Home Astrologie Staat de geboortezon van jouw kind in Vissen?

Staat de geboortezon van jouw kind in Vissen?

Door Irma van der Wijk
vissen

Is jouw kind geboren tussen 20 februari en 20 maart? Dan is jouw kind een visje en heb je een mooi en gevoelig kind. Als opvoeders willen we ons kind er bewust van maken dat ze zelfstandig mogen zijn. Als we ons kind aanmoedigen zich te richten op zijn of haar hart, talenten en kracht, dan kiest ons kind de dingen die bij hun innerlijk passen. Samen zoek je een weg in de opvoeding die het beste bij jouw kind past. Met astrologie krijg je meer kennis van en begrip voor de vragen en behoeftes die kinderen en pubers hebben.

Welke opvoeding past nu het beste bij een Vissenkind? En wat gaat er in jouw kind om?

Een heel belangrijke vraag bij een Vissenkind. Ze zijn namelijk beïnvloedbaar en gevoelig voor allerlei stemmingen. Ze nemen iedere stemmingswisseling waar en pakken alle gevoelens en emoties van jou op. Ook voelt jouw kind jou als moeder heel goed aan.

Het is soms moeilijk voor ze om te onderscheiden van wie bepaalde emoties zijn: van zichzelf of van de ouders? Als jij als moeder verdrietig bent, dan kan jouw kind daaronder “lijden”. Ze kunnen dan ook zelf gaan huilen, niet vanwege zichzelf maar voor jou.

Het lijkt soms of jouw kind passief is, maar dat is helemaal niet zo. Er gaat van binnen veel in jouw kind om. Vissen hebben een enorme fantasie en droomwereld en kunnen werkelijkheid en fantasie niet altijd scheiden. Ze kunnen leven in een droom en dromen alsof het het leven zelf is en daar zijn ze heel tevreden mee.

Door hun grotere gevoeligheid hebben ze een langzamere “IK” ontwikkeling en kunnen ze moeite hebben om zichzelf goed in het licht te zetten.

Ik zelf heb als vis bijvoorbeeld behoefte aan ouders die begrijpen wat ik denk, voel en droom. Aan ouders die duidelijk zeggen wat zij denken en voelen, zodat “ik” begrijp dat het niet mijn gevoelens zijn maar die van mijn ouders.

Belangrijk is dat jij als ouder jouw Vissenkind vraagt naar zijn of haar persoonlijke behoeftes en wensen. Zo kan jouw kind zijn eigen “IK” ontwikkelen. Geef ze de ruimte om te kunnen zeggen: “IK WIL”!

Ouders en docenten moeten goed opletten om te zien of er iets niet in orde is. Wanneer er iets aan de hand is, trekt jouw kind zich het liefs terug in zijn of haar eigen fantasiewereld.

In de kindertijd hebben vissen dan ook een liefdevolle begeleiding nodig en veel behoefte aan liefde, tederheid, speelgoed of misschien een huisdier.

Laat ze dromen en geef hun fantasie de ruimte, maar laat ze ook zien dat er in de buitenwereld andere regels zijn. Als je voor deze balans zorgt, dan kan jouw visje opgroeien tot een opgewekt, fijngevoelig en ontvankelijk mens dat veel levenskracht haalt uit de eigen gevoelswereld.

Boekentip: Leven met hooggevoelige kinderen

1 op de 5 kinderen is hoogsensitief Sinds het verschijnen van haar bestseller Leven met hooggevoeligheid krijgt Susan Marletta-Hart van lezers regelmatig devraag hoe ze het beste kunnen omgaan met hoogsensitievekinderen. Wat is kenmerkend voor hen, hoe begeleid je ze alshet bijvoorbeeld op school te druk is, wat zijn de valkuilen voordeze kinderen en hun al dan niet hooggevoelige ouders? Susan Marletta-Hart laat zien hoe we een hooggevoelig kind kunnen herkennen.

Bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

 

 

Laat een bericht achter