Home Geen categorie TV tips voor een nieuw perspectief

TV tips voor een nieuw perspectief

Door Gwendolyn Frijns

In een wereld waar veel te kiezen valt, zien we soms door de bomen het bos niet meer. Vandaag deel ik dan ook drie tv programma’s die alles behalve mindless entertainment zijn. Tegenlicht Mijn ultieme nummer 1! Tegenlicht onderzoekt alles wat net even anders gaat dan de norm en het prikkelt mij tot ver in mijn tenen om mijn perspectief continue te ontwikkelen. Of het nu gaat om de deeleconomie, het Nieuwe Onderwijs, een wereld zonder managers en vol zelfsturing of de mogelijkheid van een basisinkomen: Tegenlicht laat ‘anders’ met de hoofdletter A zien en het blijft mij in beweging zetten. En mocht je de behoefte hebben om met andere mensen over de onderwerpen te praten, dan zijn er elke week meet ups. Een overzicht vind je HIER! Vroege Vogels  Ik hou van de natuur en kan haar urenlang bewonderen. Van BBC series tot aan De Nieuwe Wildernis.. ik zit er klaar voor met mijn kopje vers-uit-de-moestuin-kruiden-thee! Vroege Vogels is een heerlijk programma (of eigenlijk platform) voor iedereen die van de natuur houdt. Of je nu net als ik op mooie dagen dwars door de natuur fietst om vervolgens 5x per rit stil te staan om de natuur te bewonderen (‘Hé, is dat niet een ree?!’) of dat je graag inspiratie opdoet voor een duurzamer en ecologisch bestaan: HIER kun je alle tv uitzendingen terug zien en op een donkere, regenachtige dag is dat heus geen gek idee! Dus ik ben  In de tijd dat ik nog wijsbegeerte studeerde, verslond ik het ene filosofieboek na het andere dus ook die van onze huidige denkers.  ‘Dus ik ben’ groeide uit van een boek naar een serie op tv waarbij Stine Jensen op zoek gaat naar de wortels van onze identiteit. We zijn nogal geneigd om ‘Ik ben (…vul hier willekeurig iets in…)’ te zeggen, maar wat houdt het nu eigenlijk in? Wat betekent eigenlijk alles wat komt na het ‘ik ben’? Alle 5 seizoenen terugkijken kan HIER. Welke inspirerende programma’s volg jij? 

Leave a Comment