Home Astrologie Stem je af op de kosmische energie van Nieuwe Maan in Maagd (+ 5 tips)

Stem je af op de kosmische energie van Nieuwe Maan in Maagd (+ 5 tips)

Door Redactie

De nieuwe maan herinnert ons eraan dat we eens per maand onze dromen en doelen helder voor ogen moeten hebben. Ook kun je je in deze periode op de nieuwe maan afstemmen om meer in de kosmische stroom te komen. Je kunt dus werken met de hemelse energieën. Elke nieuwe maan valt in een bepaald dierenriemteken en iedere nieuwe maan krijgt dan ook iets karakteristieks van de eigenschappen van dat teken. Elke nieuwe maan brengt ons energieën die we kunnen gebruiken. Je hierop afstemmen helpt je om bewust te leven. Vrijdag 30 augustus 2019 staat de nieuwe maan in het teken Maagd. In dit artikel delen we de vijf belangrijkste dingen met je om te doen tijdens de nieuwe maan in dit teken.

Nieuwe maan in Maagd: vijf belangrijke dingen om te doen

1. Maak een inventaris op

Het is een mooie tijd om aandacht aan details te besteden en je leven te inventariseren. Maagd heeft de reputatie pietluttig te zijn en dat is niet voor niets. Gebruik tijdens deze nieuwe maan de energieën om na te gaan waar je in je leven veranderingen moet aanbrengen. Besteed bijvoorbeeld wat aandacht aan je dagelijkse routines!

2. Wees behulpzaam

Maagd betreft een en al behulpzaamheid. Probeer daarom nu na te gaan waarmee jij anderen van dienst bent. Hoe gaat het er aan toe op je werk en hoe kun je andere mensen helpen? Dienstverlening met een glimlach levert extra karmische prestatiepunten op. Ontlast de werkdruk van je collega of bied aan een kind van een ander na schooltijd op te halen. Het gaat om de kleine dingen.

3. Leef gezond

De Maagd heeft een streng alternatief gezondheidsthema. Wanneer het nieuwe maan in Maagd is, is het dan ook een uitstekende periode om aandacht te schenken aan je dieet en dagelijkse routines. Maagd is een goede routinevormer dus probeer eens na te gaan hoe jouw routines eruit zien en/of begin met wat nieuwe routines. Start je dag met yoga, mediteer dagelijks, ga wat eerder naar bed of ontbijt met een smoothie boordevol voedingsstoffen. Kijk hoe lang je dit vol kunt houden!

4. Vermijd muggenzifterij

Heb jij soms de neiging om te kritisch te zijn? Gebruik de energie van deze nieuwe maan in de onmiskenbaar pietluttige Maagd om dit te beoordelen. Liefde en kritiek gaan bijvoorbeeld niet samen. Zorg er daarom voor dat je er geen gewoonte van maakt om naar gebreken te zoeken bij de mensen die je liefhebt. Daarnaast is het belangrijk om dit ook niet bij jezelf te doen. Wees niet te hard voor jezelf en behandel anderen zoals je zelf behandeld zou willen worden.

5. Breng je zaakjes op orde

De Maagd is ordelijk en punctueel. Het is dan ook het perfecte moment om je achterstallige rekeningen te betalen, je papieren te archiveren en op te ruimen wanneer de nieuwe maan in dit teken staat. Breng je zaakjes op orde!

Boekentip: Leven met de maan

Dit is een fragment uit Leven met de maan. In Leven met de maan laat Yasmin Boland zien hoe de maancycli werken, hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan ons verbindt met de kosmos. In dit uitgebreide en leesbare boek lees je wat de invloed van de maan is op ons leven en hoe je door te werken met de maan, je leven beter kunt sturen en op alle fronten kunt verbeteren.

Bestel jouw exemplaar voor € 20,99 bij onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

Inspirerend Leven Agenda 2020: nu met gratis maankalender

Wil jij leren leven met de maan? In onze Inspirerend Leven Agenda 2020 vind je een maankalender! Ook bevat deze agenda mooie quotes, zachte kleuren, prachtige beelden, voldoende schrijfruimte en een handig elastiek!

Bestel jouw exemplaar voor € 15,- bij onze webshop Boekenwereld.com.

Laat een bericht achter