Home Astrologie Uitwerking Pluto & Saturnus in Steenbok 12 januari 2020: transformaties en grote veranderingen

Uitwerking Pluto & Saturnus in Steenbok 12 januari 2020: transformaties en grote veranderingen

Door Karin en Danique Vergeer
pluto saturnus

We bewegen ons naar een invloedrijke samenstand van de twee planeten Pluto en Saturnus in het teken Steenbok. Deze vindt plaats op 12 januari 2020. Dit is een bijzondere samenstand, doordat deze twee planeten langzaam bewegen en dus niet vaak samen staan. De laatste keer was in 1982. Deze samenstand gaat voor veel omwentelingen en transformaties zorgen op zowel maatschappelijk als persoonlijk vlak.

Uitwerking van de Pluto-Saturnus samenstand

De uitwerking hiervan was vanaf maart 2019 al voelbaar en zal tot eind 2020 een invloed hebben. Ook zorgt het ervoor dat deze periode een zeer transformerend en intense periode is en nog gaat worden. In 2020 kunnen situaties tot een uitbarsting komen en gaan er grote veranderingen plaatsvinden op verschillende gebieden in jouw leven.

Je kunt merken dat je grote transformaties door gaat maken of al aan het doormaken bent. Je kunt regelmatig het gevoel hebben dat je op een kruispunt staat, nieuwe keuzes moet gaan maken, wilt gaan kiezen voor je eigen geluk en daardoor oude situaties achter je wilt laten. Ook kun je het gevoel hebben dat het nu of nooit is! Of je blijft in een negatieve spiraal zitten en in situaties waaruit je geen voldoening meer haalt. Mogelijk besluit je de sprong in het diepe te maken en een nieuwe richting op te gaan. Deze besluiten zullen uiteindelijk gunstig uitpakken. De geluksplaneet Jupiter maakt namelijk een aantal keer een conjunctie met Pluto en met Saturnus.

Speciale dagen waarin dubbele getallen in de datum voorkomen en planeetstanden, zoals de Volle en Nieuwe Maan, gaan een sterkere uitwerking hebben in de periode van de Pluto-Saturnus samenstand. Hierdoor kan het lijken alsof je in een emotionele rollercoaster zit!

Maatschappij

Op maatschappelijk vlak gaan wereldwijd regeringsleiders onder druk komen te staan. Ze worden uitgedaagd om verantwoordelijkheid te nemen en er worden regels en wetten aangepast. Maatschappelijke structuren kunnen ten val komen, om opnieuw opgebouwd te worden. Nu al is er veel weerstand te voelen tegen onderdrukking. Veel mensen komen nu in opstand en vragen om een eerlijk en rechtvaardig beleid. Een voorbeeld hiervan is de Brexit, waarbij Engeland uit de Europese Unie wilt stappen. En de protesten van de boeren, de bouw en het onderwijs. De milieuvervuiling wordt een probleem en bereikt een dieptepunt, zodat er naar andere oplossingen gezocht gaat worden.

Pluto, Saturnus, Zon, Mercurius, Ceres en Eris

Zowel Pluto als Saturnus staan in het teken Steenbok en maken op het moment dat zij exact samen staan, op 12 januari, ook nog een conjunctie met de Zon, Mercurius en Ceres. Deze planeten samen maken een spanningsaspect met Eris. Eris veroorzaakt veel ruzies, opstand en conflicten en kan een tweespalt veroorzaken. Je kunt nu al merken dat er veel demonstraties zijn over de hele wereld. En dit moet gaan leiden tot verbetering van wetten en maatschappelijke structuren.

Op persoonlijk vlak kan je serieus aan de slag willen gaan met jouw maatschappelijke functie. Misschien wil je op een andere manier bijdragen aan een betere maatschappij en kies je ervoor om een nieuwe richting op te gaan. Je kunt dan ook veel nadenken over of je nog voldoening haalt uit jouw huidige werk of dat je klaar bent om een nieuwe uitdaging aan te gaan en bijvoorbeeld een nieuwe baan of studie te kiezen. Ook kan je meer verantwoordelijkheid willen nemen voor jouw rol als ouder.

Tijdsdruk

Door de invloed van Saturnus, kun je ook een tijdsdruk ervaren. Je kunt misschien niet lang wachten met het maken van keuzes en dit kan je veel spanning geven. Je kunt dan ook bang zijn om niet op tijd te zijn en vrezen dat je je kansen aan je voorbij laat gaan: de kans op een beter leven of de kans om bij je grote liefde te zijn. Het kan zijn dat je onverwachte beslissingen neemt. Hierdoor kan je veel angsten loslaten en vastbesloten jouw plannen doorzetten. Maar als je het gevoel hebt dat je niet vooruit kunt, kan dat je weer pessimistisch maken. Saturnus kan namelijk zorgen voor een remmende werking, zodat jij het leren van jouw levenslessen niet overslaat.

Gezondheid en heling

Jouw helingsproces en spirituele groei gaan intenser worden. We gaan naar een hoger bewustzijn. Veel karmische situaties zullen afgerond worden en er vindt een uitzuivering plaats van oude emoties zoals angst, verdriet en boosheid. Je kunt hard willen werken aan jezelf, door op zoek te gaan naar jouw pijnstukken en hiervoor verschillende therapievormen willen inzetten. Door verschillende situaties kunnen intense emoties getriggerd worden, om ze vervolgens te doorleven en los te laten.

Jij of iemand uit je omgeving kan te maken krijgen met een ziekte, waardoor je voor een keuze moment wordt gesteld of je de weg naar heling gaat bewandelen of daarvoor wegloopt. Het is dus goed om naar de signalen van je lichaam te luisteren. Deze signalen kunnen ook aangeven dat jij een andere kant op mag gaan in jouw leven. Psychiatrische problematieken kunnen ook even erger worden en er kunnen daardoor nieuwe vormen van zorg ontstaan.

Inkomen

Als er moeilijkheden ontstaan op werkgebied of op het gebied van jouw geldstroom, kan dat aangeven dat er een verandering nodig is. Veel mensen mogen dan ook een nieuwe richting opslaan op gebied van werk.

Je kunt meer gaan nadenken over hoe een vorm te geven aan jouw werksituatie. Je kunt even een tijdje zuinig aan moeten doen om schulden af te betalen, om vervolgens daarna een geheel nieuwe start te maken. Of misschien wil je wat geld opzij leggen voor een nieuw project.

Verschillende factoren kunnen ervoor zorgen dat het realiseren van projecten of jouw droom vertraging oploopt. Maar geef niet op! Want uiteindelijk zul je zien dat het de moeite waard was om te investeren in nieuwe plannen en ideeën. Misschien wil je bijvoorbeeld eerst nog een nieuwe opleiding doen of je huis verkopen. Het is goed mogelijk dat je in de toekomst naar het buitenland gaat!

Dood en wedergeboorte

De dood kan een rol spelen de komende tijd. Misschien ben je pas iemand verloren. De overledenen gaan ons meer dan ooit helpen om onze harten te volgen en gaan jou bijstaan om deze overgangsfase naar een “nieuw leven” zo makkelijk mogelijk te maken. Zielen die niet mee willen of kunnen naar de hogere energietrilling waar we in gaan, kunnen ervoor kiezen om deze aarde te verlaten en op een later tijdstip weer te incarneren.

Maar ook kan er de vreugde zijn van nieuwe geboorte. Sommige zielen kiezen er juist nu voor om deze bijzondere transitie/ overgang mee te maken op aarde. De kinderen die de komende tijd geboren zullen worden, hebben een speciale energie en taak op deze aarde. Zij kunnen versneld hun karma oplossen en als spiegel fungeren voor de mensen om hen heen. Zij bespoedigen het helingsproces als je weet te luisteren naar de boodschap achter hun gedrag en hetgeen zij zeggen.

Relaties en Tweelingzielen

Veel karmische relaties zullen tot een einde komen om ruimte te maken voor relaties tussen tweelingzielen. Maar het samenkomen tussen tweelingzielen zal nog niet makkelijk gaan. Er kan veel afstand zijn vanwege onverwerkte emoties die tussen hen instaan en eerst geheeld mogen worden. Ook kunnen er nog veel emoties van jaloezie, wraakgevoelens en bindings- en verlatingsangst een rol spelen tussen exen, karmische relaties en tweelingzielen. Deze gevoelens kunnen hun oorsprong hebben vanuit vorige levens en in dit leven kan er een soortgelijke situatie ontstaan om deze onverwerkte emoties te helen. Aan het eind van deze periode gaan veel Tweelingzielen meer angst loslaten en de stap nemen om dichter bij elkaar te komen en zich meer over te geven aan het tweelingzielen-proces.

Voor iedereen is deze transformerende periode natuurlijk anders. En je kunt in jouw geboortehoroscoop kijken in welk huis (levensgebied) deze samenstand plaatsvindt en daarin kan jij aflezen, waarin jij een verandering aan het doormaken bent!

Fijne dag,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Leven met de sterren

leven met de sterrenIn dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij! Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99

 

Lees ook deze artikelen:

 

6 comments

Avatar
Jemke 20 november 2019 - 22:20

Wauwi! Zo heftig en nu al herkenbaar !

Reply
Avatar
Angelique Desiree 13 januari 2020 - 15:32

Hoi, dank voor je artikel.

je geeft aan: je kunt in jouw geboortehoroscoop kijken in welk huis (levensgebied) deze samenstand plaatsvindt en daarin kan jij aflezen, waarin jij een verandering aan het doormaken bent!
WAAR moet ik kijken dan? Bij steenbok?

Reply
Avatar
lis 13 januari 2020 - 19:55

Mooi stuk!
Momenteel loopt deze transit door mijn eerste huis en maakt nu een exacte conjunctie met mijn maan!
Ik ben zo benieuwd wat dit mij kan gaan brengen……..
Daarna schuiven ze door naar mijn mercurius, mars en tenslotte zon….allemaal achter elkaar, daar deze planeten in mijn radix een stellium vormen 😉
Maar met de noordknoop in huis 8 zal ik zéker een getransformeerd mens zijn, na als deze transits!
PS: mooie naam heeft jullie healingscentrum, mijn dochter heet Isis 🙂

Reply
Avatar
Blue PrinSSes 15 januari 2020 - 02:21

Beautiful Ben benieuwd

Reply
Avatar
Blue PrinSSes 15 januari 2020 - 02:22

Ben benieuwd

Reply
Avatar
Jasper 18 maart 2020 - 15:43

Top

Reply

Leave a Comment