Home Astrologie Uranus naar Stier 15-5-2018: verandering en vernieuwing

Uranus naar Stier 15-5-2018: verandering en vernieuwing

Door Karin en Danique Vergeer

Op deze dag gaat Uranus van teken veranderen en gaat van Ram naar Stier. Uranus is de planeet van o.a. technologie, uitvindingen, vernieuwing, revolutie, socialisme en elektriciteit. In dit teken blijft hij tot 2026, waarbij hij begin november tot maart 2019 weer even terug gaat naar Ram.

De overgang van Uranus naar Stier gaat samen met de Nieuwe Maan in Stier. Een begin van veel vernieuwingen.

Door de dubbele getallen in de datum, namelijk 11-11 (1+5+5 en 2+0+1+8) en 2-2 kan deze dag ook een bijzondere uitwerking hebben op tweelingzielen.

Uranus in Ram

Tijdens Uranus in Ram hebben er veel technologische ontwikkelingen plaatsgevonden. Zoals bijvoorbeeld de opkomst van elektrische auto’s en het digitaliseren van het betalingsverkeer. Je had waarschijnlijk een sterke drang naar onafhankelijkheid, behoefte om jouw individualiteit tot uiting te brengen en je eigen weg te gaan. En vooral om jouw intuïtie te volgen. Misschien ben je voor jezelf begonnen, heb je je eigen bedrijf gestart, om niet afhankelijk te zijn van een partner of werkgever. Je hebt meer leiding genomen over je eigen leven.

Uranus naar Stier

Nu gaat de invloed van Uranus veranderen en wordt deze meer gekleurd door de Stier-eigenschappen.

Heb jij veel Stier-invloed, dan zal jij er lang over kunnen doen om tot een beslissing te komen en zal je niet snel in beweging komen. Integendeel, je laat het liefst alles bij het oude! Voor jou is (financiële) zekerheid belangrijk. Maar Uranus kan nu voor plotselinge gebeurtenissen zorgen, die in kunnen slaan als een blikseminslag. Daardoor kunnen er veel veranderingen komen op het gebied van werk, wonen of relaties. Uranus kan daardoor voor veel spanning en onrust zorgen. Ook het zenuwstelsel hoort bij Uranus en door alle veranderingen die in jouw leven plaats kunnen vinden, kan je je overprikkeld voelen.

De shift naar een ‘nieuw leven’

De komende jaren vindt er een verandering plaats die ervoor gaat zorgen dat veel angsten rondom het verlies van zekerheid losgelaten kunnen worden. Het is tijd voor vernieuwing. Oude maatschappelijke systemen passen vaak niet meer bij onze behoeften. Er gaan dus voornamelijk veel veranderingen komen op het gebied van wonen, relaties en inkomen.

Misschien heb je er behoefte aan om oude, vastgeroeste patronen los te laten en wil je iets nieuws in je leven. Je zou een andere manier van leven, wonen of werken kunnen willen creëren. Je wilt de behoefte aan zekerheid meer los gaan laten, om eens een sprong in het diepe te maken, angsten meer los te laten, meer vrijheid in jezelf te ervaren en eens 100% op je intuïtie te durven te varen. Ook kun je door de invloed van Uranus plotseling nieuwe ideeën of ingevingen krijgen over jouw nieuwe richting en aan alle vezels in je lijf voelen dat je die kant op moet gaan.

Collectief bewustzijn

Door veel mensen die aangesloten zijn op eenzelfde collectief bewustzijn wordt er een shift gemaakt, een transitie naar een ‘nieuw leven’. Zij gaan de weg vrij maken voor de volgende groep mensen die gaan besluiten hun leven anders in te delen, hun hart te volgen en angstvrij te leven, zoals weer anderen de weg hebben vrijgemaakt voor hen.

Gelijke rechten tussen iedereen zullen belangrijker worden. Ook de sociaal zwakkeren in onze samenleving hebben recht op een gezond leven, met voldoende inkomen en een fijne woning. Het bouwen van zelfvoorzienende woningen, zoals Tiny-houses is in opkomst en zullen ruimte creëren voor iedereen, om op een andere manier te leven, waar en hoe hij/zij het zelf wil. Maar ook het leven in woongroepen gaat steeds meer ontstaan en toegankelijk worden voor ieder die zich daar verder in wil ontplooien. Je wilt meer in harmonie met elkaar leven en je eigen paradijsje creëren. Je zult dan ook alle mogelijkheden van het Universum krijgen om je dromen waar te maken!

De financiële wereld

Op maatschappelijk gebied komt de financiële wereld onder druk te staan. Is er voldoende gelijkwaardigheid en zijn de investeringen die zij doen wel goed voor het milieu en ons geldsysteem? Het digitale betalingsverkeer vervangt steeds meer het papier en muntgeld en er kunnen dan ook andere betalingsmogelijkheden komen. Betalingsmogelijkheden die op een eerlijkere manier gehandhaafd worden en waar jijzelf meer controle over zal hebben. De opkomst van de crypto-munten is hiervan een voorbeeld en veroorzaakte ook veel onrust in de financiële wereld.

Ook zien meer mensen de mogelijkheid om bijvoorbeeld in ruildiensten te werken.

In balans met de natuur

De Stier is ook erg begaan met de natuur. Wereldwijd wordt er veel natuur vernietigd en dat doet veel harten zeer. Meer mensen willen zich dan ook bijvoorbeeld lokaal gaan inzetten voor het behoud van de natuur. Nieuwe ideeën zullen hierover vormgegeven worden. We gaan steeds meer beseffen dat we samen een ‘nieuwe maatschappij’ vorm moeten gaan geven, waarin we niet meer individualistisch leven, maar meer als eenheid optreden. Er vindt hierin een bewustzijnsverandering plaats.

Het gedwongen moeten stoppen met de gaswinning in Groningen is daar een voorbeeld van. ‘Moeder Aarde’ kwam in opstand! Er moeten nieuwe manieren komen voor de energievoorziening van huizen.

Venus van Stier

Venus is de planeet van de liefde, relaties, schoonheid en harmonie. En ook relaties zijn aan verandering onderhevig.

Misschien wil jij je meer inzetten voor jouw ideaal en is er daarom minder ruimte voor ‘traditionele’ relaties. De liefde voor jezelf en het kiezen voor wat jij wilt gaat steeds belangrijker worden.

Je kunt het gevoel hebben in de knoop te zitten met je vrouwelijke kant, omdat je wat rebels en opstandig kunt zijn door de Waterman-invloed (Uranus). Maar Venus is de heerser van Stier en vraagt je juist je vrouwelijke energie in te zetten en tactvoller te handelen. Je kunt je ook aangetrokken voelen tot zowel mannen als vrouwen en daarmee niet precies weten tot welke gender-identiteit je behoort. Dit kan verwarrend zijn. Je hoeft je echter niet te plaatsen in een hokje, want daar is de Waterman niet van.

Doordat het dubbele getal 2 in de datum voorkomt, de Maan en het moeder-principe, kan jouw relatie met je moeder ook een verandering ondergaan. Jouw moeder kan invloed hebben gehad op hoe jij in het leven staat. Ook jouw rol als moeder ga jij nader onderzoeken.

Tweelingzielen

Ook in de situaties tussen tweelingzielen komen veel verrassende wendingen.

Veel mensen komen erachter dat zij een diepere zielsverbinding met meer dan één persoon ervaren. Je kunt dan ook meerdere mensen ontmoeten die bezield worden door één en dezelfde ziel en die één Hogere Zelf hebben. Oftewel, je kunt meerdere tweelingzielen hebben.

Relaties kunnen een andere vorm krijgen. Het hebben van meerdere relaties zal zelfs voor veel mensen langzaamaan mogelijk worden, waarin onder andere respect, liefde, openheid, eerlijkheid en gelijkheid (Waterman) de fundamentele elementen zijn. Dit hoeft echter niet voor iedereen het geval te zijn en hangt af van jouw keuze op zielsniveau.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
healingcentrumisis.com

Boekentip Inspirerend leven: Je kunt je leven helen

Herken jij veel van de veranderingen en merk je weerstand bij jezelf? ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay helpt je je gedachten te onderzoeken en de fysieke manifestaties van je gedachtepatronen te herkennen en te genezen.

Bestel jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,- met gratis verzending.


 

Leave a Comment