Home Astrologie Volle Bloedmaan in Waterman en Maansverduistering 27-07-2018

Volle Bloedmaan in Waterman en Maansverduistering 27-07-2018

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan

Op 27 juli is het Volle Bloedmaan in Waterman en tevens vindt er een Maansverduistering plaats. Deze Maansverduistering is vanuit Nederland en België voor het grootste gedeelte zichtbaar (het begin niet) en is de langste Maansverduistering van deze eeuw. En heeft daardoor een sterke uitwerking. De Aarde staat tussen de Zon en de Maan in. Op de Maan valt dan geen direct zonlicht en de eclips bereikt zijn maximum om 22.22 uur. Dit betekent dat deze eclips vooral een bijzondere uitwerking heeft op tweelingzielen, door de dubbele getallen 22.22. Bovendien krijgt deze Maan door indirect zonlicht, een rode gloed en wordt daarom ook Bloedmaan genoemd.

De Maan staat in Waterman en recht tegenover de Maan staat de Zon in Leeuw. Twee tegengestelde astrologische tekens. De Maan staat samen met Mars, die retrograde loopt. En Mars is nu, doordat hij dicht bij de aarde staat, met het blote oog te zien. De Maan staat dicht bij de Zwarte Maan-Lilith, die jouw schaduwkant aangeeft. Ook maakt de Maan een spanningsaspect met Uranus. De Zon staat samen met de Noordelijke Maansknoop, die jouw lotsbestemming aangeeft. Veel planeten beïnvloeden dus deze Volle Maan.

Deze Volle Maan met Maansverduistering kan veel bij je los maken. Je kan onrustig worden en je kunt veel last hebben van onrustig slapen, emotioneel zijn, last hebben van hoofdpijn of je onderrug. Je kunt veel twijfelen tussen gevoel en verstand. Twijfelen of je de juiste beslissingen gaat nemen, of jouw intuïtie klopt, of je situaties of relaties wilt gaan loslaten en of je voor een nieuwe richting gaat kiezen.

Maansverduistering

De Zonsverduistering tijdens de Nieuwe Maan op 13 juli betekende waarschijnlijk al een keerpunt in je leven en een sterk nieuw begin rondom gezins- en woonsituaties en waarin oude situaties werden losgelaten. Deze wordt nu versterkt en gevolgd door een Maansverduistering. Het is een tijd van veranderingen en spirituele groei. Het kan je uit je comfortzone halen en voor de nodige opschudding zorgen in je leven. Emoties worden nu versterkt gevoeld en vragen jouw aandacht. Het wordt steeds duidelijker, doordat sombere gevoelens sterker kunnen worden door de Maansverduistering, wat er op emotioneel gebied gaande is. Deze emoties kunnen voor een innerlijke crisis zorgen. Er vindt een vervolg plaats van veranderingen rondom jouw persoonlijke situatie, tijdens de volgende Nieuwe Maan op 11 Augustus, wanneer er weer een gedeeltelijke zonsverduistering plaatsvindt. Deze Nieuwe Maan valt bijna samen met het Egyptische Nieuwjaar en de opening van de Leeuwenpoort op 8-8. Op onze Facebookpagina komt daar nog een speciaal artikel over.

Waterman-Leeuw

De Maan staat in Waterman. Mensen met veel Waterman-invloed zijn sociale mensen en hebben veel idealen. Ze willen graag een betere toekomst creëren voor iedereen. Vaak worden ze een tikkeltje excentriek gevonden. Ze hebben een sterke intuïtie en veel interesse in wetenschap, astrologie en psychologie. Ze gaan graag hun eigen gang, hebben veel behoefte aan vrijheid en trekken zich doorgaans niet zo veel aan van wat er van hen verwacht wordt. Het zijn ook de uitvinders onder ons en hebben vaak originele en vernieuwende ideeën. Ze kunnen opstandig zijn en zich af willen zetten tegen de maatschappij, zoals de punkbeweging daar een voorbeeld van is in de jaren 70. Watermannen richten zich vooral op de toekomst. In één op één relaties zijn ze meestal niet zo goed, ze functioneren beter in groepen.

De Zon tegenover de Maan staat in het tegengestelde teken Leeuw. De Leeuw is hartelijk en behulpzaam en heeft doorgaans veel zelfvertrouwen. Soms kan hij dominant zijn en staan graag in het middelpunt van de belangstelling. De Leeuw is beschermend over zijn kinderen. Het ego en het hart horen bij de Leeuw.

Je hart volgen

Je wilt nu steeds meer je hart volgen en van uit jouw hart werken. Je wilt de leiding over je eigen leven nemen. Meer naar buiten treden met jouw talenten en gaven en je meer gaan inzetten voor een goed doel. De Leeuw is namelijk erg warmhartig. Het kan je opstandig maken, zelfs rebels, eigenschappen die weer bij de Waterman horen. Want je hebt sterk de neiging om je eigen weg te gaan ook al is deze weg niet de weg die anderen van je verwachten. Je kunt beslissingen gaan maken en knopen gaan doorhakken en gaan kiezen voor hetgeen waar jouw hart ligt. Door de Noordelijke Maansknoop, die samen met de Zon staat, heeft jouw lotsbestemming ook invloed op de keuzes die je gaat maken. Je zult merken dat je een sterke aantrekkingskracht voelt naar één of meerdere personen en de plaats(en) waar jij jouw missie gaat uitvoeren. De aantrekkingskracht tussen tweelingzielen wordt dan ook extra sterk.

Hetgeen jij voor ogen hebt om te willen bereiken komt nu meer naar de voorgrond. Deze beslissingen gaan wel gepaard met veel twijfel; twijfel of je wel de juiste beslissing maakt. Je kunt twijfelen of jouw intuïtie jou wel de juiste weg wijst.

Na de opening van de Leeuwenpoort op 8-8, gaan veranderingen meer doorgezet worden en zijn “oude” manieren van leven steeds minder mogelijk. Steeds meer mensen streven naar vernieuwing en zoeken naar alternatieve manieren van samenleven en willen bewuster gaan leven en ook bewuster met de natuur omgaan. Daarin wordt negatief ego-gericht en dominant gedrag steeds minder getolereerd.

Zwarte Maan-Lilith

Doordat de Maan dicht bij de Zwarte Maan-Lilith en Mars staat, kan jij jouw schaduwkant onder ogen gaan zien. Misschien ben je ongeduldig, heb je een kort lontje, impulsief of wil je graag je zin doordrijven. Maak je er snel een drama van als er een conflict is en jij je zin niet krijgt of gebruik jij manipulatie om aandacht te krijgen? Of houd je te weinig rekening met anderen? Dit kunnen eigenschappen zijn waar jij mee geconfronteerd kan worden. Door Mars kunnen nu makkelijk ruzies ontstaan, als egocentrisch of dominant gedrag vertoond wordt.

Maan en Mars

Deze Volle Maan wordt sterk beïnvloed door de samenstand van de Maan met Mars. Je kunt het gevoel hebben dat je afgeremd wordt en moeilijk vooruit komt. Mars loopt immers retrograde. En dat kan ervoor zorgen dat je je prikkelbaar en gefrustreerd kunt voelen. Je kunt in opstand willen komen tegen onrechtvaardigheid of dominant, manipulatief gedrag en zal hier sneller boos om worden. De boosheid die je ervaart kan gericht zijn naar regeringsleiders/leiders, moeders en vrouwen.

Mars is een oorlogsplaneet en er kunnen ruzies ontstaan als jij je eigen weg en intuïtie wilt gaan volgen. Misschien lukt het nog niet direct om jouw richting te volgen en dat kan jouw ongeduldig maken. Het gaat allemaal wat trager dan jij had gedacht, maar met een omweg kom jij er ook wel.

Uranus; rebels en klaar voor vernieuwing

Een vierkant met Uranus doet er nog een schepje bovenop en kan je onrustig, opstandig en gespannen maken; je hebt behoefte aan een nieuwe richting. Er kunnen plotselinge ingevingen en ideeën ontstaan over wat jij precies wilt. Jouw drang naar vrijheid en vernieuwing is sterk. Je kunt met je ego dan ook geforceerd keuzes willen maken om je vrij te voelen. Maar door omstandigheden kan je je gevangen voelen in een situatie en gedwongen worden, om eerst naar de emoties te kijken die naar boven komen. Misschien dat de mensen om jou heen jou niet altijd begrijpen en kunnen volgen in de keuzes die je maakt.

Contacten verbreken

Het is misschien nodig om jouw eigen weg te gaan en bepaalde contacten te verbreken of op een laag pitje te zetten. Mercurius, de planeet van communicatie, denken, handel en korte reizen, is op 26 juli retrograde gaan lopen en laat je nadenken over hetgeen jij wilt. Misschien is er veel chaos in je hoofd en is het even moeilijk om dingen op een rijtje te krijgen. Schrijven kan je hierbij helpen. Afspraken kunnen niet doorgaan of contact verloopt wat moeizaam, met veel miscommunicatie.

Tweelingzielen

Deze Maansverduistering heeft veel invloed op tweelingzielen. Het hoogtepunt van de verduistering wordt bereikt op 22.22 uur. Het getal 2 heeft betrekking op de Maan. Hierdoor kunnen tweelingzielen met de volle maan extra emotioneel zijn en elkaars emoties sterk voelen. Er kan dan ook een sterke aantrekkingskracht zijn tussen hen en je kunt het gevoel krijgen niet los te komen van elkaar. Dit kan ook frustraties naar boven halen bij de ene tweelingziel, wanneer je niet verder komt met de ander. Er “moeten” als het ware veranderingen komen ter voorbereiding van een gezamenlijke toekomst.

Tweelingzielen worden beiden voorbereid op een nieuwe fase samen, maar voordat zij hun krachten kunnen bundelen worden zij door de kosmos een nieuwe richting opgestuurd. Los van elkaar gaan beiden tweelingzielen meer op de voorgrond treden, hun nieuwe talenten laten zien en kwaliteiten ontwikkelen om in hun eigen kracht te komen. Of gaan los van elkaar werken aan verslavingen en destructief gedrag. Zodat zij een gelijkwaardige relatie kunnen gaan starten. Er wordt dan ook de komende tijd hard gewerkt aan het vinden van een innerlijke balans, voordat de relatie met jouw tweelingziel naar een diepere niveau kan gaan.

Door frustraties, boosheid, verdriet en gekwetste gevoelens kunnen er conflicten ontstaan tussen tweelingzielen, die voor afstand kunnen zorgen. Deze conflicten kunnen gepaard gaan met communicatieproblemen en veel drama, waardoor direct duidelijk wordt waar de kern van het probleem zit. De afstand die er nu tussen veel tweelingzielen is, heeft dan ook als doel om aan jouw eigen proces te werken.

De Zwarte Maan-Lilith heeft invloed en staat samen met de Maan. Deze geeft jouw schaduwkant aan, maar er kan ook een derde persoon een rol spelen in de situatie met tweelingzielen. Deze persoon kan dwars willen liggen uit boosheid of jaloezie. Zeker als de gevoelens van deze persoon gekwetst zijn in het verleden. De rol van deze derde persoon kan duidelijker worden.

Karmische relaties kunnen tot een einde komen. Vooral als er geen gelijkwaardigheid is, teveel dominant gedrag, jaloezie in het spel is en te weinig persoonlijke vrijheid. Je kunt dan plotseling willen beslissen om je eigen weg te gaan. Ook kunnen er andere onverwachte wendingen komen tussen tweelingzielen. Schaduwkanten kunnen duidelijker worden, er kan plotseling contact ontstaan of kan juist het contact verbroken worden. Ook kan je een bijzonder bericht krijgen over de situatie met je tweelingziel.

Wil je meedoen met onze lezing/meditatie/afstandshealing voor tweelingzielen op 27 juli, tijdens de Volle Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com.

Boekentip Inspirerend leven: Leven met de maan

Ben jij benieuwd hoe je meer in het ritme van de maan kunt gaan leven? In Leven met de maan geeft Yasmin Boland praktische tips en oefeningen zodat je steeds meer met de energie van de maancyclus kunt gaan leven.

Je kunt jouw exemplaar bestellen bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,- (met gratis verzending).

1 comment

Avatar
W Schot 26 juli 2018 - 13:02

De maan staat op 27 juli nog in de Steenbok, dichtbij Mars, die in oppositie is.

Reply

Leave a Comment