Home Boekentips Vallei-orgasme – Alleen voor vrouwen

Vallei-orgasme – Alleen voor vrouwen

Door Jenny

Het geheim van het vallei-orgasme. Ik zag dit boek liggen en werd geprikkeld door de titel. Dus ik begon het boek te lezen. De verteltrant is snel, boeiend en humoristisch. Marleen Janssen vertelt eerst waarom zij zo geïnteresseerd is in het onderwerp en daarna stelt ze zichzelf de vraag: hoe kun je meer uit liefde en seks halen? Ze besluit naar het antwoord op zoek te gaan dmv interviews en onderzoek. Haar doel is om zo straks, met het gevonden antwoord, vele ongelukkige mensen te kunnen helpen en te zorgen voor meer zin in seks.

De aan-en-uit-knop voor zin-in-seks

Ze weet me als lezer goed te boeien en leeft zich ook in. Zo schrijft ze op blz. 39 dat de aan-en-uit-knop voor zin-in-seks bij de vrouw bij de eierstokken zit en vervolgens, wanneer ik nu al wil weten hoe ik deze knop wil aanzetten, dat ik verder mag lezen op blz. 139. Dat vind ik humor. Natuurlijk laat ik dan even het middenstuk zitten en ga direct naar die blz. en de teleurstelling is dan ook groot dat ik verdere instructies krijg tijdens de online cursus. Tja… Dus maar terug naar blz. 39 en daar verder gelezen. Het leest op één zondag uit, geeft brede achtergrondinformatie over het verzamelen en ook over hoe goed het is voor je lijf. Verder staat er een kleine oefening over hoe je d.m.v.  aanspannen van bepaalde zenuwen, jouw  drie ‘poorten’ (plas, vagina en anus) kunt openen en sluiten. Ook wordt er een vergelijking met Tantra gemaakt.

Over seks, relaties en visies hierop

Het boek is een enorme voorstander van masturberen, van jezelf goed leren kennen, maar geeft hierin geen enkele tip. Voor mij was het nieuw om te lezen op blz 61:

“ Seksuele energie is zeer krachtig en moet op de juiste manier behandeld worden. Nadat je haar hebt losgemaakt en een hoogtepunt hebt beleefd, golft ze door je lichaam. Je hoort haar dan netjes op te ruimen. Je leert haar met je handen te ‘pakken’ en met cirkelbewegingen in je buik te brengen. Doe je dat niet, dan blijft de seksuele energie door je lichaam zwerven en plakt ze vast op je organen. Volgens de taoïsten maakt dat je uiteindelijk ziek.”

Ook worden er verschillende misverstanden over seks besproken. ‘Zoals de prins op het witte paard’ en ‘Seks hoort toch samen.”
Als afsluiter het volgende citaat: blz. 182

”Mensen zijn verslaafd geraakt aan onbegrensdheid. Aan eten wat voor hun neus staat. Van 100 bonbons per dag eten word je ziek. Als je onbegrensd seks hebt, beschadig je jezelf en anderen als een gek. Je laat een spoor van bederf achter.”

Mijn conclusie: leuk boek dat vlot leest met uitgebreide info over seks, relaties en visies hierop. Het boek promoot enorm de cursus van vallei-orgasme. De titel kan misleidend werken, want alleen met dit boek weet je nog niet hoe je een vallei-orgasme kunt opwekken. Ik sprak een vrouw die met de cursus bezig is en zij was wel laaiend enthousiast over deze cursus. Wellicht moet ieder het gewoon zelf ervaren…

1 comment

Avatar
arthur 21 januari 2014 - 13:56

Sexuele energie verkrijgen begint met ontspanning en elkaars lichaam verkennen door elkaar te masseren en
als u niet de juiste technieken weet, kan het soms moeilijk zijn om uw partner een ontspannende massage te geven. Daarom geeft Arthur “partnermassage workshops ” en deze korte cursus is gericht op de juiste tecnieken en om het geheel met gevoel over te brengen . http://www.arthurmassage.nl/massage-workshop.htm

Reply

Leave a Comment