Home Astrologie Super Nieuwe Maan in Weegschaal 28 september 2019: maskers vallen af!

Super Nieuwe Maan in Weegschaal 28 september 2019: maskers vallen af!

Door Karin en Danique Vergeer
super nieuwe maan

De Nieuwe maan van 28 september (20:27) staat relatief gezien dicht bij de aarde en is daardoor een “Super Nieuwe Maan”. Als de Maan zichtbaar zou zijn, dan zou de Maan extra groot zijn. Helaas is dit fenomeen niet te zien, doordat de Maan tussen de aarde en de Zon staat. We zien dan alleen de schaduwkant van de Maan. Er zijn drie “Super Nieuwe Manen” op een rij, waarvan deze de derde is. Een supermaan heeft een sterke uitwerking, waardoor nu de eigenschappen van de Weegschaal versterkt worden. En je sterk de behoefte hebt om een nieuwe start te maken en meer harmonie in je leven te creëren.

Uitwerking Super Nieuwe Maan

Een Nieuwe Maan is een mooie tijd voor het starten van nieuwe projecten. De Zon vertegenwoordigt het ego, het mannelijke en de Maan de gevoelskant en het vrouwelijke en zij staan samen in Weegschaal. Tijdens deze Nieuwe Maan wordt er naar een balans gezocht tussen het mannelijke en het vrouwelijke en kan een uitwerking hebben op relaties, geld en inkomen en de relatie met jezelf. En door de uitwerking van deze Nieuwe Maan, kan jij veel last hebben van ascensiesymptomen, zoals onrustig voelen, emotioneel zijn, slecht slapen, hoofdpijn, vermoeidheid en griepachtige verschijnselen.

Nieuwe Maan in Weegschaal

Een Weegschaal is charmant, vriendelijk, hartelijk en gastvrij. Is graag in contact met mensen en past zichzelf daarbij makkelijk aan de ander aan. Heb je veel Weegschaal/invloed, dan creëer je graag een harmonie en schoonheid in jezelf of in je omgeving en met de mensen om je heen.

De Weegschaal bekijkt graag de dingen van meerdere kanten, alvorens een besluit te nemen. En kan soms lang wikken en wegen. Daardoor kan de Weegschaal besluiteloos over komen.

De Weegschaal wil graag de lieve vrede bewaren en gaat liever confrontaties uit de weg. Wil dat de mensen in zijn of haar omgeving het naar hun zin hebben.

Je kunt dan ook in deze periode in situaties komen, waarin je uitgedaagd wordt om nieuwe keuzes te maken voor jezelf, voor jezelf op te komen en zo meer een balans te creëren in wat je voor jezelf doet en wat voor de ander.

Misschien heb je er nu behoefte aan, om wat meer aandacht te besteden aan je uiterlijk, nieuwe kleding of sieraden te kopen. Wil je wat meer gaan sporten of je huis gezelliger maken. Je kunt gaan kijken of er andere manieren zijn voor een inkomen, bv. door ander werk, te investeren in vastgoed of het beleggen van je geld.

Nieuwe Maan voelt als een Volle Maan

Cheiron, de planeet die jouw diepste zielenwond aangeeft, staat recht tegenover de Nieuwe Maan in het teken Ram. Aangezien de Weegschaal en de Ram twee tegenovergestelde tekens zijn, kan deze Nieuwe Maan aanvoelen als een Volle Maan. Dat betekent dat je bezig kunt zijn met het nemen van beslissingen en met het meer voor jezelf opkomen. En de situaties die nu spelen, kunnen een vervolg krijgen tijdens de Volle Maan in Ram op 13 oktober 2019. Houdt dus goed in de gaten wat er momenteel in je leven speelt!

Cheiron in Ram zorgt ervoor dat het gewonde deel van jezelf duidelijk wordt. In je relatie met anderen merk je dat je snel geïrriteerd bent, een kort lontje hebt of makkelijk een strijd aangaat met iemand. Er kan veel boosheid loskomen, wanneer je je onrechtvaardig behandeld voelt of wanneer iemand weinig rekening houdt met jou, want de Ram houdt van eerlijkheid. Boosheid ook over wanneer je merkt dat iemand een verborgen agenda heeft of een onecht zelf laat zien. Door jouw sterker wordende intuïtie kan jij situaties doorzien. De irritatie hierover kan je motiveren om alles eens beter te onderzoeken en de situatie van meerdere kanten te bekijken. Je kunt er eventuele consequenties aan verbinden door contacten te verbreken.

Hoe je met deze conflictsituaties omgaat, kan afhankelijk zijn van jouw geboortehoroscoop. Heb je veel Weegschaal-invloed, dan kan je liever conflicten vermijden en de lieve vrede bewaren. Met meer Ram-invloed kan je conflicten uit laten lopen op een ruzie of simpelweg meteen het contact verbreken. Je kunt voor jezelf willen opkomen of strijdlustig je gelijk willen halen. Door je rechtvaardigheidsgevoel wil je niet langer meer situaties of mensen steunen, die in jouw ogen niet zuiver bezig zijn.

Mercurius, Eris en Pluto

Mercurius in Weegschaal staat recht tegenover Eris, de ruzie veroorzakende planeet en doet er nog een schepje boven op. Het kan zijn dat je je niet meer kunt inhouden en wel je boosheid moet uiten. Als je conflicten vermijdt, kan dit vermijdende gedrag juist weer ruzies veroorzaken. Je kunt dan ook uitgedaagd worden om een strijd aan te gaan, maar waardoor er ook een tweedeling kan ontstaan.

Mercurius maakt ook nog een spanningsaspect met Pluto. Pluto wil graag graven in je onderbewustzijn of onderzoek doen, op zoek naar de waarheid. En wil niet rusten tot de onderste steen boven komt. Deze situaties kunnen te maken hebben met bijv. plagiaat van jouw teksten/boeken, misleiding in contracten of handel, witwassen van geld, belastingzaken en seksueel of machtsmisbruik. Uiteindelijk kan er veel aan het licht komen en kunnen er veel emoties getransformeerd worden, zodat jij een nieuw begin kunt maken.

Venus

Kijken we naar waar Venus staat, als heerser van de Weegschaal, staat deze planeet sterk in haar eigen teken Weegschaal. Venus maakt een spanningsaspect met Saturnus. Saturnus brengt een remmende werking. Dit kan betekenen dat relaties kunnen bekoelen door jaloezie, emotionele afstandelijkheid, besluitloosheid, onzekerheid of als er geen verantwoordelijkheid wordt genomen. Ook het samenwerken met anderen kan daardoor moeilijk gaan.

Spirituele lessen

Maar omdat Venus ook nog een mooi aspect maakt met Jupiter, de geluksplaneet, kan het zijn dat je uit deze situaties een spirituele lering trekt. Het kan je inzichten geven, bv. over relatiepatronen en kan je door levenslessen weer stappen vooruit maken. Zo kan het ineens duidelijk worden, wat jij kan doen om succesvoller te worden en eventueel uit te breiden met jouw werkzaamheden. Dit kan jou optimistisch maken en hoopvol voor de toekomst!

En ook in liefdesrelaties is dit een mooi aspect voor het ontstaan van een romance! En je kunt ondanks dat je afgeremd wordt, ook veel geluksmomenten ervaren in relaties.

Tweelingzielen

Tweelingzielen zouden graag een nieuwe start willen maken, maar worden hierin afgeremd. Karmische relaties kunnen nog hun aandacht vragen. Maar ook kunnen zij geconfronteerd worden met hun eigen opgekropte boosheid. Deze boosheid kan getriggerd worden door mensen/situaties om je heen of door de andere tweelingziel.

Misschien heb je voor lange tijd de relatie met jouw twin verborgen gehouden voor anderen en komt jullie (geheime) relatie nu meer naar buiten. Of komt een relatie tussen jouw twin en iemand anders aan het licht, wat veel boosheid in je los kan maken. Een derde persoon kan proberen een wig te drijven tussen jullie. En je kunt je afvragen hoe je het beste hierop kunt reageren. Met het gevoel dat je wraak wilt nemen, zal je waarschijnlijk niet het gewenste bereiken.

Ook jaloezie kan een rol spelen. Zo kan de ene twin jaloers zijn op de hardwerkende en serieuze houding van de ander, wanneer hij/zij zelf weinig van de grond krijgt of onzeker is. Belangrijk is het daarom om eerst de basis in jezelf te versterken. Zodat de relatie meer gelijkwaardig wordt.

Diepgewortelde angsten kunnen naar boven komen en gevoeld worden. Maar dit kan er ook toe leiden dat jij jezelf herpakt en sterker in je schoenen gaat staan. Door de optimistische planeet Jupiter en Venus samen kan je veel romantische gevoelens hebben naar jouw twin en ook steeds meer geluksmomenten ervaren. Dit kan tweelingzielen stimuleren om de juiste stappen te gaan maken richting elkaar.

Webinar Tweelingzielen “Super Nieuwe Maan” in Weegschaal 28-9-2019

Voor deze “Super Nieuwe Maan” in Weegschaal organiseren wij op 28 september a.s. een webinar, met korte lezing over de uitwerking van deze dag speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de de Hathors voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak, om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascensieproces en spirituele groei. En helpen ons met het proces tussen tweelingzielen. Wil je meedoen met onze webinar, tijdens de Super Nieuwe Maan? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Super Nieuwe Maan,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com

Lees ook deze artikelen:

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft je in ‘Leven met de maan’ alle informatie die nodigt hebt om met behulp van de dagelijkse maanstand te werken. Je leest onder andere: hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen, hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Wil jij je verbinden met de maan? Want ook jij hebt het in je een krachtige ‘maanmanifestant’ te worden! Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor
€ 20,99 met gratis verzending.

3 reacties

Avatar
Marije 26 september 2019 - 17:51

De nieuwe maan staat helemaal niet in weegschaal deze maand. Op 28 september is het nieuwe maan, de maan staat dan, net als de zon, in leeuw. Op 29 en 30 september staat de maan in maagd, en pas daarna komt ie in de weegschaal. Waar ik deze info vandaan haal? Uit de wetenschappelijke sterrengids , ‘het officiele jaarboek van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde’. Per dag kun je daar zien waar de maan, de zon en de planeten staan, dit kun je controleren door met eigen ogen naar de hemel te kijken. Astrologie zit er standaard 1 tot 2 sterrenbeelden naast.

Reply
Avatar
Rosy 27 september 2019 - 12:56

je kunt de schaduwkant van de maan NIET vanaf de aarde zien!

Reply
Avatar
Chantal 28 september 2019 - 22:56

Super dank voor de informatie, mij heeft het een bevestiging gegeven in mijn huidige gevoelens ..wat zeer fijn is! Hartelijke groeten Chantal

Reply

Laat een bericht achter