Home Astrologie Energetische uitwerking Super nieuwe maan 16 oktober: dit moet je weten!

Energetische uitwerking Super nieuwe maan 16 oktober: dit moet je weten!

Door Karin en Danique Vergeer
nieuwe maan oktober

De Super nieuwe maan van vrijdag 16 oktober 2020 staat samen met de Zon in het teken weegschaal. Doordat deze nieuwe maan relatief gezien dicht bij de aarde staat is het daardoor een Super nieuwe maan. Een supermaan heeft een sterke uitwerking en versterkt de eigenschappen van de Weegschaal.

Een nieuwe maan is een mooie periode om iets nieuws te staten en je kunt nu sterk de behoefte voelen om een nieuwe start te maken en meer harmonie in je leven te creëren. Het kan een uitwerking hebben op relaties, geld en inkomen en de relatie met jezelf. De Weegschaal zoekt namelijk naar een evenwicht.

Echter door een t-vierkant met Mars/Eris en Pluto/Saturnus kan er in deze periode veel spanning, onrust en ruzies ontstaan. Het zal moeilijk zijn om de harmonie te bewaren. Spanningen en onenigheid kunnen zelfs tot een breuk leiden. Conflicten worden uitvergroot en je wordt min of meer gedwongen, om alles wat niet goed gaat in jouw leven onder ogen te zien.

Door de uitwerking van deze nieuwe maan kan jij veel last hebben van ascensiesymptomen zoals je onrustig voelen, emotioneel zijn, slecht slapen, hoofdpijn, vermoeidheid en griepachtige verschijnselen. Door de trillingsverhogingen ben jij veel aan het loslaten en maak je een spirituele ontwikkeling door.

De eigenschappen van de Weegschaal

Een Weegschaal is charmant, vriendelijk, hartelijk en gastvrij. Is graag in contact met mensen en zoekt de verbinding met de ander. Heb je veel Weegschaal-invloed, dan creëer je graag een harmonie en schoonheid in jezelf of in je omgeving en met de mensen om je heen.

De Weegschaal bekijkt graag de dingen van meerdere kanten, alvorens een besluit te nemen. En kan soms lang wikken en wegen en het zelfvertrouwen missen om doortastend op te treden. Daardoor kan hij besluiteloos over komen.

De Weegschaal wil graag de lieve vrede bewaren en gaat liever confrontaties uit de weg. Wil dat de mensen in zijn of haar omgeving het naar hun zin hebben. Ze zijn geboren diplomaten. De rechtspraak valt ook onder de Weegschaal.

T-Vierkant

In een t-vierkant staan twee planeten tegenover elkaar en een derde planeet maakt hier een vierkant mee. Een t-vierkant veroorzaakt meer spanningen, strijd en ruzies dan normaal, kan dwingend zijn en je uitdagen een standpunt in te nemen en bepaalde dingen onder ogen te zien.

Je kunt dan ook in deze periode in situaties komen waarin je uitgedaagd wordt om nieuwe keuzes te maken voor jezelf, voor jezelf op te komen en zo meer een balans te creëren in jouw leven. Het is belangrijk dat er een balans is in wat je voor jezelf doet en wat voor de ander.

Daarbij kan de harmonie, waar de Weegschaal naar op zoek is, flink worden verstoord, doordat de oorlogsplaneet Mars en Eris tegenover de maan en de Zon staan. En Pluto/Saturnus daar een vierkant mee maken. Spanningen en emoties kunnen hoog oplopen. De relatie met anderen kan onder druk te komen te staan. Deze Super nieuwe maan heeft een intense uitwerking!

In liefdes- en vriendschapsrelaties of op de werkvloer kan jaloezie of wraakgevoelens van jezelf of de ander in de weg staan. Er kunnen gemene opmerkingen zijn gemaakt in het verleden. Er kan onderling ook veel boosheid loskomen over bijv. egocentrisch en manipulatief gedrag van de ander. Of wil iemand te veel de controle hebben. Hierdoor kunnen er conflicten ontstaan waarbij men een passief agressieve houding aan kan nemen.

De een kan bijv. de ander willen negeren of de situatie willen saboteren, door juist niet te doen wat de ander verlangt of verwacht. Dit kan dan weer leiden tot een tweedeling.

Al bij al kunnen schaduwkanten duidelijk worden en kunnen er flinke barsten in het vertrouwen naar elkaar ontstaan. En worden we naar binnen geleid om oude pijn en vooral onbewuste angsten onder ogen te zien voordat we de harmonie terug kunnen vinden in relaties.

Besluiteloos door de nieuwe maan

Door de nieuwe maan, kun je je wat besluiteloos voelen over beslissingen die je wilt nemen. Je kunt merken dat het jullie spirituele groei belemmert, als jullie in een relatie blijven, waarbij jij of de ander niet (mee)groeit. Dat kan zorgen voor een innerlijk conflict. Kies je ervoor om de lieve vrede te bewaren en blijf je in de relatie? Of hak je de knoop door en ga je alleen of met een nieuwe partner/je tweelingziel verder.

We worden uitgedaagd om te onderzoeken welke gedachten en gevoelens ons belemmeren tijdens het maken van een beslissing. Angst en schuldgevoel kunnen een rol spelen. Je kunt bijvoorbeeld bang zijn dat je de kinderen een traumatische ervaring mee maken, als je zou scheiden van je partner. Tijd om de voor- en nadelen van beslissingen eens goed tegen elkaar af te wegen.

Please-gedrag

Je kunt willen losbreken uit situaties, waarin de ander een zekere macht over jou heeft. Maar het moeilijk vindt om hieruit te komen, omdat men geneigd is de ander te pleasen. De oorzaak van dit please-gedrag kan zijn oorsprong hebben uit jouw jeugd. Misschien kreeg je niet genoeg aandacht en wilde je niet lastig zijn. Hadden jouw ouders veel tijd nodig voor zichzelf. Pas wanneer deze oude wonden geheeld zijn, zul je makkelijker voor jezelf durven op te komen. En doorbreek je een oud patroon, zodat jij je weer vrij kunt voelen en controle over je eigen leven terug kunt nemen.

Mercurius retrograde

Mercurius is retrograde gaan lopen in Schorpioen en je kunt veel piekeren, afspraken kunnen niet doorgaan, misverstanden kunnen ontstaan, computers of telefoons die kapot gaan, er kunnen verkeersopstoppingen zijn enz. Wat voor langere tijd verborgen is geweest, kan aan het licht komen. Het is een periode van introspectie, waarin je kunt gaan onderzoeken wat er nog in jouw onderbewustzijn speelt.

Rechtvaardigheid

Het t-vierkant heeft ook een grote invloed op onze maatschappij. Mensen kunnen in opstand willen komen tegen het rechtssysteem of situaties waarbij men vindt dat hij/zij onrechtvaardigheid behandeld wordt. Er kunnen rellen ontstaan en protesten tegen disharmonieuze samenlevingen, waarbij er een grote hiërarchie geldt en er een dominante leider aanwezig is. Men zou meer zeggenschap en eigen verantwoordelijkheid willen hebben op het gebied van “gezondheid” en “educatie” en je eigen waarheid willen volgen.

Er kunnen rechtzaken komen, wanneer men wil opkomen voor onrechtvaardigheid.

Tweelingzielen & energie nieuwe maan

Tweelingzielen kunnen in een emotionele rollercoaster terecht zijn gekomen. Deze Super nieuwe maan kan nl. intense emoties losmaken, die van jezelf kunnen zijn maar je ook kunt opvangen van je tweelingziel. Zij kunnen enerzijds een flinke aantrekkingskracht ervaren en anderzijds elkaar afstoten. Vooral wanneer het moeilijk is om een balans te vinden samen en er veel ruzies zijn, kan er een tijdelijke verwijdering ontstaan. En deze verwijdering heeft vooral als doel om tweelingzielen de ruimte te geven om onafhankelijk te worden en te gaan doen in het leven, waar hun hart sneller van gaat kloppen.

Wanneer tweelingzielen in een karmische relatie zitten, kunnen spanningen binnen deze relatie hoog oplopen. Er kan namelijk een vermoeden zijn bij de partner dat er een ander (tweelingziel) in beeld is bij de ander. Of is dit geheim naar buiten gekomen via roddels. Er kan veel verwarring zijn over wat nu de waarheid is. Vooral wanneer men het gevoel heeft, dat de ander niet het achterste van zijn tong laat zien. Veel boosheid en verdriet kan er dan ook loskomen binnen karmische relaties.

Daarnaast kunnen tweelingzielen zich belemmerd voelen in hun persoonlijke ontwikkeling en zelfs het gevoel hebben het op werkgebied niet wilt stromen, zolang zij in de (stagnerende) karmische relatie blijven zitten. En om los te breken uit deze relatie zal de nodige angsten overwonnen moeten worden. Hetgeen wat hen kan tegenhouden is dat zij de lieve vrede willen bewaren. Iets wat haast onmogelijk lijkt rond deze nieuwe maan. Er zullen dan ook veel doorbraken komen, die tevens voor nieuwe ontwikkelingen zullen zorgen.

Ook kunnen tweelingzielen onverwachts een boodschap van of over elkaar ontvangen.

Webinar Tweelingzielen nieuwe maan in Weegschaal 16 oktober 2020

Voor deze nieuwe maan in Weegschaal organiseren wij op 16 oktober a.s. een webinar, met korte lezing over de uitwerking van deze dag speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van vele Lichtwezens voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak, om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascensieproces en spirituele groei. En wijzen ons de weg op ons spirituele pad.

We beginnen met een korte lezing met verdere informatie over deze nieuwe maan, speciaal voor tweelingzielen. Na een korte ontspanningsoefening volgt de geleide meditatie, die je kan helpen inzichten te geven in jouw spirituele ontwikkelingsproces en over het proces met jouw tweelingziel.

De afstandshealing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s en negatieve overtuigingen. Deze healing kan doorwerken op jouw tweelingziel, doordat jullie in verbinding staan met elkaar door een gouden koord van hart tot hart. De healingen zijn intenser en krachtiger door de Pluto/Saturnus samenstand van 12 januari 2020, waardoor velen in een transformatieproces terecht zijn gekomen. Deze samenstand heeft op een groot deel van 2020 een grote invloed en is door het direct lopen van Pluto en Satunus weer sterker voelbaar.

Wil je meedoen met onze webinar tijdens de Super nieuwe maan in Weegschaal? Dan kan je je online aanmelden, meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne nieuwe maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de maan 

Yasmin Boland geeft in Leven met de maan alle informatie die je nodig hebt om onmiddellijk aan de slag te gaan met de energie van de maancyclus. Ze leert je hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan jou met de kosmos verbindt. Met de magie van de maan kun je ieder aspect van je leven meer kracht en glans geven.

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Laat een bericht achter