Home Bewustzijn Vier simpele tips voor een lichter leven

Vier simpele tips voor een lichter leven

Door Redactie
lichter leven

Lichter leven draait om dagelijkse beoefening. Zoals Toon Hermans zei: Elke dag een treetje. Om je op weg te helpen naar een lichter leven geeft Robert Bridgeman in zijn boek ‘Start vandaag met lichter leven‘ 12 tips. Wij mogen vier tips uitlichten.

Start vandaag met lichter leven

1. Mediteren & Yoga

Als je iedere ochtend twintig tot dertig minuten mediteert (en het liefst elke avond ook), zul je al veel verschil merken in je dagelijks leven. Je wordt positiever en gaat intenser genieten van het leven zonder eraan te hechten, terwijl je negatieve gebeurtenissen makkelijker kunt accepteren en laten gaan. Doe minimaal één keer per week aan yoga. Yoga is – mits goed uitgevoerd en niet tot gymnastiek verworden – de verbinder van alle lichamen en het zuivere bewustzijn.

2. Herstel je contact met de natuur

Het is een zeer effectieve manier om jezelf te verbinden met je hogere delen en levenskracht op te snuiven. Nergens is de energie sterker dan op de grens van land en water. Het strand, een rivier of de oever van een meer zijn hoogenergetische plaatsen waar je je op kunt laden en reinigen. Het zoute water van de zee heeft een reinigende werking. Ook de zuurstof van het bos, de wijsheid van de polder en de kracht van heuvels en bergen hebben een zeer positieve uitwerking op je gestel.

3. Neem de tijd om je passie te vinden

Ondanks dat we eigenlijk diep vanbinnen weten dat er andere zaken zijn die we leuk vinden, blijven we bij wat we kennen. En zoals Einstein zei: ‘Krankzinnigheid is steeds hetzelfde doen en andere resultaten verwachten.’ Ga naar binnen en vind uit wat het is dat je graag zou willen. Als je er niet zelf uitkomt, huur dan een coach in en ga samen aan de slag. Er zijn zoveel goede oefeningen waarmee je je passie kunt ontdekken. En misschien wel het allerbelangrijkste: als je je passie hebt gevonden …. leef die dan ook!

4. Leef alsof het je eerste dag op aarde is

En dus niet alsof het je laatste dag is. Dat vind ik een destructieve gedachte. De laatste dag mag je er een zooitje van maken, de eerste dag begin je gemotiveerd aan de opbouw van iets. Er bestaan in het leven geen fouten, er bestaan alleen lessen. Het maakt niet uit wat anderen van je vinden, dit is jouw ervaring, jouw reis. Tussen jou en je dromen staat de angst om te falen. Laat het los. Beschouw het leven als een leerschool. Onthoud dat je niet een mens bent die een spirituele ervaring op komt doen. Je bent een spiritueel wezen dat een menselijke ervaring komt halen. Zoals in de film Zeitgeist wordt gezegd: ‘It’s just a ride!’

Start vandaag met lichter leven

In Start vandaag met lichter leven deelt Robert Bridgeman zijn wereldwijde zoektocht langs 33 religies, mystieke tradities en methoden. Waardoor hij zijn eigen methode ontwikkelde, de Bridgeman methode. Meer weten hierover? Bestel het boek dan direct in onze webshop Boekenwereld.com

Leave a Comment