Home Astrologie Volle Maan in Tweelingen & Engelenpoort 12 december 2019: een diep helingsproces

Volle Maan in Tweelingen & Engelenpoort 12 december 2019: een diep helingsproces

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan december

Tijdens deze Volle Maan staat de Maan in het luchtige teken Tweelingen. De Zon, die recht tegenover de Maan staat, staat in Boogschutter. Tijdens een Volle Maan kan je innerlijke conflicten ervaren en voelen dat er iets moet gaan veranderen. Waarschijnlijk wil je knopen doorhakken. De eigenschappen van twee tegengestelde tekens zullen een invloed en transformerende werking hebben op ons. Er vindt deze dag ook een opening van een Engelenpoort 12-12-12 plaats. Dit zal de uitwerking van deze Volle Maan versterken.

Het effect van de volle maan

Ascentiesymptomen kunnen sterk gevoeld worden. Je kunt de dagen rond de Volle Maan veel last hebben van klachten zoals onrustig of weinig slapen, hoofdpijn, piekeren, pijn in de nek, griepachtige verschijnselen, vermoeide benen, emotioneel zijn en kortademigheid.

De Zonsverduistering op 2e Kerstdag is al voelbaar en die kan voor velen een keerpunt aangeven. Deze Engelenpoort is een voorbereiding op de Pluto/Saturnus samenstand van begin januari 2020. Deze Volle Maan en Engelenpoort zal ook een belangrijk keerpunt zijn voor Tweelingzielen. Kosmische invloeden hebben namelijk veel invloed op hen. En er is momenteel veel gaande!

Tweelingen en Boogschutter

Tijdens deze Volle Maan komen de eigenschappen van de Tweelingen en de Boogschutter met elkaar in conflict. Tweelingen hebben veel interesses, zijn jeugdig, vlot in de omgang en dol op korte reisjes en uitstapjes. Communicatie, spreken en organiseren is een van hun talenten. Ze zijn leergierig en echte denkers. Ook zijn ze goed in het analyseren en verbanden leggen. Ze zijn vaak van alle markten thuis en altijd op zoek naar iets nieuws of nieuwtjes om hun nieuwsgierigheid te bevredigen. Ze kunnen snel verveeld en snel afgeleid zijn en maken niet altijd af waar ze mee bezig zijn. Door de vele interesses die ze hebben, zoeken ze soms weinig verdieping. Dat kan ook henzelf wel eens frustreren.

Maar over het algemeen zijn Tweelingen opgewekte en vrolijke mensen met een sterk gevoel voor humor. Vooral in het maken van woordgrapjes, doordenkertjes en het imiteren van andere mensen zijn zij goed. Ze kunnen wel eens leugentjes vertellen, roddelen of smoesjes verzinnen. Als een situatie te moeilijk voor ze is, proberen ze soms te kiezen voor de gemakkelijke weg en kiezen ze voor de situatie die voor hen het beste uitkomt. Maar ze vermijden wel liever emotionele betrokkenheid in hun contacten.

De Boogschutter houdt daarentegen van eerlijkheid, diepgang en open communicatie. Soms kunnen zij zo eerlijk zijn dat het wat tactloos kan worden gebracht. Ze willen de beweegreden van mensen beter begrijpen en houden van studeren, reizen en filosoferen. Ze zijn vaak spirituele leraren en genezers en steeds bezig met het verbreden van hun horizon. Meestal optimistisch, enthousiast, op zoek naar vrijheid en avontuur. Ze houden van dieren, sporten en van het bourgondische leven. Ook kunnen ze wel eens overdrijven of betweterig overkomen en beloven ze meer dan dat ze aankunnen. Het gevaar is dat ze dan makkelijk te veel hooi op hun vork nemen.

Beide tekens zijn vaak onrustig, omdat ze steeds nieuwe uitdagingen willen in hun leven.

Uitwerking van de Volle Maan

Deze Volle Maan gaat een grote invloed hebben op relaties. Venus, de planeet van de schoonheid, harmonie en liefde, staat dichtbij Saturnus en Pluto die begin januari volgend jaar een exacte samenstand vormen. Relaties komen onder druk te staan als schaduwkanten zichtbaar worden, door de steeds hoger wordende trilling en door een vierkant met de Zwarte Maan-Lilith. Er kan een derde persoon in het spel zijn die wraakzuchtig of jaloers is.

Neptunus in combinatie met de Volle Maan kan ervoor zorgen dat je je bedrogen kunt voelen en een illusie armer bent geworden. Deze Volle Maan vraagt je eerlijk te kijken naar jouw schaduwkanten. Sombere gevoelens of eenzaamheid kunnen je dwingen om een verandering door te zetten en niet meer te vluchten voor de diepliggende pijnstukken en deze eens onder ogen zien.

Je kunt in situaties zitten waarin jij je buitengesloten voelt, jaloers bent of je je onmachtig voelt. Je kunt reageren op pijn met heftige boosheid, als je het gevoel hebt dat je onrechtvaardig wordt behandeld of als je misleid bent. Misschien heb je zin om iemand eens flink de waarheid te zeggen. In uiterste gevallen kan er sprake zijn van stalkgedrag, wraakacties via social media en misleiding van jezelf of iemand anders, bedoeld om de ander pijn te doen. Maar je zult er al snel achter komen dat je met wraakacties jezelf alleen maar pijn doet.

Onverwerkte pijn

Onverwerkte stukken kunnen te maken hebben met gebeurtenissen uit jouw jeugd en dan voornamelijk in relatie met jouw broers of zussen. Misschien kregen zij meer aandacht, werd één van jullie voorgetrokken, voelde jij je nooit gesteund, was er een concurrentiestrijd of jaloezie, voelde jij je niet gewenst of speelde psychische problemen een rol.

Maar ook kunnen er sombere gevoelens naar boven komen of het gevoel dat je vastzit in een situatie. Ook komen er ook steeds vaker oude pijnstukken uit vorige levens naar boven. En om deze emoties niet te voelen, kun je willen vluchten in een droomwereld, veel willen slapen of veel oppervlakkige contacten aangaan om niet bij je gevoel te komen. Of vluchten in een verslaving, zoals je telefoon, social media, gokken, drugs, alcohol, winkelen, eten, enz.

Je kunt je slecht geaard voelen, de confrontatie met jezelf uit de weg willen gaan en veel in je hoofd zitten. Klusjes kun je misschien maar moeilijk afmaken en je kunt ook teveel tegelijk willen doen. Dit kan voor spanning, chaos en verwarring zorgen!

Mars zet jou in actie!

Mars, de planeet die ons in actie brengt en in Schorpioen staat, maakt een mooi aspect met Neptunus, waardoor je toch een innerlijke motivatie kunt voelen om uit je slachtofferrol te komen en controle te nemen over je eigen leven. Er kan een groot verlangen zijn om een transformatie door te maken en je kunt hier de nodige stappen voor nemen. Je kunt je beseffen dat je dieper mag graven in je onderbewustzijn, om oude pijn te doorvoelen om vervolgens los te kunnen laten.

Je kunt een sterke behoefte voelen om te schrijven of te praten over wat er zich innerlijk afspeelt. En je kunt zelfs jouw ervaringen willen delen, om anderen te steunen in hun helingsproces. En dit kan je willen doen via blogs, webinars of op het podium voor een grote groep mensen.

Ook kan je een sterke drang hebben om naar het buitenland te gaan, waar meer zon, rust en natuur is. Je kunt hierover veel dromen of ingevingen krijgen.

Deze Volle Maan stimuleert ons knopen door te hakken en doen besluiten om een diep helingsproces aan te gaan. En ook hierbij de negatieve contacten, relaties of contacten die niet meer bij je passen te verbreken.

Engelenpoort

Deze dag is er ook een opening van een Engelenpoort en bovendien kan je veel steun, inzichten, dromen of inzichten krijgen van jouw “Hogere Leiding”, over de stappen die jij kunt maken voor jouw verdere groei of over jouw toekomst.

Tweelingzielen

Voor tweelingzielen kan dit een heftige Volle Maan zijn, omdat de dubbele getallen 12 (12-12) en drievoudige getallen 3 (3-3-3) in de datum voorkomen. Hierdoor staan jouw chakra’s meer open en vang je makkelijk emoties en gedachten op van elkaar. Ook kan er een sterke (seksuele) aantrekkingskracht zijn tussen tweelingzielen, door de invloed van Mars.

Tweelingzielen kunnen veel aantrek- en afstootgedrag vertonen en uiteindelijk in een fase van separatie terecht komen. Zij kunnen vervolgens elkaar voor de keuze stellen om bijvoorbeeld een karmische relatie te verbreken en samen verder te gaan of anders het contact volledig te verbreken. Het gevoel van “alles of niets” speelt in deze periode een grote rol! De druk om een verandering door te voeren wordt verder opgevoerd.

Zij worden ook gestimuleerd verantwoordelijkheid te gaan nemen voor een beter en gezonder leven. Schuldgevoelens, bindings- en verlatingsangst en controlegedrag mogen losgelaten worden. Maar ook bijvoorbeeld het spelen van machtsspelletjes gaat een steeds minder effect hebben. Deze emoties belemmeren namelijk het samenkomen of het dieper contact tussen tweelingzielen. Veel karmische stukken zullen ook nog uitgewerkt worden, waarin boosheid getriggerd wordt.

Er wordt van hen gevraagd om te leren eerlijk te zijn naar elkaar en te stoppen met smoesjes en leugens. Ze moeten hun oude vertrouwde leventje gaan loslaten en daar kan weerstand tegen gevoeld worden. Dan pas kan er een harmonie komen tussen hen.

Webinar Engelenpoort 12-12-12 op 12 December 2019

Wil jij meedoen met onze webinar met geleide meditatie en afstandshealing, om de energiefrequenties van deze Engelenpoort te kunnen integreren? En de helende energie van de Engelen te kunnen ontvangen? Dan nodigen we je van harte uit om aan deze helende reis mee te doen.

Tijdens de geleide meditatie nemen we je mee op een innerlijke reis door een mooi natuurgebied, waar jij bij een waterval rust gaat zoeken. Waar je in een grot, een bedevaartsplaats, van Maria een boodschap kunt krijgen en inzichten over jouw spirituele groei en toekomst.

Vervolgens word je geleid door Engelen, naar een krachtplaats, waar jij van Hogere Lichtwezens en Engelen healing zult ontvangen in een Kristallen Piramide. Deze Lichtwezens en Engelen zullen met de diamanten lichtcodes werken. Ze gaan jou helpen het diamanten bewustzijn steeds meer te integreren in jouw energiesysteem. Tijdens de meditatie kan je tijdelijk even in een andere dimensie komen, zodat je meer openstaat voor informatie uit de Hogere Lichtwerelden. Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Volle Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Liefs,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Deze artikelen vind je vast ook leuk

12 reacties

Henny VERBEEKJ 6 december 2019 - 04:05

Ik wil graag meedoen met de meditatie en healing op 12 dec. krijg ik info aub? Dank, vr gr Henny Verbeek

Reply
Henny VERBEEK 6 december 2019 - 04:08

wANNEER IS DIE MEDITATIE? wIL GRAAG MEEDOEN! eMAIL ADRES IS hennyverbeek@yahoo.com. Danjk!

;

Reply
Emmy Meester 6 december 2019 - 11:17

Hallo Karin en Danique ,

Ik wil meedoen met webinar Engelenpoort. op 12-12-2019

Lieve groeten,
Emmy Meester

Reply
Matanja Burger 7 december 2019 - 04:57

Kan ik me hier opgeven voor de webinar en hoe laat begint hetwarme groet matanja

Reply
Matanja Burger 7 december 2019 - 04:59

Ik zou graag medoen op 12 12 12

Reply
De energie van de volle maan van december 2019 in het teken Tweelingen | Jolanda Hoogkamer 7 december 2019 - 19:09

[…] je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend […]

Reply
Healingcentrum Isis 8 december 2019 - 14:05

Hallo Matanja, he kunt op onze website he aanmelden. http://Www.healingcentrumisis.com/evenementen

Reply
addy 9 december 2019 - 23:14

kan ik t ook teruglezen/kijken of wat dan ook. ben er reuze geintresseerd in en ik wordt steeds en steeds meer die richting uitgetrokken.
helaas kan ik ‘s avonds en ‘s middags niet ivm met afspraken die ik helaas niet kan afzeggen.

Reply
Annelies 10 december 2019 - 11:57

Ik wil graag meedoen met de healing van 12/12/, Annelies molenaar

Reply
Denise V hoorn 10 december 2019 - 17:41

Ik zou ook graag mee in het avontuur stappen.

Reply
Anna 11 december 2019 - 08:25

Ik zou ook heel graag mee willen doen

Reply
Dineke 11 december 2019 - 19:07

Ik zou ook graag mee willen doen

Reply
Peter 12 december 2019 - 21:00

Ik krijg dit bericht nu pas binnen. De gegevens hierboven vermeld kloppen bijna volledig. Is er een mogelijkheid om deze meditatie alsnog te krijgen? Grt

Reply

Laat een bericht achter