Home Geen categorie Tara Brach over je hart als schuilplaats

Tara Brach over je hart als schuilplaats

Door redacteur

Twee weken geleden ben ik zelf begonnen met lezen in Je hart als schuilplaats, van mindfulnessdocent Tara Brach. Zij vertelt hierin openhartig over haar verleden en lessen die ze leerde. Ik heb inmiddels deel I uit, en deel II start met het volgende voorbeeld:

“Stel je voor dat je baas je zojuist verteld heeft dat je het rapport waar je een maand aan gewerkt hebt over moet maken. Stel je voor dat je ineens beseft dat je wel drie uur op Facebook bent geweest en ongemerkt een pond studentenhaver naar binnen hebt gewerkt. Stel je voor dat je partner net aan je bekend heeft dat hij is vreemdgegaan. Het is zwaar aanwezig te zijn met de waarheid van wat we voelen”.

In haar boek biedt Tara een Mindfulness instrument aan ter ondersteuning voor het om leren gaan met intense en moeilijke emoties. Dit instrument heet RAIN (acromiem voor de vier stappen van het proces). “Net als de heldere hemel na een verfrissend buitje is opgeklaard, brengt deze Mindfulnessoefening nieuwe openheid en rust in ons dagelijks leven”. Tara komt speciaal voor een seminar op 14 september naar Nederland. Zij geeft een volle dag training en zal je als onbekende met dit instrument laten kennismaken met RAIN en leren alle stappen zelf te beoefenen. Ik ben persoonlijk erg benieuwd wat dit in de praktijk voor mij kan betekenen. Zie ik volgende week zondag in Hoofddorp? Inschrijven is uiteraard niet kosteloos voor zo’n intensieve dag en gaat via: www.verenigingvoormindfulness.nl Om je alvast een idee te geven van Tara, onderstaand een interview dat Geertje Couwenbergh onlangs met haar hield via Skype:

Leave a Comment