Home Astrologie Verhoogde gevoeligheid: Kreeft-energie tijdens de zonnewende en nieuwe maan

Verhoogde gevoeligheid: Kreeft-energie tijdens de zonnewende en nieuwe maan

Door redacteur
Kreeft

Haal diep adem. Adem dit moment in, deze tijd. Adem de wind van verandering in die genadig door je leven waait. De wind is misschien streng geweest, maar heeft je ook bijgestaan toen je je meer open leerde stellen, toen je jezelf uitdiepte, en je je leven verrijkte. De nieuwe maan en zonsverduistering in Kreeft van Juni 20-21 is het krachtigste moment van het jaar. Hij valt namelijk vlak na de zonnewende op 0 graden van Kreeft.

De zonnewende op 0 graden van Kreeft: een nieuwe tijd

0 graden van welk teken van de dierenriem dan ook is krachtig: het staat voor een veld van oneindige mogelijkheden, maar de 0 graden van Kreeft vindt ook plaats op de Globale As, een hooggespannen punt aan de kosmische hemel.

Een nieuwe maan zonsverduistering op de Globale as verwijst naar de opening van een nieuwe tijdslijn, een nieuwe wereld, en een nieuwe dimensie van zijn.

Het representeert een punt in onze geschiedenis, maar ook in onze harten, waar een nieuwe wereld is aan gebroken. Dit is een krachtige energie die niet zomaar komt en gaat op de dag van de eclips. We voelen het opbouwen van tevoren en we zullen het voelen aansterken tot een lange tijd erna. Het is zelfs zo dat de stappen en keuzes die we rondom deze zonsverduistering maken nog jaren kunnen voortduren.

Grote verschuivingen en de zonsverduistering: steeds meer mensen gaan ontwaken

Rondom deze zonsverduistering heb ik beelden doorgekregen: ik heb gezien dat een nieuw boek, een nieuw archief geschreven wordt. Het is bijna alsof we op planeet Aarde collectief een reis hebben afgesloten en klaar zijn om een nieuwe te starten.

Het voelt alsof er grote verschuivingen aankomen als we deze oude wereld achter ons laten en een nieuwe tegemoet gaan, maar we zijn er klaar voor. We hebben ons hierop voorbereid en de tijd is nu aangebroken.

Op deze nieuwe reis die zich langzaam ontvouwt zullen steeds meer mensen ontwaken en talenten ontdekken waarvan ze nooit wisten dat ze ze hadden. De ontdekking van deze kwaliteiten zal bijdragen aan het veranderen en verschuiven van hoe we dingen aanpakken als maatschappij.

Ook al voelen we dit allemaal op individueel niveau, er is een sterke overtuiging dat dit meer gaat over het collectief en de reis van de planeet als een geheel.

De ringvormige eclips: een brandende ring en de schaduw van de maan

De Kreeft zonsverduistering is een ringvormige eclips: dat betekent dat de schaduw van de maan het centrum van de zon zal bedekken, maar een brandende ring van vlammen zal de maan omringen.

Deze ring van vuur is een symbool van creatie maar ook van vernietiging. De donkere schaduw van de maan staat voor de pijn en de worstelingen van het verleden, maar ook voor de baarmoeder van oneindige potentie die erop wacht om een nieuwe creatie geboren te laten worden. De ring van vuur staat voor de brandstof die nodig is om deze creatie het licht te laten zien, maar staat ook voor de overgave en het loslaten die nodig zijn om deze nieuwe creatie geboren te laten worden.

In ons allemaal is een duistere leegte, dit lege vel van creatie dat erop wacht om iets nieuws voort te laten komen. Maar eerst moeten we branden. We moeten laten wegsmelten wat niet langer van dienst is. De vuurring-eclips is als brandstof voor onze zielsmissie en onze zielsroep. Beweeg mee met je verlangens, laat je innerlijke vuur en passie je leiden, en zet intenties onder deze zonsverduistering. Visualiseer wat je zou willen uitnodigen in je leven. Visualiseer hoe je zou willen dat deze nieuwe aarde eruit ziet voor iedereen.

Vrede, gelijkheid, rechtvaardigheid, liefde, compassie, betekenis, roep alles aan. Roep deze krachtige trillingen aan en sta hun geboorte toe in jou voor jouzelf en de gehele mensheid.

Stel jezelf voor als een vat, wachtend om gevuld te worden, terwijl om jou heen het oude wegbrandt.

Twee maansverduisteringen en een zonsverduistering: transformatie en verandering

Het is geen toeval dat deze krachtige zonnewende en zonsverduistering precies tussen twee uitdagende maansverduisteringen invalt: 5 juni maansverduistering in Boogschutter en 4 juli maansverduistering in Steenbok.

Transformatie en verandering zijn onderweg. We zien tegelijkertijd wat er mogelijk is en wat ons in de weg staat.

Vernietiging komt eraan, maar, zoals altijd, zal wedergeboorte volgen.

Verhoogde gevoeligheid: Kreeft-energie tijdens de zonnewende en de zonsverduistering

De zonnewende en de energie van dierenriemteken Kreeft dragen bij aan de verhoogde gevoeligheid rondom deze zonsverduistering.

We voelen ons misschien meer intuïtief en verbonden, of we merken dat we veel nadenken over onze gevoelens van veiligheid, geborgenheid, en comfort. Kreeft-energie gaat sterk over je thuisvoelen bij jezelf en het leren door het leven te bewegen in verbinding met liefde en compassie. We verdienen het allemaal om ons thuis te voelen in onszelf, maar ook op deze planeet. We horen hier allemaal thuis, we horen bij deze gigantische rots die door de onmetelijke, eindeloze lucht zweeft.

De verzachtende boodschap van de maan: je thuisvoelen bij jezelf en op aarde

Kreeft is het heersende teken van de maan. De maan is verbonden met creatieve, voedende en intuïtieve energie, en misschien is dit wel waar we onze aandacht op mogen richten in ons leven.

De maan zeg: verberg je niet langer, want er is ruimte voor ons allemaal, er is genoeg liefde voor ons allemaal.  Dus wanneer we deze krachtige zonsverduistering voelen broeien, zorg dat je jezelf liefde geeft. Zorg dat je anderen liefde geeft. Herken de heling die komt wanneer je leidt met liefde, niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. De Kreeft nieuwe maan zonnewende zonsverduistering is een hele krachtige, maar we hebben nog een eclips te gaan voordat we een duidelijker beeld hebben van wat deze eclips-poort ons is bedoeld te brengen.

Bron: Foreverconscious

Boekentip: Leven met de sterren

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 21,-

Lees ook deze artikelen:

Leave a Comment