Home Geen categorie Volle maan 19 juli 2016: Maan van de Roos

Volle maan 19 juli 2016: Maan van de Roos

Door Redactie

shutterstock_367318616 Dinsdag 19 juli is het weer zover, het is volle maan! De maanenergie is rustig en relaxt deze maand. De maan van deze maand is de Maan van de Roos en heeft als thema: offer. Het is een mooie tijd om te overdenken wat je (spiritueel) hebt vergaard en hier je dankbaarheid voor te uiten. Dit kun je doen door iets te offeren wat je medemens of moeder aarde een stukje op weg helpt of beter maakt….

Betekenis volle maan

De volle maan van juli staat bekent als de Graanmaan, Rode Maan, Maan van de Roos en Dondermaan. Kruiden: Citroenmelisse en kamperfoelie Kleuren: Zilver, blauw en grijs Bloemen: Lotus, waterlelie en jasmijn Geuren: Wierook Stenen: Parel, maansteen en wit agaat Bomen: Eiken en acacia Dieren: Krab, schildpad, dolfijn en walvis Power flow: Relaxte energie. Het is tijd om je dromen, doelen en plannen waar te maken. Vier de zomer, ontspan en geniet van de warmte van de dagen en de nachten.

Video: Uitleg over de maan van juli

Volle maan meditatie (binnen)

Ga zitten in een stoel of op de vloer in houding waar je je comfortabel in voelt. Neem een paar keer diep adem zodat je je hoofd vrij maakt en je hart en ziel opent. Visualiseer dat er een grote en heldere volle maan boven je hangt in de lucht. De maan schijnt zo helder en is zo mooi. Het licht van de volle maan schijnt overal om je heen en ook in je. Geef jezelf over aan het licht van de maan. De lichtstralen van maan vallen over je heen met positieve energie. Zodra je genoeg energie binnen hebt gekregen begin dan te denken aan je wensen. Denk na over je ware verlangens van je hart, nu op dit moment. Focus je op je wens en zie het voor je. Stuur de energie van de volle maan vanuit jezelf naar je wens totdat jullie beide vol met licht zijn. Dit beeld kun je zolang mogelijk vasthouden zoals je zelf wilt. De meditatie helpt je om je spirituele batterij op te laden, omdat het je herinnert aan je eigen innerlijke kracht. Op deze manier kun je jezelf laten groeien naar de wensen van je hart om jezelf te helen. Je kunt deze meditatie eigenlijk altijd toepassen als je daar tijd voor hebt. Hiervoor hoeft het niet perse volle maan te zijn, alleen maan energie is ook voldoende.

Volle maan meditatie (buiten)

Ga naar buiten op de avond van de volle maan en ga staan waar je de maan duidelijk kunt zien. Ga zitten of staan op een comfortabele manier, omdat de meditatie wel enkele minuten kan duren. Bewonder de volle maan en neem zijn schoonheid en licht in je op. Lach naar de volle maan en laat het licht door je heen schijnen. Begin te praten tegen de maan en vertel je verlangens vanuit je hart. Visualiseer een lichtstraal naar beneden die jouw aanraakt in je kruincentrum en je hartcentrum, dit zorgt voor genezing. Zie je zelf in de maan, stel je open en durf je emoties te delen. Je wordt hierdoor sterker in alle opzichten. Je kunt de meditatie doen zo lang als je wilt. De volgende keer als je je uit balans voelt of je hebt behoefte aan extra kracht dan kun je energie verkrijgen uit de volle maan. Want realiseer je dat je één bent met alle dingen in het universum.

Boek: Leven met de maan – werken met de energie van de maancyclus

ankBOlevenmetdemaan-150dpiDit najaar verschijnt er een geweldig boek bij Uitgeverij AnkhHermes! Leven met de maan van Yasmin Boland. In Leven met de maan, werken met de energie van de maancyclus laat Yasmin zien hoe de maancycli werken, hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan ons verbindt met de kosmos. Wil jij iets veranderen in je leven? In dit uitgebreide en leesbare boek lees je wat de invloed van de maan is op onze gezondheid, gemoedstoestand relaties en ons werk. En hoe je door te werken met de maan, je leven beter kunt sturen en kunt op alle fronten kunt verbeteren.  Met behulp van de oefeningen, voorbeelden, affirmaties en visualisaties die Yasmin Boland geeft, kun je zelf onmiddellijk aan de slag.

Lees ook deze artikelen:

Oefening: Maanenergieën ademen 5 tips om te leren omgaan met de energie van de maan Hoe houd je je emoties onder controle tijdens volle maan? Bron: Spiritualhealer,  Heks & Kruid, Journeyingtothegoddess

Leave a Comment