Home Astrologie Spirituele energie van de maand september

Spirituele energie van de maand september

Door redacteur
pluto saturnus

We draaien weer op volle toeren: de scholen zijn begonnen, de meeste mensen zijn weer terug van vakantie, de lange files komen weer langzaam op gang en iedereen is weer aan het werk. Het was een heftige zomer op astrologisch niveau. Er waren veel obstakels die je moest ontwijken. In de maanden juli en augustus waren er vijf of zes planeten die retrograde liepen en dit zorgde voor misverstanden en planningen die uitliepen; zelfs de eenvoudigste dingen werden belachelijk gecompliceerd. Met drie turbulente zonsverduisteringen was het extra moeilijk om alles onder controle te krijgen.

Astrologisch alles op een rijtje krijgen

September start met de Zon in Maagd tot en met de 22ste. Dit helpt je om astrologisch alles weer op orde te krijgen. De Nieuwe maan in Maagd van 9 september helpt je om je leven op orde te krijgen en je vage plannen en dromen te verwezenlijken. Daarna gaat het Weegschaalseizoen van start, waarin het allemaal om balans en harmonie gaat. Daar kun je zeker je voordeel mee doen!

Naarmate de maand vordert zijn er nog vier planeten die retrograde lopen, maar tegen het einde van september voel je alleen nog de rebelse energie van Uranus en Neptunus. Mercurius en de strijdlustige Mars draaiden aan het einde van augustus en zorgden voor dagelijkse stress en frustraties. Op 6 september beëindigt Saturnus, een retrograde van vijf maanden in Steenbok, en hierdoor kun je vertraging oplopen in je carrière. Pluto die vanaf april retrograde loopt in Steenbok zal de koers corrigeren op 30 september.

Energieke whiplash

Het zal niet easy-breezy worden deze maand, omdat de planeten uit retrograde komen en direct (voorwaarts) zullen draaien, waardoor er een energieke whiplash kan zijn. Ken je het gevoel dat wanneer een auto of trein plotseling stopt, je naar voren schiet en weer terug vliegt? Het is een beetje zoals dat. Verwacht niet dat je gelijk wakker wordt en dat je je meteen lichter voelt, maar let wel op want het zal zorgen voor geleidelijke verbeteringen die elke dag meer vaart nemen.

Zorg ervoor dat je jezelf helpt, maar dat je ook anderen helpt op te staan

Houd je ego en temperament onder controle 18 september, wanneer vurige Mars in sociale Waterman verstrikt raakt in de derde van drie heethoofdige vierkanten met de onvoorspelbare Uranus en koppige Stier. Vrienden kunnen vijanden worden en de groepsdynamiek kan in een oogwenk explosief worden. We zullen allemaal diep moeten ademen en moeten oefenen met ‘overeenkomen om geen overeenstemming te hebben’.

Kosmische botsing

De eerste kosmische botsing was op 16 mei en de tweede op 2 augustus. Rondom deze dagen kan er veel spanning hangen en ‘oude pijn’ kan naar boven komen. Misschien zijn er nog dingen die je moet bespreken met iemand, maar de planeten kunnen er ook voor zorgen dat de brug tussen jullie verbrandt wordt in plaats van gerepareerd. Hoewel het belangrijk is om direct te zijn, kan het snel willen oplossen door te acteren niet de juiste oplossing zijn.

Gelukkig zal de zon, de vredestichter Weegschaal op 22 september betreden. Er is nog één moment deze maand en dat is 25 september; dan staat de Volle maan in Ram. De Volle maan in Ram zal je individuele behoeften en presentaties belichten. Onder de ‘ik-eerst’ invloed van Ram wil iedereen gezien of gehoord worden, maar daardoor kan het een beetje druk worden onder de schijnwerpers.

Bron: Mindbodygreen.com

Boekentip: Leven met de energie van de maan

Wil je meer weten over hoe de maancycli werken? Hoe je je kunt verbinden met de maan? En welke rituelen bij welke maanfase horen? Dan is Leven met de maan van Yasmin Boland iets voor jou! In dit uitgebreide en praktische boek lees je wat de invloed van de maan is op je gezondheid, gemoedstoestand en relaties. Wil jij iets veranderen in je leven? En meer met de energie van de maancyclus leven?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,00 met gratis verzending.

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Laat een bericht achter