Home Astrologie Uitwerking Jupiter en Pluto conjunctie: wat voor invloed heeft dit op jouw sterrenbeeld?

Uitwerking Jupiter en Pluto conjunctie: wat voor invloed heeft dit op jouw sterrenbeeld?

Door Irma van der Wijk
conjunctie

Op 4 april vindt voor de eerste keer de conjunctie Jupiter en Pluto plaats. Een conjunctie betekent dat er twee belangrijke en intensieve energieën samenkomen. Deze energie heeft veel invloed op jouw leven. De volgende conjuncties zijn op 30 juni en 12 november. Wat is de bedoeling van deze conjunctie? Het vraagt aan ons: wat is in balans en wat is niet balans in je leven? Het wordt een tijd van loslaten, wat moet ik persoonlijk loslaten en waar houd ik mij nog aan vast?

Ook gaan we nadenken over een nieuwe vorm van veiligheid en zekerheid. Met Jupiter gaan we ons openstellen voor nieuwe mogelijkheden en we zijn bezig met een andere visie op ons leven. Jupiter en Pluto helpen ons om dit verder te ontwikkelen en zo uiteindelijk een mooie persoonlijke groei door te maken.

Jupiter en Pluto kunnen we zien als een ‘innerlijke gids’ die ons stimuleert om anders te denken, te voelen en een andere welzijn. Je krijgt dit jaar verschillende momenten de kans om beslissingen te nemen en om keuzes te maken die bij jou passen vanuit jouw zijn. Wat betekent dat nu voor jou?

Uitwerking samenstand Jupiter en Pluto op jouw sterrenbeeld

Ram
Alle zaken en problemen op je werk wil je nu gaan aanpakken. Je wilt meer vanuit jouw persoonlijke visie en ideeën gaan werken. Als je binnen een cultuur werkt waarin jij je al lang niet meer thuis voelt, dan gaat dat steeds “zwaarder”voelen. Je wilt je meer laten “leiden”door datgene waar jij in gelooft en prettig bij voelt. Dit gaat niet 1,2,3 het is een proces en luister naar je innerlijke bron van wijsheid.

Stier
Je voelt een grote behoefte om je horizon te verbreden en steeds meer interesse krijgen in zowel spirituele, als religieuze en andere geestelijke zaken. Als er weer de mogelijkheden zijn dan krijg je inspiratie om de komende tijd een mooie reis te plannen bijvoorbeeld naar Rome om niet alleen oude culturen te ontdekken, maar ook al die prachtige kerken te bezoeken. Of je in te schrijven voor een antropologische cursus.

Tweeling
Jupiter en Pluto willen jou bewust maken om je eigen kracht te ontdekken. Blijf je focussen op datgene wat belangrijk voor jou is en laat je niet afleiden door andere zaken of personen. Je voelt je eigen kracht en je krijgt steeds meer door hoe krachtig je bent. Je voelt dat je door de problemen in het verleden steeds sterker bent geworden en steeds meer in jezelf gaat geloven.

Kreeft
Jouw relatie is misschien op dit moment niet ideaal en je denkt meer na over je relatie met je partner maar ook jouw hechte relaties in het algemeen. Wat wil ik? Wat wil ik met mijn relatie? Wat wil ik veranderen, wat wil ik loslaten, en wat moet ik doen om relaties te hebben die meer in balans zijn.

Leeuw
Grote aandacht gaat naar jouw gezondheid, jouw gezondheid kun je verbeteren door holistische of energetische massage. Deze massage is een volledige lichaamsmassage, gericht op de geestelijke en de lichamelijke ontspanning en het afvoeren van (negatieve) energieën. Een massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. Verder stimuleert deze massage de lymfestroom en het heeft ook een positief effect op jouw chakra’s.

Maagd
Deze belangrijke conjunctie heeft invloed op jouw ZIJN. Je hebt behoefte aan leiderschap en autoriteit, en aan erkenning en bevestiging van anderen. Je denkt na hoe jij je op welke manier je het beste kunt manifesteren en wat je eigenlijk van anderen kunt verwachten. Daarnaast heb jij de afgelopen maanden een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt en je hebt steeds meer de durf en moed om de eigen persoonlijkheid en individualiteit te benadrukken.

Weegschaal
Vanaf 4 april kun jij je beperkt voelt door thuis en je gezin. Jouw grote verantwoordelijkheidsgevoel bindt jou aan je huis en dat kun je wel eens als “last” ervaren. Daarnaast heb je een groot verlangen naar stabiliteit, wat ook wel eens zwaar kan zijn.

Van belang is dat je een plek hebt waar je kunt ontspannen en voor jezelf kunt zorgen. Je gaat je steeds meer “thuis” voelen en gesetteld. Misschien duik je wel in je eigen familiegeschiedenis en ontdek je meer over jouw voorouders en waar je vandaan komt.

Schorpioen
Je zit in een actieve fase waarin er van alles om je heen gebeurt, het toppunt van energie, vriendschappen, interessante zakelijke contacten en succes. Omdat deze krachtige astrologische verbinding heel sterk is de komende tijd, kun je die op vele fronten positief inzetten. Je kunt werken aan de doelen die je je misschien in de afgelopen maanden gesteld had. Je had net dit “duwtje in de rug” nodig van het universum. Je bent niet alleen zelf heel druk maar je merkt het overal om je heen, dat stimuleert jou om ook nog een “tandje bij te zetten”.

Boogschutter
Als je schulden hebt, of je zit financieel wat krap dan is het nu de tijd om eens überhaupt naar de waarde van geld te kijken. Eerst wil je een budgetplan opstellen waar jij je goed bij voelt maar je hebt nu ook de energie om, als je niet krap bij kas zit, te onderzoeken hoe jij je het financieel wat gemakkelijker kunt maken. Je krijgt nieuwe ideeën hoe jij je geld op een andere manier kunt verdienen, zodat je meer financiële ruimte krijgt.

Steenbok
Wat wil jij van jezelf laten zien naar de buitenwereld? Je hebt de afgelopen jaren diepe uitdagingen gehad en dat was niet altijd even gemakkelijk, maar je staat vanaf begin dit jaar aan het begin van een nieuwe “performance”naar de buitenwereld. Sta in je kracht, trek je grenzen en raak niet in de stress wanneer niet alles goed georganiseerd en gestructureerd is. Je bent op de goede weg en probeer meer los te laten. Het lijkt wel alsof je steeds meer tegen de buitenwereld zegt: hallo hier ben ik!

Waterman
Bij jou Waterman vindt deze conjunctie plaats op jouw levensgebied van je zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.
Jezelf aanvaarden met alles wat je in je hebt en opkomen voor je eigen waarden en meningen i.p.v. die van anderen na te leven! Heb steeds meer vertrouwen in je eigen weten, je eigen inzichten, je eigen intuïtie.! Verover de regie op je positieve gedachten en roep negatieve gedachten een “halt” toe. En aanvaardt jezelf met al je sterktes én je zwaktes. Werk aan een meer spirituele toekomst en leren om te aanvaarden wat is.

Vissen
Je ontmoet inspirerende en interessante mensen die jouw leven kunnen veranderen. Je voelt je aangetrokken tot een bepaalde groep gelijkgestemden, die jou op veel gebieden gaan inspireren. Ook een belangrijke periode om eens na te denken wie nu echt jouw vrienden zijn, en misschien besluit je om afscheid te nemen van bepaalde vrienden bij wie jij je al lang niet meer thuis voelde. De nadruk ligt voor jou op een mooie ontwikkeling van jouw persoonlijkheid en jouw emotionele welzijn.

Een Persoonlijke Astrologisch Consult 2020-2021

Een gelukkig leven begint met jezelf te accepteren en te weten dat je jouw keuzes niet altijd hoeft uit te leggen! Het is jouw keuze en jouw leven. Aan de hand van niet alleen jouw geboorte-/verjaardagshoroscoop maar ook jouw persoonlijke jaarhoroscoop, gaan we diep in op jouw persoonlijke kracht en talenten. Met de astrologie kan ik aangeven wat de oorzaak is, in welke periode deze innerlijke ontwikkeling plaatsvindt en welk thema er speelt. Een consult duurt ruim 90 minuten en je bent welkom in mijn praktijk in Laren. Het consult kan ook via Skype. Ik heb jouw geboortedatum, -plaats en -tijd nodig om zowel je geboortehoroscoop als je jaarhoroscoop te maken.

Mijn achtergrond is niet alleen psychologische astrologie, maar ik ben ook ruim 30 jaar actief geweest als managementtrainer en loopbaanbegeleider.

irmavanderwijk@gmail.com

Boekentip: Leven met de sterren

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99

Lees ook deze artikelen:

2 comments

Avatar
Princess 12 april 2020 - 12:15

Welk is mijn horoscoop als ik 21/12 geboren ben. Het verschil bij ieder tijdschrift

Reply
Irma van der Wijk
Irma van der Wijk 14 april 2020 - 16:53

“Officieel” ben je een “late” Boogschutter, maar ik neem in mijn consults altijd jouw Steenbok stuk ook mee, want je bent een “vroege” Steenbok

Reply

Leave a Comment