Home Liefde & Relaties Van angst naar liefde in 4 stappen

Van angst naar liefde in 4 stappen

Door Immy Heijmans

De laatste tijd ben ik veel bezig met het observeren van mijn gevoelens en gedachten zodat ik er bewust voor kan kiezen deze positief te veranderen. Want wanneer je een liefdevolle mindset hebt, trek je fijne dingen aan in je leven! En dat willen we allemaal toch?

We kunnen niet altijd vrolijk zijn. We hebben allemaal weleens een dipje. Dit kan korte of lange tijd duren. Maar wat doe jij als je je onprettig voelt? We zijn geneigd onze angsten en onrust weg te duwen en afleiding te zoeken in bezigheden. Hierdoor geven we onszelf niet de kans om innerlijk op te ruimen waardoor we weer kunnen afstemmen op de rust en vrede die we van binnen hebben. Zonde!

Maar hoe verander je dan hoe je je voelt?
Het is heel simpel:

1. Accepteer je gevoel

Dit klinkt tegenstrijdig. Maar als een gevoel er niet mag zijn van jezelf ga je weerstand bieden, wat het alleen maar zwaarder maakt. Als je tegen jezelf zegt: het is oké dat ik me slecht voel, neem je al een deel van die zwaarte weg. Het gevoel wordt erkend en dat geeft al verlichting.

2. Stop met doen en sta stil

Dit is wat de meeste mensen dus NIET doen. Want ze zijn zich niet bewust dat ze wegrennen van de ongewenste emotie. Dit is een kwestie van ‘uithouden’ en erbij blijven, wetende dat elk onprettig gevoel over gaat en er een mooie boodschap over jezelf in zit.

3. Zelfliefde door affirmaties

Wanneer je zo in stilte bij je eigen gevoel bent en bewust je adem volgt, merk je dat het gevoel letterlijk zakt en weg kan vloeien. Maar soms wordt het eerst erger omdat je het niet wegduwt maar ruimte geeft. Het helpt om vanuit liefde de volgende affirmatie te zeggen: Ik heel deze onrust/pijn vanuit liefde.

4. Ontvang en wees dankbaar

Laat dan ook het gevoel van verlichting en vrede toe in jezelf en voel dankbaarheid dat je met jezelf bent gaan zitten zodat het gevoel van onrust en angst je systeem kan verlaten. Dit is enorm krachtig en hoe vaker je deze stappen doorloopt hoe vaker je een gevoel van vrede en geluk ervaart!

www.jouwgelukcentraal.nl


Boekentip Inspirerend leven: Meesterschap in liefde

Benieuwd hoe je die echte liefde kunt ontdekken? Meesterschap in liefde van Don Miquel Ruiz is een bron van inspiratie: hij laat ons zien hoe onze op angst gebaseerde overtuigingen en ideeën onze liefde ondermijnen en veel ellende en drama in onze relaties veroorzaken. Ook beschrijft hij hoe we onze emotionele wonden kunnen helen en de vrijheid en vreugde in ons leven kunnen herstellen die we van nature in ons hebben.

Bestel jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 15,-

Leave a Comment