Home Kleur je leven Straks vliegt ze van Bali naar de kersenbloesem in Korea

Straks vliegt ze van Bali naar de kersenbloesem in Korea

Door Anne-Lies

Terwijl ik aan een tafeltje uit de zon onder een roze parasol hier op Bali wil gaan zitten, doet zij dat ook. Een prachtige jonge vrouw en bij voorbaat vind ik haar geweldig, want ze lijkt op mijn suikerkind en dat speelt overzee gewoon nog meer mee. We lachen allebei en denken er niet aan om onze plek op te geven. Dus lunchen we samen aan een tafeltje. Ik bestudeer haar stiekem door mijn wimpers, terwijl zij op haar beurt weer de kaart bestudeert. Lieve uitstraling, verfijnd. Waar zouden haar roots liggen?

De yin-side of life

Dan vraagt ze wat ik ga eten, waar ik vandaan kom en ook of ik hier werk. Ik vertel haar dat ik vandaag bewust kies voor een roze shake, omdat na al het aarden en invulling geven aan het nieuwe bestaan, het weer tijd is om een beetje te voelen, open te staan voor de schoonheid en een mooi gesprek. De yin-side of life, zeg maar. Ik zie haar ogen twinkelen en dan begint ze te vertellen dat ze sinds een jaar roze draagt. Ineens was het tijd om te verschuiven van de smaak van verwachtingen van iedereen naar roze. Kleding en accessoires, ze wilde alles anders. Ik vraag haar of ze sinds die tijd meer hulp durft te vragen, minder streng is en dat stoer doen niet meer elke dag hoeft. “Yes, Yes and Yes Miss! How do you know?”

Veranderingen in het leven lichter maken

Ik vertel haar over mijn werk als kleurcoach waarbij ik mensen help veranderingen in het leven makkelijker te maken en vooral lichter, met meer lucht en kleur, zodat het leven ook lichter is, want daar verlangen steeds meer mensen naar.

Is that what you can read about my colourstory?

“Wow, do tell me quick what greens means. Because after this pink-party green is coming up. I love green at this moment so much.” Ik vraag haar of ze meer gehoor geeft aan dat wat haar hart ingeeft en of haar relaties zijn verbeterd. “Sure!” Ze laat me weten dat ze nu een lieve vriend heeft en iedereen die haar niet goed behandelde achter heeft gelaten in Rusland. Dat de relatie met haar moeder veel fijner is en dat haar relatie met het leven zoveel harmonieuzer aan het worden is. ”Is that what you can read about my colourstory? So If I knew more about colour I can write my future?” “Yep, but it’s not about colour only, you also need to take action as well.”

Een ticket naar the pink cherry blossoms

Dan kijkt ze een beetje verdrietig: “I wish I knew you before cause my plane is leaving this evening. I am on my way to Korea, to the pink cherry blossoms.” Maar dat is toch geweldig? Wat een kans! Dan vertelt ze dat dat al heel lang een wens van haar was en vorige maand kocht ze als daad van liefde voor zichzelf een ticket naar Bali en naar de lente in Korea. Zo roze!

Lastig loskomen van de negativiteit in haar land

Ik houd van deze kleine ontmoetingen waar we elkaar verder helpen en genieten van de tijd. Ik help haar en zij mij, want stiekem kom ik erachter dat ik een vooroordeel heb op haar landgenoten. Niet netjes en niet de bedoeling, maar toch. Ze vertelt me ook dat ze haar ticket naar het buitenland heeft geboekt, omdat het pittig is voor mensen zoals zij. Weten dat je een goed plan hebt, maar lastig los kunt komen van de heersende negativiteit in haar land. Waar de mooiste ideeën vaak door de angst van de oudere generatie geen wortels krijgen en in de lucht blijven hangen. 

Op de valreep zegt ze nog: “I love your positivity! What colour is the colour of positivity?”  Over positiviteit gesproken… Ik wens haar heel veel roze kersenbloesem-wolken in haar leven. 

Today it’s pink! Pink… it’s not a colour, it’s an attitude.” Is het voor jou ook tijd voor verandering? Download dan gratis het inspirerende ebook Bali, een innerlijke reis naar vrijheid

Leave a Comment