Home Astrologie De uitwerking op relaties door Venus retrograde op 04-03-2017

De uitwerking op relaties door Venus retrograde op 04-03-2017

Door Karin en Danique Vergeer
retrograde

Het jaar 2017 is een belangrijk jaar voor relaties. Het is een 1-jaar (2+0+1+7), waarin veel mensen een nieuwe start gaan maken, waaronder ook een nieuwe start rondom relaties en meer gaan samen werken met anderen. Op deze dag (4 maart 2017) gaat Venus, de planeet van liefde, relaties, schoonheid en harmonie, geld en bezittingen retrograde lopen, in het teken Ram.

Retrograde

Vanaf de aarde gezien volgt hij zijn baan om de aarde achteruit, i.p.v. vooruit. Dit retrograde lopen doet hij tot 15-04. Een retrograde planeet kan zijn werking niet voluit doen en doet zijn werking meer in jouw innerlijke wereld. Venus is al een maand langzamer aan het lopen, voor de retrogradegang op 04-03. Na 15-04 heeft deze planeet enkele weken nodig om volledig op gang komen. Dat betekent dat het pas na half mei weer beter gaat stromen met relaties, maar ook met de geldstroom. In deze periode ga je je blik meer naar binnen richten en ga je heroverwegen, hoe het ervoor staat met jouw relaties. Relaties komen even in de “wacht” te staan en kunnen maar moeilijk een groei doormaken.

Je gaat eens bekijken, of je iets wilt veranderen, in jouw relatie of dat je de relatie wilt beëindigen. Dit kunnen uiteraard ook vriendschaps- en werkrelaties zijn. Er moet eerst een balans komen en het kan zijn, dat er in deze periode veel gepraat gaat worden, om tot een harmonie te komen tussen jullie. Misschien heb je niet zo veel geduld (Ram) meer en wil je dat er een verandering komt. Je kunt je geïrriteerd voelen en een kort lontje hebben en niet zo veel meer kunnen hebben van jouw partner. Je hebt behoefte aan verandering. Er kunnen best wat ruzies ontstaan. Ook ga je meer naar jezelf kijken, naar hoe jij je gedraagt binnen relaties. Want relaties zijn vaak een spiegel. Je kunt ook terugdenken aan oude liefdes en kijken waar het mis is gegaan. Misschien kun je er iets uit leren, om het vervolgens op een andere manier te gaan doen. Ook het horen van bepaalde muziek (Venus), kan je aan oude liefdes doen denken. Of kan je in deze periode het gevoel hebben, dat je niet graag alleen bent en graag een relatie wilt.

Het kan zijn, dat jij ook jouw financiën aan het bekijken bent en dat je je financiën op orde wilt brengen en schulden (als je die hebt) wilt inlossen, voordat je een nieuwe start kunt maken. Er moet eerst een balans komen. Of wil je je huis opnieuw gaan inrichten en gezellig maken en daar plannen voor maken, maar heb je daar nu niet direct geld voor. Op 15-04 gaat Venus weer direct lopen, maar heeft even tijd nodig om op te starten. Maar is daarvoor op 03-04 van het teken Ram naar Vissen gegaan.

Vissen is dromerig en romantisch ingesteld en het kan zijn, dat dan romantische gevoelens weer opbloeien. Of je kunt erachter komen, dat je je relatie te geromantiseerd hebt en dat er aan beide kanten nog wel het een en ander gewerkt moet worden. Of dat je de relatie te veel door een roze bril hebt gezien en dat je een illusie armer bent geworden. Misschien wil jij meer duidelijkheid, over hoe jouw relatie ervoor staat, maar blijft jouw partner hierover vaag en is er bedrog en misleiding in het spel.(Vissen) Ook kan jouw identiteit over je geaardheid niet helemaal duidelijk zijn. Je ziet dat bv. transgenders meer naar buiten treden. En je kunt je bv. zowel man als vrouw voelen. Of altijd je aangetrokken hebben gevoeld tot de andere sekse en dat je er nu achter komt dat je ook op dezelfde sekse valt. Op 16-04 komt Venus weer samen met Cheiron, die het gewonde deel van jou aangeeft. Tijdens deze retrograde periode gaat er veel genezen worden op het gebied van relaties. Maar ook de relatie met jezelf wordt hersteld, doordat jij meer bent gaan kijken, wat jij wilt met relaties en hoe jij zelf jouw relatie graag wilt vormgeven. Vooral in relaties worden jouw ongeheelde delen gespiegeld en aangeraakt. O.a. muziek, kunst en dans (Venus) kunnen prima gebruikt worden om meer inzicht te krijgen in jezelf.

Zonsverduistering

Door de zonsverduistering, die samen met de nieuwe maan plaats vindt, schijnt de zon letterlijk en figuurlijk even niet meer. Je kunt het gevoel hebben even niet verder te kunnen en dat het verwerken van oude emoties nu even veel aandacht nodig heeft. Je kunt verdriet voelen over verlies van geliefde personen en ook andere onverwerkte emoties kunnen nu naar boven komen. Deze zonsverduistering kan een lange nasleep hebben. In het voorjaar, als de zon weer meer gaat schijnen, gaat het allemaal weer beter worden.

Tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen elkaar erg missen en daar verdriet over hebben. Ze kunnen het gevoel hebben even niet verder te kunnen en het gevoel, dat ze niet alleen willen blijven en niet zonder elkaar willen. Ze worden min of meer gedwongen, om naar zichzelf te kijken en naar diepere emoties te gaan. Waardoor ze nog oude stukken aan het opruimen zijn. Oude pijn, van het afgescheiden zijn van elkaar, wat gebeurd is bij de afsplitsing vanuit de “bron”, wordt nu gevoeld. Tweelingzielen worden naar elkaar toegetrokken, als magneten; yin en yang. Vooral onder invloed van bepaalde planeetstanden is deze aantrekkingskracht sterker. Om samen weer een te worden en met elkaar te versmelten. Je wordt steeds meer een eenheid, gaat op dezelfde manier denken en voelen. Je kunt zelfs uiterlijk steeds meer op elkaar gaan lijken. Dit is de reden, waarom tweelingzielen veel emoties, gedachten en zelfs lichamelijke klachten van elkaar kunnen overnemen. Dit samenkomen moet op een rustig tempo gebeuren. Er zijn dan ook veel lichamelijke veranderingen bezig. Er worden nieuwe chakra’s gevormd, je lichtlichaam wordt groter, je intuïtie en helende gaven worden sterker en je DNA wordt geactiveerd. Daardoor kan je moe zijn, hartkloppingen, griepachtige verschijnselen hebben, veel dromen en slecht slapen. Door de onvoorwaardelijke liefde, die tweelingzielen voor elkaar hebben, kunnen zij diepe transformaties doormaken. Zij spiegelen elkaar, raken elkaars pijnplekken. Ook al ben je niet fysiek in een relatie met jouw twin, kan je voelen dat je toch een relatie hebt met elkaar en dat er een diepe band is.


We houden weer een Groepshealing voor Tweelingzielen op 11-3-2017 bij ons in de praktijk. Meer info hierover is te vinden op onze website. En de afstandshealing voor tweelingzielen staat gepland op 31-03-2017. Via Facebook live kan je hiervan de geleide meditatie meedoen en een healing ontvangen op afstand, die ook doorwerkt op jouw tweelingziel. De kosten zijn €15 en aanmelden kan via healingcentrumisis@hotmail.com.

Fijne dag, Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com.

1 comment

Volle Maan 12 Maart | Mareiki ॐ 12 maart 2017 - 11:16

[…] tijd een spannende tijd worden, waarin er veel veranderingen gaan plaatsvinden. Doordat Venus sinds 04-03 retrograde is gaan lopen, gaan er veel beslissingen genomen worden en knopen worden doorgehakt op relationeel […]

Reply
Avatar
Rudi 30 augustus 2017 - 19:35

Recht erop

Reply

Leave a Comment