Home Astrologie Super Bloedmaan (Volle maan) & Maansverduistering 26 mei 2021

Super Bloedmaan (Volle maan) & Maansverduistering 26 mei 2021

Door Karin en Danique Vergeer
volle maan, supermaan, bloedmaan, superbloedmaan

Drie bijzondere astrologische gebeurtenissen op één dag, een Super Bloedmaan! Een Supermaan in Boogschutter, een volledige maansverduistering én een Bloedmaan komen op 26 mei 2021 voorbij. Ze hebben grote invloed op ons. “Je kunt inzichten krijgen die jou een heel andere kant in het leven opsturen,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Deze periode kan een keerpunt betekenen. Je staat stil bij wat er écht toe doet in het leven.

Uniek verschijnsel

De tweede en laatste Supermaan van dit jaar valt op woensdag 26 mei in het teken Boogschutter. Op dezelfde dag is er een totale maansverduistering, tussen 13.10 en 13.29 uur. Als een Volle Maan en een lunar eclips tegelijkertijd plaatsvinden, verschijnt er een Bloedmaan aan de hemel. Een bijzonder verschijnsel dat weinig voorkomt. Helaas kunnen we de verduistering vanuit Nederland niet zien.

Een Supermaan betekent dat de maan iets dichter bij de aarde staat dan normaal. Daardoor oogt ze groter en is haar uitwerking extra sterk. Tijdens de maansverduistering schijnt er geen direct zonlicht op de Supermaan, maar wel indirect licht. Het gevolg: de maan krijgt een rode kleur. Ze wordt een Bloedmaan!

Uitwerking Super Bloedmaan: piekeren over de toekomst

Een Supermaan, een maansverduistering en een Bloedmaan. Het zijn drie bijzondere gebeurtenissen met een sterke invloed op ons. Ingrijpende gebeurtenissen kunnen plaatsvinden en veel diepe emoties uit jouw onderbewustzijn kunnen loskomen. Mogelijke ascensie-klachten zijn slecht of onrustig slapen, griepachtige verschijnselen, last hebben van onderrug en/of vocht vasthouden, vermoeidheid, duizeligheid en hartkloppingen.

Het vuur in je kan getemperd worden. Je kunt veel piekeren en je pessimistisch voelen over de toekomst. Hoe moet het nu verder? Dit komt doordat Jupiter, de heerser van de Boogschutter, een zogenaamd spanningsaspect maakt met de maan. Maar deze periode kan óók een keerpunt betekenen. Je staat stil bij wat er echt toe doet in het leven: wat maakt mij gelukkig?

De Boogschutter: avontuurlijk en optimistisch

De Volle Maan staat in Boogschutter en de zon daar recht tegenover in Tweelingen. Dit veroorzaakt een conflict tussen de eigenschappen van deze twee astrologische tekens. En een strijd tussen gevoel en verstand.

Het vuurteken Boogschutter is optimistisch, enthousiast, avontuurlijk en toekomstgericht. Het studeert en reist graag om zijn horizon te verbreden. Verder heeft de Boogschutter veel interesse in religie en andere culturen. Graag deelt hij zijn kennis en inzichten met anderen. Hij kan een echte (spiritueel) leraar zijn, met veel overtuigingskracht. Hij houdt van filosoferen en zoekt graag diepgang met gelijkgestemden. Boogschutters zijn echte wereldverbeteraars. Eerlijkheid en vrijheid zijn voor hen erg belangrijk. Verder kunnen ze onrustig zijn, overdrijven, een betweter zijn en te veel hooi op hun vork nemen. De Boogschutter is een echte bourgondiër en mag dus oppassen op zijn voeding.

De Tweelingen: charmant en leergierig

De Tweelingen is een luchtiger teken dan de Boogschutter. Het komt charmant en jeugdig over. Het is nogal mentaal ingesteld: leergierig en nieuwsgierig en van alle markten thuis. Soms is het moeilijk voor de Tweelingen om zich echt te verdiepen in een onderwerp. Hij heeft zoveel interesses! Hij is makkelijk afgeleid, verveelt zich snel en heeft er daardoor moeite mee om dingen af te maken.

Maansverduistering: grote beslissingen nemen

Tijdens een maansverduistering worden gevoelens en emoties uitvergroot. Je kunt je somber voelen. Dit wordt nog eens versterkt door Jupiter, die een spanningsaspect met de maan maakt. Oude pijn die je hebt weggestopt, kan naar boven komen. Ook kun jij je bewust worden van jouw behoeftes: wat is nou echt belangrijk voor mij in het leven? Je neemt de komende maanden, tot de volgende (gedeeltelijke) lunar eclips op 19 november, beslissingen over de toekomst. Je zoekt naar de zin van het leven en bent gefocust op wat jij wilt.

Gevoelens over een situatie, gebeurtenis, persoon of over jezelf kunnen opeens heel helder worden en alles doen veranderen. Misschien ben je teleurgesteld in iemand, omdat eerlijkheid en diepgang in jullie contact ontbreken. Of mogelijk heb je iemand op leugens betrapt. Je kunt ontdekken dat je graag anderen wilt helpen met hun spirituele ontwikkeling. Dat je een studie wilt doen of dat de volgende stap voor jou in het buitenland ligt.

Het kan ook zijn dat je lichamelijke of geestelijke gezondheid nu om aandacht vraagt: een verslaving, oude wonden die geheeld willen worden… Kortom: je kunt inzichten krijgen waardoor je nieuwe, andere beslissingen neemt. Beslissingen die jou een heel andere kant in het leven opsturen!

Super Bloedmaan & Jupiter in Vissen

De Supermaan maakt een zogenaamd ‘vierkant’ met Jupiter in Vissen. Deze verbinding zorgt voor een innerlijk conflict. Stel: je bent bezig met je toekomstplannen en je komt erachter dat ze niet lukken. Waarom? Omdat je alles te optimistisch inziet. Je bent de realiteit ontvlucht. Nu komt het besef dat je te veel door een roze bril kijkt. De confrontatie met de (soms harde) realiteit kan een diep verdriet naar boven halen. Verslavingen kunnen je belemmeren om jouw doel te bereiken. Het is belangrijk om jouw helingsproces aan te gaan. Pas daarna kun je de volgende stap zetten.

Tweelingzielen en Super Bloedmaan: miscommunicatie

Voor tweelingzielen wordt dit een intense Volle Maan. Liefdesplaneet Venus staat samen met Mercurius, planeet van communicatie en denken. Verder maakt Venus een vierkant met de dromerige planeet Neptunus. Het gevolg: op het gebied van communicatie kunnen jullie veel problemen ervaren. Zo kan de ene tweelingziel veel smoesjes en leugens vertellen, terwijl de ander het niet doorheeft. Ook kan er sprake zijn van miscommunicatie. Denken en voelen komen maar moeilijk op één lijn. Hierdoor kunnen jullie je slecht geaard voelen. De emoties en gedachten van twins lijken door elkaar te lopen.

Verder kan een van jullie bang zijn dat de ander te veel onbalans brengt in het leven. Met smoesjes wordt hij of zij op afstand gehouden. Zo blijft jullie contact oppervlakkig. Maar gaandeweg ontdekken jullie dat je de verbinding met je tweelingziel mag aangaan, omdat dit een hoger doel dient. Je kunt het gevoel hebben dat jij je moet opofferen voor de ontwikkeling van jouw twin. Een (tijdelijke) verwijdering kan tussen jullie ontstaan, die voor veel inzichten zorgt. Je intuïtie en je dromen kunnen jou er meer over vertellen.

Webinar tweelingzielen & Supermaan in Boogschutter: 26 mei 2021

Voor de Supermaan in Boogschutter organiseren Karin en Danique Vergeer op 26 mei een webinar speciaal voor tweelingzielen. De inhoud: een korte lezing over de uitwerking van deze bijzondere dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing. De healing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s.

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven. 

Fijne Supermaan,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com 

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

 

Lees ook deze artikelen over de volle maan:

Deze artikelen vind je vast ook leuk

0 reactie

De energie van de volle maan van 26 mei in het teken Boogschutter | Centre of joy 25 mei 2021 - 06:21

[…] Wil je meer lezen over de astrologische betekenis van deze volle maan? Bekijk dan hier het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven […]

Reply

Laat een bericht achter