Home Astrologie Supermaan in Maagd 19 februari 2019: innerlijke conflicten

Supermaan in Maagd 19 februari 2019: innerlijke conflicten

Door Karin en Danique Vergeer
supermaan

Op deze dag is het een bijzondere Volle Maan: het is de tweede Supermaan van een reeks van drie Supermanen op een rij. Een Supermaan staat relatief gezien dichter bij de aarde dan normaal en oogt daarom ook groter. Maar ook de uitwerking van deze Maan is sterker. Je kunt daardoor extra last hebben van ascentiesymptomen, zoals slecht slapen, een overprikkeld zenuwstelsel, veel in je hoofd zitten, spijsverteringsproblemen, angsten (voor ziekten), het vasthouden van vocht, pijnlijke voeten en verkoudheden/ last van de bijholten.

Tijdens een Volle Maan staan de Zon en de Maan recht tegen over elkaar in tegengestelde astrologische tekens. Dit zorgt ervoor dat er een spanningsveld is en innerlijke conflicten uitgelicht kunnen worden, horende bij het thema van deze Supermaan. Gevoel en verstand kunnen niet op een lijn liggen.

De Maan staat in het nuchtere teken Maagd en de Zon in het dromerige teken Vissen. Je zult je dan ook de ene keer praktisch en geaard voelen en de andere keer veel aan het dagdromen zijn en moeilijk aan de gang kunnen komen. Een mooi aspect met Mars en Uranus, wat voor wat gedrevenheid, maar ook voor onrust kan zorgen geeft je wat meer daadkracht. Mercurius exact samen met Neptunus geeft je veel creatieve ideeën, maakt je dromerig en fantasierijk, maar kan je ook besluiteloos en in de war maken over welke stap je nu moet gaan zetten.

Supermaan

Dit jaar vinden er een reeks van drie Supermanen plaats, die alle drie verband houden met elkaar. De eerste Supermaan was op 21 januari, met tevens een Maansverduistering, die tot een half jaar erna zijn uitwerking heeft en dus ook nu voelbaar is. Deze Maansverduistering vergroot alle gevoelens en met name de sombere gevoelens, met als doel om jou bewust te maken van hetgeen nog geheeld mag worden. De Volgende Supermaan vindt plaats op 21 maart.

Maagd – Vissen

Nu de Zon en de Maan in tegengestelde astrologische tekens staan, kun je een innerlijk conflict ervaren en kan je het gevoel hebben keuzes te moeten maken. Soms zal je moeilijke situaties achter je moeten laten en knopen door moeten hakken. Je kunt nu eens kritisch naar jezelf en jouw situatie gaan kijken.

De Maan in het aardse teken Maagd kan je nuchter, analyserend en perfectionistisch maken. Maagden stellen zichzelf vaak bescheiden en dienstbaar op en kunnen wat onzeker zijn. Maagden zijn vaak gestructureerd en het motto: ”rust, reinheid en regelmaat” staat hoog in hun vaandel. Gezondheid en goede voeding vinden ze belangrijk. Samenwerken is niet hun sterkste kant, ze hebben niet altijd het vertrouwen dat anderen het net zo goed doen als zij zelf.

De Zon daar tegenover staat in het mystieke teken Vissen. Vissen zijn wat minder praktisch, maar zijn creatief, dromerig, invoelend en soms wat chaotisch. Hun wereld is fantasierijk en ze kunnen gemakkelijk emoties en gevoelens overnemen van anderen, waardoor zij het moeilijk vinden om hun eigen identiteit vast te stellen. Ze offeren zich gemakkelijk op voor een hoger doel en trekken zich snel terug in hun eigen wereld. Ze zijn gevoelig voor depressies en blijven dan makkelijk in een slachtofferrol hangen. Ook in de mystieke kant van het leven, zoals religie en het spirituele, hebben de Vissen veel interesse.

Praktisch bezig zijn

Tijdens deze Volle maan kun je er moeite mee hebben om aards en praktisch bezig te zijn. Je hebt misschien erg de behoefte om je administratie op orde te brengen, zaken af te handelen en orde te brengen in je huis. Je merkt echter ook dat je makkelijk wegdroomt en creatief of met spirituele dingen bezig wilt zijn. Ook wil je, je graag dienstbaar opstellen naar anderen en vernieuwende ideeën doorvoeren, maar jouw plannen kunnen wat moeilijk van de grond komen.

Mercurius en Neptunus

Ook kun je merken dat je de laatste tijd veel met je gedachten op andere plaatsen bent, zoals een nieuwe woning of plekken in het buitenland. Hier kun je over wegdromen en je bekijkt kritisch hoe jij je plannen kunt realiseren. Je kunt allerlei scenario’s bedenken en voor elke situatie bijzondere oplossingen bedenken. Je wilt je goed voorbereiden. Tot in het detail!

Gezondheid

Ook kan je je bezig houden met je gezondheid. Er kunnen bijvoorbeeld verslavingen een rol spelen, stressklachten, burn-out verschijnselen of een chronische ziekte. Misschien ben je geneigd om makkelijk over jouw gezondheidsproblemen heen te stappen, maar zijn er de laatste tijd teveel waarschuwingssignalen geweest waardoor je nu actie moet ondernemen voor een betere gezondheid. Ook de angst om ernstige klachten te krijgen kan erger worden.

Door de invloed van de Maagd kun je wat streng zijn voor jezelf en het gevoel krijgen dat je gefaald hebt of niet goed genoeg bent als de dingen niet lukken zoals je wilt. Je kunt in het gevoel van zelfmedelijden vastzitten en depressieve gevoelens kunnen naar boven komen. Uiteindelijk kan Mars ervoor zorgen dat je de motivatie hebt om uit de situatie te komen en jouw leven eens over een andere boeg wilt gooien.

Maan driehoek Mars en Uranus; onverwachts je plannen doorzetten

Misschien heb jij eens kritisch naar je huidige leven gekeken en merk je dat er dingen moeten veranderen. Het kan zijn dat je geen zin meer hebt om jezelf op te moeten offeren en wil je meer gaan doen wat jij graag wilt. Je kunt hierover plotseling nieuwe ideeën krijgen. Gezondheidsproblemen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat jij je leven anders gaat indelen. Dit kan ook betekenen dat het beter voor je zou zijn om ergens anders te gaan wonen, ander werk te gaan doen en je voeding aan te passen. Je kunt onverwachts andere beslissingen maken en je nieuwe plannen tot uitvoering gaan brengen. Misschien ben je nu extra gemotiveerd!

Door de Maagd-invloed heb je soms een zetje nodig in de goede richting, want je blijft misschien liever op de achtergrond of komt niet zo snel in actie. Maar Mars zal je stimuleren om meer voor jezelf op te komen, ergens voor te gaan staan en oude situaties achter je te laten. Je kunt dan ook het gevoel hebben uit je comfortzone te moeten stappen. Mars geeft jou het zetje om jouw dromen uit te gaan voeren.

Tweelingzielen

De aantrekkingskracht tussen tweelingzielen kan sterk zijn. En ook kun je sterk elkaars emoties en gedachten opvangen en lichamelijke klachten overnemen. Hierdoor kun je soms bang zijn om ziek te zijn en je wilt kunnen uitsluiten dat er iets ernstigs is. Maar ook veel depressieve gevoelens kunnen sterk voelbaar zijn tussen tweelingzielen als een van hen of beiden hier last van heeft. Dat kan ook verwarrend zijn; wat is van mij en wat is van mijn tweelingziel?

De invloed van Neptunus kan je ook doen dromen over een toekomst met jouw tweelingziel. Ook kan je hier visioenen of dromen over hebben. Je kunt sterk de behoefte voelen om samen met hem of haar creatief aan de slag te willen gaan.

Tussen tweelingzielen kunnen onzekerheden naar boven komen. Misschien wil je het allemaal “te” goed doen of voel je je onzeker over bijvoorbeeld jouw uiterlijk. Het kan ook dat de angst naar boven komt om elkaar kwijt te raken of niet goed genoeg te zijn. Hierdoor kan een van de twee afstand willen nemen en alles voor zichzelf op een rijtje willen zetten. Je kunt de tijd willen nemen, om te analyseren waar de grondslag ligt van deze gevoelens.

Ieder die nog in een karmische relatie zit, kan nu zijn/haar relatie eens goed onder de loep willen nemen. Misschien zit jouw relatie/gezin even in een crisis en ben je zoekende hoe je de situatie zo goed mogelijk in goede banen kunt leiden. Je kunt aan de ene kant heel behulpzaam willen zijn naar jouw partner of gezin en aan de andere kant meer ruimte willen voor een nieuwe fase in jouw eigen leven.

Webinar Volle Maan in Maagd 19-02-2019

Voor de Supermaan in Maagd organiseren wij op 19 februari a.s. een webinar met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens van de Pleiaden voelbaar zal zijn. Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Supermaan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Supermaan,
Karin en Danique Vergeer

Healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft je in ‘Leven met de maan’ alle informatie die nodigt hebt om met behulp van de dagelijkse maanstand te werken. Wil jij je verbinden met de maan? Want ook jij hebt het in je een krachtige ‘maanmanifestant’ te worden!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

1 comment

Avatar
Rudolf 17 februari 2019 - 10:57

Wat schrijven jullie mooi, fijn om dit elke zondag te mogen lezen

Reply
Volle maan in Maagd – februari 2019 « Astrologie « Nadi Zoetebier 18 februari 2019 - 16:48

[…] moeten hakken. Je kunt nu eens kritisch naar jezelf en jouw situatie gaan kijken.” Check ‘t artikel van Inspirerend Leven voor een uitgebreider verhaal over deze volle maan in […]

Reply
Volle maan in Maagd - februari 2019 - NadiZoetebier.nl 14 november 2019 - 11:10

[…] moeten hakken. Je kunt nu eens kritisch naar jezelf en jouw situatie gaan kijken.” Check ‘t artikel van Inspirerend Leven voor een uitgebreider verhaal over deze volle maan in […]

Reply

Leave a Comment