Spiritualiteit

Van 3D naar 5D: het verschil tussen hooggevoeligheid en kosmisch bewustzijn

Door Gastauteur
Van 3D naar 5D: het verschil tussen hooggevoeligheid en kosmisch bewustzijn

“We schrijven met z’n allen lichthistorie!” zegt Maartje van Arendonk. “Onze trilling, en die van de aarde, wordt verhoogd tot het niveau van licht.” De een ervaart dit ascentie-proces sterker dan de ander. Maartje staat in dit artikel stil bij de rol van de ‘liefdespioniers’: kinderen en volwassenen met een kosmisch bewustzijn.

Je herinnert je weer wie je werkelijk bent, wat jouw unieke gaven en talenten zijn en wat jouw missie op aarde is.

Kosmisch bewustzijn gaat verder dan hoogsensitiviteit

De termen hoogsensitief, hooggevoelig, HSP en HSK zijn inmiddels wel bekend. Hierover is veel geschreven. Wat ik voel, om me heen zie en hoor: deze termen zijn voor een groeiende groep kinderen en volwassenen met een kosmisch bewustzijn te beperkt. Ze dekken naar mijn gevoel de mate van sensitiviteit, wijsheid, energiefrequentie en bewustzijn van deze mensen niet volledig.

Een kosmisch bewustzijn gaat veel verder dan hoogsensitiviteit. Mensen met een kosmisch bewustzijn zijn altijd hoogsensitief, maar hoogsensitieve mensen hebben niet altijd een kosmisch bewustzijn. In dit artikel ga ik hier verder op in, vanuit mijn eigen wijsheid en channelings van de ‘keepers of the light’, zoals zij zichzelf noemen.

Begin van je spirituele ontwaking

We zitten met z’n allen in een ascentie-sneltrein. De een merkt er (nog) niet zoveel van, terwijl de ander het lichamelijk en geestelijk zwaar te verduren heeft. Alsof je door elkaar geschud wordt en door de mangel wordt gehaald. Alles wat niet meer bij jou past, jou niet meer dient of nog geheeld mag worden, komt naar de oppervlakte om losgelaten en getransformeerd te worden. Steeds weer komen er frequentieverhogingen om je systeem verder op te schonen en te zuiveren. Het zijn golven die je overspoelen.

Wie eenmaal in de ascentie-trein is gestapt, kan niet meer terug. Het is het begin van je spirituele ontwaking: de reis naar je ware zelf en goddelijke vonk. Deze sneltrein neemt elke dag in snelheid en trilling toe en wordt voor steeds meer mensen voelbaar. Vaak nog onbewust. We worden in het licht gezet, waardoor onze schaduwkanten, diep weggestopte trauma’s en pijnstukken aan het licht komen. Steeds meer mensen voelen zich ‘anders’ dan voorheen. Ze voelen zich verdrietig zonder het te kunnen plaatsen, zijn sneller geïrriteerd of geprikkeld en hebben meer behoefte aan stilte, rust en ontspanning.

Door aan jezelf te werken, heel je niet alleen jezelf, maar ook andere mensen en onze planeet.

Inwijdingen en beproevingen

Collectief gaan we high speed van de derde dimensie (3D), via de vierde dimensie, naar de vijfde dimensie (5D). Vele lichtwerkers hebben duizenden levens naar dit moment toegewerkt en zijn speciaal geïncarneerd om bij te dragen aan de licht- en liefdesshift naar de nieuwe aarde in 5D. Lang niet iedereen kan (al) mee met deze hoge energiefrequenties. Je moet er klaar voor zijn en bewust kiezen voor het pad van ascentie. Je hebt een vrije wil om er wel of niet voor te kiezen. De vijfde dimensie, of een kosmisch bewustzijn, bereik je niet zomaar. Er gaan pittige spirituele inwijdingen en beproevingen aan vooraf, die veel volwassen lichtwerkers op dit moment doorlopen.

Voor een aantal mensen komt deze bewustzijnsverhoging pas later, in dit leven of een volgend leven. Soms zijn nog meer levens op aarde of in andere dimensies nodig, voor rijping en groei van de ziel, voordat je de shift kunt maken. En dat is perfect zoals het is. Er is geen goed of fout, beter of slechter. Ieder mens wordt geboren met een eigen zielsplan en unieke lessen voor dit leven.

Van dualiteit naar eenheid

Het is ongelooflijk wat er op dit moment gebeurt, voor en achter de aardse schermen én in onze lichamen. We schrijven met z’n allen ‘lichthistorie’. Onze trilling, en die van de aarde, wordt verhoogd tot het niveau van licht. We worden opnieuw ‘bedraad’ op DNA-niveau en onze lichamen worden letterlijk steeds lichter. Geleidelijk ascenderen diegenen die er klaar voor zijn naar een andere staat van zijn.

De overgang van de derde naar de vijfde dimensie is een megasprong in bewustzijn. Het brengt een hogere, krachtigere en snellere energiefrequentie met zich mee. Die frequentie trilt, zoals eerder geschreven, alles los wat niet meer bij jou, en 3D-bewustzijn, hoort. Alleen jouw zuivere lichtkern blijft over, waardoor jij je innerlijke stem of hogere zelf weer kunt horen en toegang krijgt tot eeuwenoude opgeslagen multidimensionale (aardse en galactische) wijsheden en intuïtieve en spirituele gaven. Je herinnert je weer wie je werkelijk bent, wat jouw unieke gaven en talenten zijn en wat jouw missie op aarde is. Deze wijsheid, kennis en gaven zaten al die tijd in je, maar waren nog niet toegankelijk.

Kosmische Wet van Trilling

We worden dus niet alleen sensitiever en intuïtiever, maar zijn in 5D ook in staat om gedachten, wensen en verlangens sneller en makkelijker te manifesteren op basis van onder andere de Wet van Trilling en Wet van Aantrekking. In totaal zijn er zeven kosmische weten. De Wet van Trilling gaat ervan uit dat alles uit energie bestaat, een eigen frequentie heeft, met elkaar verbonden is en hogere trillingen lagere trillingen kunnen transformeren. De aarde, de planeten, het universum, alle mensen en lichtwezens in andere dimensies, werkelijk alles is met elkaar verbonden. Dit leidt tot het eenheidsbesef, I AM. Zoals de Maya zeggen: In Lak’ech. Dit betekent: ‘Ik ben een andere jij. Jij bent een andere ik.’ We zijn allemaal één.

Wat je uitzendt, trek je aan

Alles is met elkaar verbonden via onzichtbare energiedraden: banen waarlangs energieën soortgelijke energieën opzoeken en aantrekken. Dat verklaart ook de werking van de Wet van Aantrekking. Wat je uitzendt, krijg je terug, zowel positief als negatief. Steeds meer mensen ontdekken de magie van de Wet van Aantrekking. Je kunt bijna alles manifesteren wat je maar wilt. Als je er maar in gelooft en je intentie zuiver is.

Elke verandering begint in jezelf. Door aan jezelf te werken, pijnstukken te helen en je hart te volgen, inspireer je anderen om hetzelfde te doen. Jouw licht en hoge energiefrequentie zetten anderen aan om hun frequentie te verhogen. Dus door aan jezelf te werken, heel je niet alleen jezelf, maar ook andere mensen en onze planeet. Zoals gezegd: hogere trillingen kunnen lagere trillingen transformeren.

Multidimensionale benadering is nodig

Als we het over hoogsensitiviteit hebben, gaat het vooral over HSP’ers: hoogsensitieve personen met een sterk ontwikkeld zenuwstelsel waardoor ze meer dan gemiddeld voelen. Hoogsensitieve personen worden vaak als losstaande individuen gezien. Wat ik ervaar, is dat er te veel alleen naar de persoon en zijn directe omgeving wordt gekeken.

Als we uitgaan van een kosmisch bewustzijn, waar we naartoe evolueren, hebben kosmische mensen en met name kinderen een multidimensionale benadering nodig. Die gebaseerd is op eenheid en die veel dieper gaat dan de meeste HSP-adviezen. Als mens maak je deel uit van één groot kosmisch geheel, waarin elke ontwikkeling en verandering effect op alles heeft. We zwemmen allemaal in dezelfde kosmische zee, waarin we elke golf voelen. Sommige HSP-technieken zoals gronden en afschermen die voor hoogsensitieve mensen werken, zijn voor kosmische mensen onlogisch. Ze kunnen er zelfs door in de war raken.

Waarom gronden en afschermen niet werken

Gronden door je wortels in de aarde te laten groeien, voelt voor kosmische mensen onvolledig, omdat je alleen contact met de aarde maakt. We leven wel op aarde, maar ze is slechts een van de planeten in ons universum. Trek het gronden daarom breder en noem het bijvoorbeeld ‘kosmisch verankeren’. Maak niet alleen contact met de aarde, maar óók met het universum en de goddelijke bron. Laat je wortels, door de aarde en het universum, verder groeien tot aan de bron, de divine source, zodat je je kosmisch kunt verankeren.

Een andere veel toegepaste HSP-techniek is afschermen voor energieën van anderen, door bijvoorbeeld een luchtbel, bol van licht of glazen stolp om je heen te visualiseren. Afschermen is voor kosmische mensen onnatuurlijk en onmogelijk, omdat alles energetisch met elkaar verbonden is. Wat wél werkt en effectief is voor kosmische mensen, voor iedereen trouwens: leer om met je eigen licht, van binnen naar buiten, een krachtveld of heilige ruimte neer te zetten. Dus in plaats van afschermen, ga je in jouw eigen kracht staan en je eigen plek innemen.

Kosmische kinderen incarneren massaal op aarde

De laatste jaren, vanaf 2012 en zeker vanaf 2020, incarneren er veel kosmische kinderen op aarde. Deze kinderen worden al ‘ontwaakt’ geboren in 5D. Ze weten precies wie ze zijn en wat ze komen doen op aarde. Ze zijn superkrachtig, zeer intelligent en hebben meteen toegang tot hun oude opgeslagen wijsheden en intuïtieve gaven. Ze incarneren juist nu om vrijwillig bij te dragen aan de shift naar de nieuwe aarde. Deze hoogontwikkelde zielen worden de komende jaren steeds meer geboren. Alleen al door geboren te worden, laten ze het bewustzijn van de aarde stijgen en geven ze hun ouders en directe omgeving een flinke ascentie-boost. Het zijn krachtpilaren van licht en liefde.

Andere opvoed- en onderwijsbehoeften

Omdat kosmische kinderen worden geboren met een bewustzijn en wijsheid waar je u tegen zegt, hebben ze een andere manier van opvoeden en onderwijs nodig. Ze vragen om een multidimensionale, kosmische aanpak, met als belangrijkste basis: onvoorwaardelijke liefde (in plaats van voorwaardelijke liefde), zuiverheid en eenheid.

Het opvoeden van kosmische kinderen is niet altijd makkelijk. Ze kijken nog meer dan hoogsensitieve kinderen recht in je ziel en spiegelen schaduw- en pijnstukken nog krachtiger. Ze blijven je triggeren totdat je met jezelf aan de slag gaat. ‘Vervelend’ en ‘ongepast’ gedrag van kinderen, dat vaak een poging is om jou als ouder wakker te schudden, wordt weleens verkeerd begrepen. Kinderen kiezen enerzijds hun ouders uit als begeleiders in dit leven: jij bent precies de moeder of vader die je kind nodig heeft. Anderzijds zijn onze kinderen onze grootste leer- en ascentie-meesters.

Pure liefdespioniers

Kosmische mensen zijn ‘liefdespioniers’ in de meest zuivere vorm. Ze worden geboren om liefde te brengen en donker in licht te transformeren, door te zijn wie ze in essentie zijn, namelijk onvoorwaardelijke liefde. Liefde, vreugde en vrede zijn de krachtigste energiefrequenties. Ze lopen uiteen van 400 tot 600 Hz. De trilling van boosheid is 150 Hz en die van angst slechts 100 Hz.

Dus wat zou er gebeuren als wij collectief onze frequentie verhogen en gevoelens en gedachten gebaseerd op angst, boosheid, haat, onzekerheid, jaloezie, slachtofferschap etc. over onszelf, anderen, de regering en de wereld omzetten in liefde, vreugde, vrede en vertrouwen? Dan krijg je een kosmische vloedgolf die al het donker in licht transformeert. Die kunnen we met elkaar realiseren door: ons hart te volgen en licht te laten schijnen (zodat anderen hetzelfde gaan doen) en ons te verenigen in liefde. We are one and all in this together.

Geschreven door Maartje van Arendonk, Maartje van ziet zichzelf als ‘kosmisch boodschapper’. Ze schrijft artikelen en ondersteunt en begeleidt kinderen en volwassenen met een kosmisch bewustzijn.

Wil je meer lezen over de vijfde dimensie?

ontwaken in 5DIn Ontwaken in 5D van Maureen St. Germain helpt zij je de weg door de eerste, tweede, derde en vierde dimensie te vinden om uiteindelijk toegang te krijgen tot 5D. Daarmee krijg je een instrument in handen waarmee je uit oude rollen en patronen kunt stappen. Met oefeningen voor energetische bescherming en speciale meditaties die je bij je hogere zelf brengen.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

bestel nu

Boekentip van de redactie
(Te)veel voelen
€ 20,-

(Te)veel voelen

Imi Lo

Met (Te)veel voelen van Imi Lo ontdek je de begaafdheid onder je intense emoties en leer je om niet langer ‘teveel’ voor jezelf te zijn. Met behulp van haar diepgaande kennis en praktische adviezen zul je loskomen van je beperkende gedachten, ga je beter...

€ 20,-

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reacties
 1. Ineke 17 januari 2021 - 10:37
  Reply

  Prachtig geschreven, dank!

 2. Jose Van Gastell 23 januari 2021 - 09:40
  Reply

  Heel mooi stuk Maartje..ik ervaar bij ons kleinkind ook elke week n pure golf van onvoorwaardelijke liefde..

 3. D Pietersz 10 februari 2021 - 23:04
  Reply

  Wow, geweldig. Hoe meer ik las, des te meer herkenning. Ik dacht eerst dat ik hoogsensifief was, maar begin ernstig te twijfelen door dit stuk. Ik snap er nog steeds niks van, en toch klopt het. Heel raar. Heftig.......

 4. Dafne 10 februari 2021 - 23:07
  Reply

  Wow, geweldig. Hoe meer ik las, des te meer herkenning. Ik dacht eerst dat ik hoogsensifief was, maar begin ernstig te twijfelen door dit stuk. Ik snap er nog steeds niks van, en toch klopt het. Heel raar. Heftig.......

 5. Marianne 26 januari 2023 - 13:19
  Reply

  ''Kinderen kiezen enerzijds hun ouders uit als begeleiders in dit leven: jij bent precies de moeder of vader die je kind nodig heeft.'' Vertel dat maar tegen mensen die in hun jeugd misbruikt of mishandeld zijn geweest, en daar hun hele leven schade van ondervinden. Je krijgt niet altijd wat je aankan.

Reageer op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
(Te)veel voelen
€ 20,-

(Te)veel voelen

Imi Lo

Met (Te)veel voelen van Imi Lo ontdek je de begaafdheid onder je intense emoties en leer je om niet langer ‘teveel’ voor jezelf te zijn. Met behulp van haar diepgaande kennis en praktische adviezen zul je loskomen van je beperkende gedachten, ga je beter...

€ 20,-

Bekijk aanbieding