Home Spiritualiteit Volle maan: 5 tips om te leren omgaan met de energie van de maan

Volle maan: 5 tips om te leren omgaan met de energie van de maan

Door Melissa Oltmans
volle maan energie

Merk jij ook dat je tijdens volle maan prikkelbaarder bent? Tijdens deze dagen stuurt de maan namelijk veel energie naar de aarde. Deze energie kun je ook positief inzetten, ten minste als je het goed gebruikt. Het kan je energieniveau positief verhogen, maar ook juist het omgekeerde, je emoties negatief versterken. Het is belangrijk dat je in een kalme gemoedstoestand bent om de positieve energie te ontvangen. Vergeet niet dat alles wat er gaande is in je lichaam, geest en ziel op dat moment versterkt wordt.

Omgaan met de energie van de volle maan

Als je boos bent, zul je je bozer voelen. Als je gelukkig bent, zul je je gelukkiger voelen. De energie van de volle maan is erg krachtig. Het is daarom van belang dat je intentie positief is. Zowel liefdevolle energie, maar ook negatieve energie wordt intenser. Als je hier mee om leert gaan zal dit zorgen voor emotionele en spirituele groei. Hieronder staan vijf tips voor het gebruiken van de energie van de volle maan (twee dagen vóór en twee dagen na).

1. Maak geen ruzie en word niet boos tijdens volle maan

De volle maan is een tijd van kalmte. Probeer dingen los te laten en blijf ademen tijdens moeilijke momenten of situaties. Probeer andere ook te vergeven voor hun fouten. Als je het niet kan laten gaan en er toch over wilt blijven praten, probeer het dan uit te stellen, ten minsten twee dagen na de volle maan. Wat er ook gebeurt op dit moment, de volle maan zal ervoor zorgen dat je emoties nu alleen maar zullen versterken. Houd je energie in balans in een vrolijke manier, richting thuis, je werk en in je dagelijkse interacties.

2. Positieve gedachten

Als je positief gaat denken dan worden je gedachten gevoegd met positieve energie en worden ze daardoor krachtiger. Zelfs als je net vijf minuten wakker bent in de ochtend of voor het slapen gaan.  Als je aan positieve momenten denkt in je leven doe je jezelf een groot plezier. Wat je kunt doen om dit te stimuleren is: – Maak een dankbaarheid lijstje – Schrijf een bedankbriefje aan het Universum – Kijk in de spiegel en zeg lieve woorden over jezelf – Maak een wandeling en merk al het moois om je heen

3. Maak je dromen helder

De volle maan is ook een perfecte tijd om je dromen te manifesteren. Neem de tijd om je dromen in te beelden en schrijf ze op papier. Je kunt hierbij ook een moodboard maken met daarop al je dromen en doelen. Dit kun je doen door middel van foto’s en woorden op te schrijven en plakken. Daarna is het handig om je moodboard op te hangen in je huis waar je het iedere dag kunt zien. Door extra tijd te besteden aan je dromen tijdens de volle maan geeft het je nog meer kracht en positieve energie om je dromen waar te maken.

4. Mediteer

Omdat de volle maan zoveel energie geeft kan meditatie ervoor zorgen dat weer je kalmte, stilte en rust gaat ervaren. Je kunt de meditatie gewoon thuis doen, maar ook in groepsverband. Er zijn vele spirituele centra, yoga studio’s en online groepen die bij elkaar komen voor een volle maan meditatie. Het is zeer krachtig om te mediteren in een groep.

5. Stuur zegeningen naar anderen mensen

Nu je weet hoe je kunt omgaan met de kracht van de maan kun je ook helende energie, vergeving, roze licht en liefdevolle vriendelijkheid naar je vrienden, familie, collega’s en vreemden sturen. Zend vredige energie naar plekken in de wereld waar ze strijd, armoede en oorlog beleven. Het heeft positieve gevolgen voor hen en als bonus voed je hiermee ook je goede karma voor jezelf.

Hoe houd je je emoties onder controle tijdens volle maan?

Onderzoek heeft aangetoond dat de volle maan een merkbaar effect heeft op je slaappatroon en emoties. Als je hyper-gevoelig bent bij een volle maan dan heb ik goed nieuws voor je. Door een aantal eenvoudige mentaliteitsaanpassingen toe te passen kun je hier controle over krijgen. Lees hier vijf tips om je emoties onder controle te houden tijdens volle maan. Hoe ervaar jij de dagen van de volle maan? Heb jij nog tips hoe je kunt omgaan met de energie van de maan? Deel ze hieronder in een reactie.  

Bron: Mindbodygreen.com

Boekentip Inspirerend leven: Leven met de maan

Wil je beter slapen tijdens volle maan en minder meegesleept worden door intense emoties? In Leven met de maan laat Yasmin Boland zien hoe je kunt leven met de energie van de maancyclus. Zo lift je mee op de intense volle maan energie in plaats van dat je er last van hebt. Het boek staat vol met tips, oefeningen en uitleg.

Ga aan de slag en ontdek wat de maan voor jou kan betekenen. Bestel hier jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Deze artikelen vind je vast ook leuk

23 reacties

Faraday 30 juli 2016 - 23:17

Ik vind ze zeer bruikbare tips. Dank.

Reply
TamaraH 15 oktober 2016 - 06:21

Ik ga de Tips zeker gebruiken voor mij maar vooral ook voor mijn kinderen. Ik merk aan de kinderen vaak al 4 dgn voor de volle maan dat ze onrustiger zijn. En in alle opzichten meer aanwezig zowel negatief als positief. Zij slapen ook slechter lichter heben meer energie. Ik ben al langer opzoek naar wat ik ermee zou moeten/kunnen. Hopenlijk gaat dit helpen. Bedankt.

Reply
Berthe 6 september 2017 - 13:55

Mijn regels vallen gelijk met de volle maan, dus het is lastig te zeggen of bepaalde emoties lunar or hormonaal gedreven zijn 😉 Maar ik ga deze tips zeker proberen toe te passen nog vandaag en morgen!

Reply
Jolanda 10 maart 2018 - 09:50

Mijn ervaring is juist dat de maan negatieve energie geeft en je daar niet op zit te wachten. Ook de oefeningen sturen je de negatieve kant op. De zon, die geeft positiviteit en daar door ga je je beter voelen. Klopt ook wel als je bedenkt dat de maan in het donker schijnt en donker is niet positief. Probeer het zelf maar eens uit.

Reply
An 1 juli 2018 - 19:22

De maan staat symbool voor onze binnenkant. Voor wat daar van binnen aanwezig is en misschien het daglicht nog niet kan of mag zien. In die zin brengt contact met de maan in eerste instantie onverwerkte zaken naar boven, daarom dat dit eerst donker voelt. Eenmaal doorheen die fase zorgt een leven in afstemming op de maan voor pure magie en helpt zij mij om mijn droomdoelen ook echt te realiseren! De maan is vrouwelijke energie en die mag nu opnieuw het licht gaan zien. De zon is yang en is mannelijke energie. We hebben beiden nodig. Geen licht zonder schaduw en omgekeerd

Reply
Angela 13 augustus 2019 - 10:35

De maan geeft geen negatieve energie, maar teveel, en als je bv HSP bent, kan je die hoeveelheid niet aan. Dat kan je dan uitleggen als negatief….Maar dat is en blijft jouw interpretatie. Ik zou me meer in de Maan verdiepen als ik jou was, dan leer je dat de Maan zéker niet is, wat jij denkt….succes!! ❤️

Reply
a 18 juni 2019 - 14:21

klopt echt niet. als je dat denkt trek je t aan ja

Reply
Belinda 9 september 2019 - 05:47

zonder licht is er geen donker, dus beiden zijn nodig en zijn niet positief/negatief. Het gaat er om hoe je ermee omgaat toch?

Reply
Marije 23 oktober 2018 - 22:38

Ik heb zelf nog moeite met iedere volle maan, deze tips zijn zeker handig 🙂

Reply
petra 25 oktober 2018 - 15:18

Ik heb vaak ruzies tijdens de maanperiodes. als ik de maankracht, energie, t intense licht, en laatst, de corona er omheen ervaar, dan voel ik ontzag, angst , verwondering, tegelijkertijd. als ik alleen ben, dan kan ik de maanenergie wat sturen door t over me heen te laten komen in kalmte. Ben ik met partner, dan ontstaat er tumult.

Reply
Angela 13 augustus 2019 - 10:41

Ben jij hooggevoelig, HSP dus? Probeer te mediteren om tot rust te komen, laat het teveel aan energie wegvloeien, en nu je begrijpt dat je teveel energie tegelijk krijgt, zullen de ruzies afnemen, zoniet, trek je terug zogauw je irritatie voelt opkomen. Succes!! ❤️

Reply
Merla 20 januari 2019 - 23:15

De maan is er altijd aanwezig ook overdag maar dan zie je hem niet! Eigenlijk bestaat donker helemaal niet het is de zon die ondergaat! Zowel de maan als de zon hebben geen negatieve energie de energie is er altijd rondom alles om ons heen er sowieso aanwezig! Omdat niet oeder leven gelijk is aan een ander leven ervaren we alles op onze eigen manier. De negatieveteit of de positiviteit heeft puur met jouw gevoelens ervaringen op dat/het moment te maken in zulke situaties is de energie gewoon sterker aanwezig maar wat je puur uit naar buiten toe heeft toch echt te maken met jouw eigen gevoelens (op het moment)! En leren omgaan met onze gevoelens is eigenlijk niet alleen bedoeld tijdens maan/zon verduisteringen maar gewoon altijd dan weet je ook hoe je kan reageren tijdens kosmische dagen! Waar een einde aanzit heeft ook gelijk een nieuw begin. Er is 1 wereld met meerdere levens en ieder leven is net als een boek! Geniet van je eigen hoofdstukken in jouw eigen leven goed of slecht, moeilijk of makkelijk welke keuze je maakt of richting je wilt inslaan je bent vrij geen excuses hebben maar alles zo op Jouw (“eigen”) leven aanpassen! Jij bent de enige hoofdrolspeler(ster) in jou eigen levensboek! Jouw leven jou keuze’s, jou aanpassingen, jou veranderingen en jou wil! En waar een wil voor staat is er weg!

Reply
Angela 13 augustus 2019 - 10:57

Klopt niet altijd, ik heb nu even geen keus, ik zit in de wachtkamer, zoals iemand mij zo mooi omschreef….mijn partner is doodziek en wacht op een Openhartoperatie, hij is niet zichzelf, hij laat in feite mij in de steek, maar geen haar op mn hoofd die er aan denkt hem nu te verlaten, dat zou zijn dood kunnen betekenen. Ook mensen met n partner die dementie heeft, of n dwarslaesie…laten hun partner niet in de steek, toch is het niet hun keus, te moeten leven met n partner die hun eigenlijk alleen in de weg zit… dan zou hun keus egoïstisch zijn en zo zit een gezond, stabiel, liefdevol mens niet in elkaar….

Reply
Mieke 24 januari 2019 - 17:02

Wauw, ik wil hier zeker meer over weten. Ik lijd aan diverse psychische aandoeningen waaronder aanvallen waarbij ik handelingen uitvoer die ik niet bewust meemaak. Onbewust komen ze deels heel soms terug in mijn geheugen. Er gaat een ander luikje open.
Nou heb ik de afgelopen jaren mijn suïcide pogingen bijgehouden die onbewust gebeuren. (Dat open luikje wat mijn lijf overneemt) En ben erachter gekomen dat al die pogingen kort voor, tijdens of kort na volle maan was. Afgelopen weekend was het weer bijna zover maar omdat ik het nu weet ben ik met extra sedatie vroeg gaan slapen.
De vraag blijft knagen hoe dit kan, ik praat niet over 5 pogingen maar in 5 jaar tijd misschien wel 30 pogingen. Heeft iemand hier antwoord op?
Op de hormonen van de pil reageerde ik bewust suïcidaal en ben daar dus ook mee gestopt.

Reply
Angela 13 augustus 2019 - 10:58

Mooi, dat je dat nu beseft, zoek zéker verder uit wat dit voor jouw lijf en geest werkt, succes! ❤️

Reply
Shiela 29 december 2019 - 22:02

Ik slaap altijd slechter met volle maan. Als kind ging ik vaak slaapwandelen met volle maan

Reply
Ellen Helena Berg 9 januari 2020 - 15:59

Dank je wel Angela voor jou inspirerende en bijzonder fijne woorden. Heel dankbaar om dit te mogen ontvangen en te gebruiken. Jou website en teksten zijn liefdevol behulpzaam en heel fijn
geschreven. Dank je wel voor het delen van jou kennis met zo veel warmte.
Dank je wel
Ellen Helena

Reply
L.J.F. van der Gaag 3 juli 2020 - 00:22

Ik besefte niet dat ik steeds weer zo reageerde op de volle maan. Werd verliefd tijdens de volle maan in het teken Tweelingen… ik ging zelfs vloeien een paar maanden tijdens volle maan. Terwijl dat eigenlijk niet kon. Viel 12 kilo af.. Tijdens volle maan voel ik me zo energiek, ga dansen, alles is zo intens. Denk dat ik spiritueel aan het ontwaken ben…Onderga het rustig en op mijn eigen tempo. Er is nog zoveel te leren. Zoek gelijkgestemden en tegelijkertijd sluit ik me af. Rust ruimte en vrijheid…dat is wat ik nodig heb. En liefde natuurlijk,,,, die vind in voornamelijk in mezelf nu. Ben zacht en liefdevol naar mezelf, zorg best goed voor mezelf. Beetje egoïstisch misschien. Accepteer ook mijn donkere kant, die is er.. En de volle maan…: 12 in een jaar is te weinig.. Maar probeer er bewust mee te leven. Ik hoef niet perse dromen waar te maken of intenties te manifesteren, ..ik wil gewoon zijn en mijn leventje leven, waar ik overigens ontzettend dankbaar voor ben. Een 2e kans heb ik gekregen…Denk wel ben ik dan niet ergens voor voorbestemd? Wacht nog op antwoord…:-) Ondertussen geniet ik van de volle maan en mediteer elke (bijna) dag en geniet van een eenvoudig, rustig en stressvrij leven. Wat eigenlijk een godsgeschenk is en wat meer mensen zouden willen… Dus ja heel dankbaar & en een beetje donker. Dat is de dualiteit van het leven. Omarm het.,

Reply
Ineke Riegen 16 augustus 2020 - 08:48

Hoe kan het dan dat er tijdens volle maan zoveel mensen overlijden? In mijn verpleegstersopleiding jaren geleden hoorde ik collega’s geregeld zeggen: het is volle maan, reken maar op een drukke nacht. En inderdaad was dat ook zo.

Reply
Tjitske 26 augustus 2020 - 07:25

Met volle maan worden er ook altijd veel kindertjes geboren.
En als het dan ook nog stormt, de vroedvrouw zei altijd dan vallen de kindjes als rijpe appeltjes uit de boom. ( dus beide storm en volle maan).
Ik zelf lig dan vaak de hele nacht te dromen, dat als ik wakker wordt denk waar komt dit allemaal vandaan. Tja de kracht van de maan.

Reply
Luc Van Ewijk 28 november 2020 - 00:57

Ik voelde vandaag al de volle maan. En de dag ervoor al een wat. Het verschilt per persoon :). Na de volle maan voel ik me vaak beter en meer rijper.

Reply
Carla 31 januari 2021 - 09:20

Ik ga al wat langer mee op de aarde en heb daardoor vele dierbare verloren . Ik merk dat ik heel veel over hun droom . De laatste tijd is dat veel meer geworden van dierbare die ik al heel lang mis . Heel raar het geeft troost omdat ik mooie tijden met hun hebt beleeft en in mijn dromen ook zo. Met Volle MAAN ben ik altijd onrustig heb dan heel veel energie en inslapen is dan ook best moeilijk maar geef mezelf daar maar aan toe en ga mezelf daar niet aan ergeren . Bedankt voor de altijd interessante uitleg . Kijk er altijd naar uit en steekt hier wat van op . Namaste

Reply
Nannet van der Kleijn 14 maart 2021 - 10:58

Gewoon ermee omgaan. Controle en natuur gaan niet echt samen. Word me steeds meer gewaar en word steeds meer wakker voor dat wat zich aandient en voedend kan werken.

Reply

Laat een bericht achter