Home Persoonlijke verhalen Volg jij je hart (al)?

Volg jij je hart (al)?

Door redacteur
zelfliefde

Je hart volgen, je bestemming vinden, het leven leven waarvoor je echt gemaakt bent… Je hoort mensen er zo vaak over praten, en even zo vaak denk ik: is dat niet vooral weggelegd voor musici, topsporters en modeontwerpers? Mensen die van hun hobby of talent hun beroep kunnen maken?

Ik heb een hele leuke baan en een super fijn leven, maar of volg ik nou echt mijn hart? Ik weet het niet… En zijn die leuke baan en dat fijne leven eigenlijk ook niet gewoon genoeg?

Bewust worden

Maar toch is het een vraag die blijft ‘kriebelen’. Door dingen die je meemaakt in je leven, de leuke en de minder leuke, ga je nadenken. Wat is voor mij echt belangrijk, hoe wil ik in mijn relatie staan, hoe wil ik mijn kinderen opvoeden, hoe ga ik om met de wereld en de mensen om me heen? Voor mij betekende dit, dat ik me er steeds bewuster van werd (en nog steeds word!) dat ik zélf controle heb over hoe ik hiermee omga. Ik heb invloed op hoe ik over dingen denk, hoe ik reageer op mensen en situaties en op hoe ik met mezelf omga bijvoorbeeld. Dat betekent ook, dat ik dus steeds dichter bij mezelf kom, en dus ook steeds beter weet wat ik wel en niet wil. En dat is niet alleen een verademing, maar het betekent ook… Dat ik bijna als vanzelf steeds meer vanuit mijn hart ga leven. Eureka 🙂 !

Har(t)d werken

Als je hier eenmaal bewust mee omgaat, is er geen weg meer terug. Ik zou ook niet meer terug willen naar een ‘onbewust leven’, maar het betekent ook dat ik stappen wil blijven zetten en me wil blijven ontwikkelen. Daarom was het een enorme kans om twee dagen deel te mogen nemen aan de training Liefdesroep van Hannah Cuppen. Alle oefeningen, meditaties en opstellingen brengen je in twee dagen echt een stuk dichter bij je liefdesroep. Want dát is de roep van je hart. Het kan heel concreet een baan zijn die je ambieert, of de stap om voor jezelf te beginnen. Maar het kan ook zijn dat je ontdekt dat je anders wilt omgaan met je partner of je kinderen. Of het nu heel groots is of kleiner en dichter bij huis, je komt erachter waar het jou heel diep in je hart werkelijk om gaat. Een prachtig proces waar ik rijker uit ben gekomen.

Meer weten of lezen?

Liefdesroep

Iedereen zoekt in zijn of haar leven naar invulling, vervulling en passie. Met of zonder een romantische relatie gaat het erom dat we vaak vergeten – of niet durven – om ons hart te volgen. Hannah Cuppen roept ons op en daagt ons uit om naar ons hart te luisteren. Ze geeft praktische adviezen en voorbeelden om dit universele thema ‘luisteren naar de roep van je hart’ toegankelijk te maken.

Als je voor jezelf en je passies durft te kiezen wordt je nu eenmaal een gelukkiger mens!

Bestel jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 16,99.


Leave a Comment