Home Geen categorie Vergeving als geschenk

Vergeving als geschenk

Door Helen

liefde penseelVergeving als geschenk, Magische ontmoeting met Don Miquel Ruíz is prachtig qua vormgeving – daar begon mijn enthousiasme en na poging twee eindigt het daar ook bij. Het boek is opgebouwd uit de eigen ervaring van de schrijver, hoe je er als lezer mee aan de slag kan gaan, ruimte voor vragen en antwoorden en een toetje – en dat alles in een klein formaat boekje met 124 bladzijden. Terwijl ik dit boekje lees, vraag ik me af waar het in zit dat ik het matig vind. De kern van de boodschap is eenvoudig en waardevol, maar de wijze waarop de schrijver het heeft geschreven spreekt mij niet aan. Naar mijn idee was het geheel krachtiger, prettiger en effectiever als het een blog/artikel was. Dat is het niet, dus mocht je de essentie willen lezen, dan kun je beginnen bij pagina 76 tot en met 87. Het is daar ook minder doorspekt van de stijl van de schrijver.

In het kort de stappen

omdat ik die ik graag wil delen: Kies een geschikte ruimte Kom tot rust Vraag anderen om vergeving Vraag de duivel om vergeving Vraag god om vergeving Uit je dankbaarheid Hoe vraag je iemand om vergeving? Door te wachten wie je te binnen schiet en vraag letterlijk “vergeef me” . Het gaat er hierbij niet om dat je stil staat bij “jouw slachtoffers”, maar bij mensen die je liever niet ziet, om welke redenen dan ook. Deze overtuigingen verstoren namelijk de liefdevolle energiestroom in je hart.

Liefdevol leven

Zelf ben ik geraakt door de Munay Ki (o.a. Alberto Villoldo) en zie ik veel overeenkomsten. In het begin heb je veel op je hart waarvoor je vergeving vraagt. Hoe vaker je het toepast, hoe lichter het is en hoe meer je de dankbaarheid ervaart. Oftewel: dankzij dit boekje weer een andere benadering om liefdevol te leven. Dank.

Leave a Comment