Home Bewustzijn Transformatie van zelfheling op een emotioneel dieper niveau

Transformatie van zelfheling op een emotioneel dieper niveau

Door Yama Voorhorst
zelfheling

Tegen alle verwachtingen in transformeerde Yama Voorhorst haar stoornis in een gave, juist toen de behandelingen niet meer leken te werken. Haar verhaal is een inspiratie voor wie kampt met mentale gezondheidsproblemen of wie in het proces van zelfheling tegen obstakels aanloopt. Hoe begon de transformatie van Yama en wat kunnen we van haar leren? Wat kun je naast meer rust, goede voeding en meditatie doen om jouw eigen transformatie naar een hoger plan te tillen?

Genezingsproces

Het allerbelangrijkste voor een werkelijke transformatie was mijn veranderde mindset, ontstaan door de veranderingen op veel diepere niveaus: emotioneel, in mijn mind en soul.

Het punt waarop ik me weer toe-eigende dat ikzelf uiteindelijk degene was die de beslissingen nam over mijn eigen lichaam, was een zeer cruciale stap in mijn genezingsproces. Niemand voelde tenslotte beter dan ikzelf wat zich werkelijk in mijn lichaam afspeelde. Ook hierin mocht ik weer echt gaan vertrouwen op mijn eigen gut feeling en intuïtie. Als ik íéts mee wil geven, dan is het wellicht dit wel: hoe ziek en kwetsbaar je ook bent, zorg dat je altijd je eigen beslissingen blijft nemen. Zoek verschillende behandelingen en benaderingen uit en ga in zee met degene bij wie je je echt goed en vertrouwd voelt. Hierbij mag je, wat iedereen ook zegt, volledig op je eigen gevoel afgaan. Als het niet goed voelt, blijf doorzoeken – de behandelaar is er voor jou en niet andersom.

Zorg dat je te allen tijde zelf de manager over je eigen lijf blijft en geef de verantwoordelijkheid niet over aan experts. Luister naar de experts, maak gebruik van de expertise die je zelf niet hebt, respecteer hen ervoor en neem vervolgens je eigen besluit gebaseerd op je gut feeling.

Slachtoffer mindset

Ik realiseerde me dat ik lang vastgezeten had in een slachtoffer mindset. Vele jaren van mijn leven had ik te horen gekregen dat ik een stoornis had, waar ik mee moest leren leven. Ik was nou ‘eenmaal geboren’ met (de aanleg voor) een ziekte. Er is een heel scala aan biologische, psychologische en omgevingsfactoren die uiteindelijk bepaalt of zo’n ‘mogelijkheid in je genen’ zich daadwerkelijk manifesteert in je leven, en ik had blijkbaar vette pech gehad.

Doordat ik niet wilde ‘toegeven’ aan mijn ziekte, had ik altijd geprobeerd om me over van alles heen te zetten. Hierdoor was ik gewend geraakt aan de gevoelens van pijn en weerstand in mijn lijf. Zo heb ik jaren bijna continu met zware hoofdpijn rondgelopen, waar ik niet naar wilde luisteren. Ik probeerde hem te onderdrukken met pillen en liep ermee door, bang dat ik anders helemaal nergens meer aan toe zou komen. Het maakte me boos dat ik mijn capaciteiten niet kon waarmaken.

Accepteren dat ik ziek was stond in mijn ogen gelijk aan dat ik me er passief bij neer zou moeten leggen. Maar er kon van mij niet gezegd worden dat ik mijn best niet deed!

Toen ik thuiszat achter mijn gesloten gordijnen en mijn lichamelijke symptomen mij voor de zoveelste keer vertelden dat ik flink uit evenwicht was, realiseerde ik me dat het cruciaal was dat ik die boodschappen van mijn lichaam eindelijk eens écht serieus ging nemen. Niet door ze te blijven ‘behandelen’ en er pillen tegen te slikken, maar door naar mijn lichaam en mijn hart te gaan luisteren. Het was tijd voor een rigoureuze verandering in mindset.

Afstemmen op mijn eigen innerlijke behoeften

Op het moment dat ik eindelijk echt mijn eigen plan maakte was het nog kortetermijndenken en besefte ik niet hoeveel impact het zou gaan hebben. De onbewuste intelligentie achter ons gedrag is krachtiger dan we denken: door geestelijk te veranderen, veranderde ik de omstandigheden om me heen. Achteraf gezien zijn het afstemmen op mijn eigen innerlijke behoeften, het contact maken met mijn gut feeling en het diepe oergevoel in mijn baarmoeder (de plek waar wij als vrouwen verbonden zijn met de collectieve, universele vrouwelijke wijsheid) de belangrijkste stappen geweest in mijn transformatieproces.

Door werkelijk naar mezelf te gaan luisteren en gaandeweg de manier waarop ik over mezelf en mijn gezondheid dacht te veranderen, ging mijn mind weer samenwerken met mijn lichaam. Iets wat cruciaal is gebleken voor mijn heling.

Boekentip: Van stoornis naar gave

Van stoornis naar gave kan een absolute eye-opener zijn voor al die mensen die worstelen met hun geestelijke gezondheid en in het reguliere circuit tegen hun grenzen aanlopen. Yama’s verhaal is inspirerend omdat het laat zien hoe zij transformeerde van ziek-zijn naar (zelf)heling door onder meer rust, voeding en meditatie.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 18,99.

Lees ook dit artikel:

2 comments

Avatar
Jiska Stroes 8 november 2019 - 21:58

Een prachtig boek van een inspirerende vrouw. Een must-read voor iedereen die verantwoordelijkheid voor haar/ zijn eigen leven wil nemen

Reply
Avatar
Yama Voorhorst 11 november 2019 - 08:49

Dankjewel Jiska, mooi hoe jij via mijn boek op mijn pad kwam en alle heling die er al heeft mogen plaatsvinden. Keep shining!

Reply

Leave a Comment