Home Feng Shui Hoe laat je Yin energie in je huis stromen tijdens je vakantie?

Hoe laat je Yin energie in je huis stromen tijdens je vakantie?

Door Gast auteur
yin energie vakantie

Je herkent het vast wel. Na een heerlijke vakantie kom je weer thuis. Je hebt koffers vol vuile was en ondanks dat je heerlijk bent opgeladen op vakantie, ben je vaak toch moe van een lange terugreis. En wat doen de meeste mensen als eerste wanneer ze thuis komen? Juist, gordijnen of rolluiken openen en de ramen openzetten. Waarom doe je dit eigenlijk?

Stilstaande energie

De reden is dat wanneer je op vakantie gaat, je lege huis passief wordt van de stilstaande energie. Er stroomt tenslotte niets meer. Ramen en deuren zijn dicht en op slot. Er is geen activiteit meer in huis en alles staat stil. Deze energie noemen we in de Feng Shui Yin energie. Yin Energie trekt negativiteit aan zoals inbrekers maar kan ook zeker een grote invloed hebben op jouw vrolijke vakantiestemming wanneer je thuis komt. Yin energie kan gelukkig niet zonder Yang energie. Yang energie is een krachtige vorm van energie die vaak geassocieerd wordt met vuur.

Vuurelement

In de Feng Shui wordt het element vuur niet alleen gebruikt om Yin energie weer in balans te brengen, maar ook om zelfvertrouwen, creativiteit en ondernemerschap te activeren. Je kent de zin: ‘het vuurtje weer in jezelf laten branden’ vast wel. Dat is de Yang energie die je letterlijk weer aanzet in jezelf, maar ook in je woonomgeving. Maar pas op, wanneer je teveel vuur aansteekt, dan kan je jezelf ook letterlijk opbranden. Daarom is een juiste balans tussen Yin en Yang energie zo belangrijk. Zowel in jezelf als in je huis.

3 tips om de Yin energie te laten stromen in je huis

1. Gordijnen openen

Vraag een buurvrouw of vriendin om iedere dag even in je huis naar binnen te gaan. Laat haar de gordijnen openen en de ramen tegen elkaar open te zetten. Al is het maar 5 minuten. Kan ze direct je plantjes water geven en de post uit de gang halen. Kranten, reclamefolders en andere post liggen stil op je deurmat in de gang. Dit zorgt voor extra Yin energie (stilstand) wat je juist niet wilt.

2. Auto parkeren

Laat je buren ook af en toe hun auto voor je deur parkeren. Of op de oprit zetten wanneer je die hebt. Zo lijkt het niet alleen of er iemand thuis is, maar ook de buitenenergie, die in Feng Shui eigenlijk belangrijker is dan de binnenenergie, stroomt hierdoor beter.

3. Zet timers aan

Zet timers aan. En dan niet alleen timers op je verschillende lichtbronnen, maar ook op je radio en tv. Hierdoor activeer je direct de energie frequenties in je huis. Geluidsgolven zorgen namelijk ook voor een goede doorstroming en geluid is een vorm van stormende Yang energie.

Deze 3 tips zorgen ervoor dat jij het energie niveau in je huis hoog en in balans kunt houden. Hierdoor kom je vol opgeladen positieve vakantie-energie weer thuis in een huis dat jou in de juiste balans weer kan ontvangen.

Auteur: Petrie van Dorp

Wil je meer lezen over Feng Shui?

Nina Elshof helpt je met haar boek Huis & Ziel met opruimen van overtollige ballast op alle fronten, zodat er weer ruimte komt voor enthousiasme, zin in het leven en de stem van je ziel. Dit boek is een heerlijke aanleiding om eens grote schoonmaak te houden!

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 17,50.

Lees ook deze artikelen:

Deze spullen moet je zo snel mogelijk wegdoen (volgens Feng Shui experts)
– Lichter Leven met deze 8 tips van de Feng Shui expert
Hooggevoelig? 5 Feng Shui tips om je huis een bron van rust te maken

2 reacties

Avatar
Linda Sevestre 16 augustus 2019 - 09:02

Jeetje wat fijn om te lezen dat je op die manier invloed kan hebben op die energie.. Inderdaad als ik thuis kom voel ik die domper… Super bedankt voor de tips! Blij mens hier..

Reply
Avatar
123jaloezie 24 december 2019 - 10:26

zonlicht geeft inderdaad een kalm gevoel, leuk artikel! gr. felix

Reply

Laat een bericht achter