Home Gezondheid Succes is een keuze: 6 x tips voor een goed ochtendritueel

Succes is een keuze: 6 x tips voor een goed ochtendritueel

Door Petra Pronk

Succes is een keuze die al ‘s morgens vroeg begint. Het is belangrijk om een goed ochtendritueel op gang te krijgen dus hierbij deel ik 6 tips voor een goed en gezond ochtendritueel.

Succes is een keuze

1. Sta vroeg op

Vraag tien wereldleiders of CEO’s hoe laat zij opstaan en het antwoord is vermoedelijk: ruim voor 7 uur. Jim Citrin van Yahoo!Finance vroeg zeventien Amerikaanse CEO’s naar hun ochtendrituelen en 80% bleek voor 5:30 op te staan. De ‘uitslapers’ stonden om 6:00 op. 

2. Beweeg

Uit Citrins onderzoek bleek ook dat 70% van de managers de ochtend de sportschoenen aantrekt. Ook Barack Obama en zijn Franse collega Nicolas Sarkozy mogen graag ‘s ochtends een rondje joggen. Beweging ’s ochtends vroeg heeft als belangrijk voordeel dat je geen excuus meer hebt om het niet te doen. Overwerk of moe thuiskomen en dus liever een rondje zappen dan een rondje joggen is er niet meer bij. Volgens sommige onderzoeken ben je bovendien vier tot tien uur na het sporten mentaal scherper.

3. Ontbijt

Zorg voor een gezond ontbijt (fruit, voldoende vezels, niet te veel suiker en vet) en drink water.

4. Werk je e-mail bij

De ochtend is een uitstekend moment om e-mail bij te werken. Bovendien krijg je vaak snel antwoord, omdat je mailtje bij de ontvanger bovenaan staat.

5. Mediteer/visualiseer

Een kwartiertje mediteren of visualiseren maakt de geest vrij, waardoor je vrijer en creatiever denkt. Niet voor niets is het motto van Steve Murphy, CEO van Rodale: “Think in the morning, act in the noon, read in the evening, and sleep at night.”

6. Lees het nieuws

Online, van papier of tv, maar zorg in elk geval dat je op de hoogte bent. Het levert gespreksstof op voor bij de koffieautomaat en wie weet brengt het je op een idee (of er juist vanaf).

Leave a Comment