Home Geen categorie Start: Get your happy on!

Start: Get your happy on!

Door Redactie

Ben je er klaar voor? Vandaag zet je samen met meer dan 2.900 anderen (!) je eerste stap naar een lichter leven. Onder lichter leven kun je natuurlijk een heleboel verstaan. Ik vind persoonlijk de omschrijving van lichter leven coach Robert Bridgeman wel een hele mooie:

Lichter leven betekent leven zonder spijt en zorgen, vrij van angst en blokkades. Intens leven, genieten met een open hart en in overgave. Vol dankbaarheid en inspiratie. Lichter leven is wijsheid in je doen en laten, compassie voor anderen en voldoening halen uit alles wat je doet. Het is de stilte in jezelf kennen, het positieve zonder gehechtheid omarmen en het negatieve accepteren. Lichter leven betekent een diep inzicht in de vergankelijkheid van alles en het constante komen en gaan van mensen, gebeurtenissen en zaken in je leven. Uit: Start vandaag met lichter leven. Ik heb er super veel zin in en ik hoop jij ook! De aankomende vier weken gaan we samen aan de slag met opdrachten in het teken van rust, ruimte, eenvoud, dankbaarheid, veerkracht, geluk, warmte en compassie. Ben je klaar voor de eerste oefening? Let’s do this!

Cosy teaparty with yourself

Zet de theepot maar klaar, misschien nog een lekker koekje erbij, want vandaag ga je lekker op de thee bij jezelf! Dit was het makkelijke deel van de oefening ;). Ga nu lekker zitten en vraag eens aan jezelf hoe het met je gaat. Dat lijkt makkelijk, maar het is soms best moeilijk om er een eerlijk antwoord op te geven. Je emoties en gevoelens zijn er wel, maar sta je er ook echt bij stil? Zodra je de vraag stelt aan jezelf probeer je ook echt bewust te worden van de vraag, maar ook van het antwoord. Ik ben er achter gekomen dat alles begint bij bewustzijn. Als je je bewust wordt dan kun je leren reflecteren. Hoe confronterend het ook kan zijn het levert je zoveel op! Je kunt de opdracht ‘Cosy teaparty with yourself’ invullen in je lichter leven-werkboekje. Het is een opdracht uit het boekje ‘Gelukkig zijn‘ van Lee Crutchley. Download hier het lichter leven-werkboekje. Je kunt het printen of invullen op je computer. PS Hoe is de oefening gegaan? Weet je wat het mooie is aan deze oefening? Het maakt niet uit wat de antwoorden zijn, er is namelijk geen goed of fout! Just believe in yourself and accept the feelings that you have!

 

Note to self: Relax!

Nog een kleine tip voor vanavond: plan vanaf 18.00 een online vrije avond in! Vanavond is het tijd om op te laden en je klaar te maken voor een nieuwe prachtige week. Vanavond geen televisie, laptop of mobiel, maar lees een boek of speel een leuk spelletje met vrienden of je gezin. Heb je al iets in gedachten? Maak een leuke foto en plaats het in het event op Facebook (wel voor 18.00 natuurlijk ;). Ben heel benieuwd naar je keuze! Heb je vragen of wil je graag iets kwijt? Dan kun je mij altijd een mailtje sturen via info@inspirerendleven.nl. Laat je hart je gids zijn ♥ Namast√©, Melissa

Leave a Comment