Home Hooggevoeligheid Staan als een boom: aarden

Staan als een boom: aarden

Door Susan Marletta Hart
yoga voor een buikje

Aarden is een prima remedie om bij jezelf te komen en te blijven. Door te aarden breng je balans in op- en neergaande stromen. Zeker als je hooggevoelig bent is dat belangrijk, want dan heb je meer dan anderen de neiging om je te verliezen in prikkels die van buiten komen en op te gaan in je omgeving.

Hooggevoelig

´Hooggevoeligen hebben een natuurlijke drang tot vergeestelijking. Dat is een gave, maar het kan ook een last worden  wanneer we ons onvoldoende bewust zijn van deze opgaande energiestroom,´

zegt Susan Marletta-Hart, auteur van de bestseller Leven met hooggevoeligheid

Natuur

In mijn beleving is ieder mens, hooggevoelig of niet, in de moderne westerse wereld sowieso sterk vergeestelijkt. De natuur wordt overal teruggedrongen ten gunste van bebouwing en verstedelijking. Werk doet in toenemende mate een beroep op je hoofd en denken. Hoeveel mensen zitten niet dagelijks uren achter de computer? Wat dat betreft is het werken met een tablet een hele verbetering.

Oefening: staan als een boom

Stap 1: Ga stevig op twee benen staan, laat je armen zacht langs je lichaam hangen, waarbij je je handen geopend houdt. Volg je adem. Sta gewoon en kijk als een waarnemer in je lichaam. Er hoeft niets te gebeuren, niets te veranderen.

Stap 2: Probeer de voedende energiestroom te voelen die uit de aarde omhoog stijgt door je voeten, je benen, je lijf tot aan je kruin. Probeer tegelijkertijd zo veel mogelijk je lichaam te ontspannen. Stel jezelf voor als een stromend, levend en pulseren organisme. Waar zitten blokkades (liggen stenen in de weg)? Ontspan deze gebieden door ze los te laten. Doe de hele oefening in het begin niet langer dan tien minuten. Later kun je de tijd verlengen. Wees je er altijd van bewust dat je niet hoef te presteren, dwing jezelf tot niets, probeer je niet onnodig te concentreren of te forceren maar laat jezelf gewoon ‘zijn’.

bron: Voluit leven met hooggevoeligheid – Susan Marletta-Hart

Leave a Comment