Home Spiritualiteit Volle maan ritueel: om negativiteit los te laten

Volle maan ritueel: om negativiteit los te laten

Door Redactie
volle maan ritueel

Tijdens volle maan piekt en ontsnapt energie, net als een grote, kosmische zucht. Mensen hebben de maan eeuwenlang bewonderd en gebruikt om te achterhalen wanneer het eb en vloed is en wanneer het het beste moment is om bepaalde groenten, fruit en bloemen te planten.

De periode rond volle maan kan echter verwarrend zijn voor hen die onbekend zijn met de energie van de maan. Gelukkig hoeft dat niet zo te zijn. In plaats van tijd en energie te verspillen door in negatieve gebeurtenissen te blijven hangen, is hier een simpel vollemaansritueel waarmee je alles uit de avond haalt. Het fijne is dat het hierbij om slechts vijf snelle stappen gaat!

Volle maan ritueel

1. Neem de tijd om te ademen

Sluit al je elektronische apparaten af, sluit je ogen en adem diep in. Houd je adem vijf seconden vast en laat het los. Herhaal dit zo vaak als nodig is om je hoofd te legen. Vergeet alle ellende en laat je lichaam ontspannen. Je hebt dit verdiend.

2. Brand een kaars of wierook

Neem, zodra je ontspannen bent, de tijd om je favoriete kaars of wierook te branden. Het is niet noodzakelijk, maar het zal je connectie met de volle maan verbeteren, met als resultaat een verbeterde intuïtie en een uitgebalanceerd hartchakra. Dit zal je helpen je innerlijke Godin te ontvouwen en je in contact te brengen met je zachte, vrouwelijke kant. Als je extra profijt wilt hebben, kun je zelfs enkele kristallen aanschaffen, afhankelijk van de uitdagingen die je te wachten staan.

3. Neem een moment om na te denken over een gedachte, gewoonte, persoon of situatie die je dwarszit en schrijf dit op

Als je er klaar voor bent, neem dan een moment om na te denken over wat jou het meest dwarszit. Is het een slechte gewoonte die je niet lijkt te kunnen veranderen of een ruzie waardoor je hebt moeten huilen? Het is prima als meer dan één ding je dwarszit. Als het om personen gaat, denk dan ook aan hun namen, zodat het universum meer heeft om mee aan de slag te gaan.

Neem de tijd om jezelf volledig te uiten. Je kunt een zin of alinea per probleem opschrijven, maar weet dat het het beste werkt om ieder probleem in detail uit te werken. Als je bijvoorbeeld net een ruzie met een geliefde hebt gehad, noem dan zijn of haar naam, waarom jullie ruzie hadden, en wat je het meest van streek heeft gemaakt. Dit verbetert de effectiviteit van het ritueel.

4. Neem een paar minuten de tijd om ieder probleem/iedere persoon die je hebt opgeschreven als ‘geheeld’ te visualiseren

Sluit je ogen en stel je voor dat ieder probleem dat je opschreef opgelost is. Schenk hier zoveel tijd aan als je wilt. Probeer je echt voor te stellen hoe het zou voelen om het probleem op te lossen of de persoon die je pijn deed te vergeven. Hoe blij zou je zijn? Hoe zouden anderen reageren?

Bijvoorbeeld: als nagelbijten één van je slechte gewoonten is, hoe blij zou je zijn als je hiermee gestopt was? Zou je je nagels langer laten groeien? Zo ja, zou je ze in een specifieke kleur lakken of ze versieren met nail art? Zou je veel complimenten krijgen over je natuurlijk gegroeide nagels? Laat de visualisatie tot leven komen. Maak voor ieder probleem dat je hebt opgeschreven een visualisatie (dit verhoogt de kans dat het probleem zich daadwerkelijk oplost).

5. Sluit af met vergeven en loslaten

Wanneer je klaar bent met visualiseren, laat je alle negativiteit met betrekking tot deze problemen wegvloeien. Beschouw ze alsof ze al opgelost zijn, net als in je visualisaties. Door een situatie of persoon die je pijn deed (zelfs als jij dit zelf was!) te vergeven, zul je ruimte voor positieve groei en overvloed creëren.

Om af te sluiten kun je mediteren aan de hand van deze gevoelens van vergeving, of simpelweg luidop “ik vergeef je” zeggen tegen ieder probleem op je lijst. Afhankelijk van wat voor jou goed voelt, kun je je lijst met problemen verbranden, versnipperen, begraven (om er zo afstand van te doen) of gewoon houden. Je hoeft je er niet van te ontdoen, maar je moet je er wel mentaal van losmaken. Laat het universum het verder oplossen. Beloon jezelf door een lekker bad te nemen, je te laten masseren of rustig in slaap te vallen. Zorg er wel voor dat je de kaars en/of wierook eerst uitdoet!

Bron: Mindbodygreen.com

Boekentip Inspirerend leven: Leven met de maan

Ben je benieuwd naar meer maanrituelen? Wil jij erachter komen hoe je met de energie van de maancyclus kunt werken om je dromen en ambities te volgen en manifesteren? Dan is Leven met de maan van Yasmin Boland echt iets voor jou! Bestel jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 21,- met gratis verzending.

 

 

 

Lees ook deze artikelen:

3 reacties

Avatar
Ineke 2 mei 2019 - 23:05

Hallo. De prijs van 12.50 voor ‘leven net de maan’ komt niet overeen met de prijs van 20.99 die er staat als ik wil bestellen. Is er een code in te vullen of iets anders?

Reply
Avatar
Anika 12 oktober 2019 - 22:46

Die van 12,50 is een E-book

Reply
Avatar
w van der marel 12 september 2019 - 14:25

Graag ontvang ik berichten van u

Reply

Laat een bericht achter