Home Bewustzijn Shift in bewustzijn: vertrouw op het proces

Shift in bewustzijn: vertrouw op het proces

Door Diana Douma
bewustzijn

Voel je je soms moedeloos of somber door wat nu wereldwijd gaande is? Diana Douma stimuleert je in dit artikel om anders te kijken. Volgens haar zitten we in een grote shift in bewustzijn. ‘We worden wakker en zenden collectief uit dat we verandering willen. En dus gebeurt er ook van alles in de wereld! Vertrouw op wat er is en wat komen gaat.’

Het is belangrijk om je bewust te worden van welke gedachten je uitzendt

Elke tijd brengt een nieuwe uitdaging met zich mee en dwingt ons om anders naar onszelf en een situatie te kijken. Als ons perspectief verandert, worden we al snel meer open minded. Als je te veel in kaders en hokjes denkt – door opvoeding, de maatschappij, school – dan kan het voorkomen dat je gaat vastzitten in een bepaalde manier van denken.

In sommige gevallen zal je jouw waarheid als enige waarheid zien. Maar het leven leert je dat er altijd meer waarheden bestaan. En dat niets vaststaat in het leven. We leven in een wereld die bestaat uit energie en energie is beweeglijk, alleen zien wij voornamelijk de vaste vorm van dingen. Kwantumfysica toont een heel andere kant. Alles is continu in beweging en verandert steeds van vorm.

Ook ons bewustzijn is aan verandering onderhevig, omdat we ons bewustzijn steeds vergroten. Velen zullen hier niet bewust mee bezig zijn, maar het is iets wat we allemaal doen. Elke keer dat je iets nieuws leert, vergroot jij jouw bewustzijn. Dit betekent dus een shift in jouw bewustzijn. Als mens hebben we heel veel potentieel en de helft ervan gebruiken we meestal niet eens. We zijn ons vaak niet bewust van de mogelijkheden die we hebben om onze brein te stretchen. Het is altijd de uitdaging om open minded te blijven.

Je kunt wel iets uit een boek geleerd hebben, maar dat is de waarheid van iemand anders die jij overgenomen hebt. Dit wil niet zeggen dat dit de enige waarheid is, want er zijn zoveel waarheden! Als jij een gesloten mind hebt, zul je dit anders zien. Allemaal bewandelen we ons pad op onze eigen manier en in ons eigen tempo. 

De mind stretchen

In deze tijd is het belangrijk om je bewust te zijn van welke gedachten je uitzendt. Want deze gedachten kunnen jouw werkelijkheid vormen. De wet van aantrekking kan alles creëren wat jij wilt, en dus ook de dingen die je níet wilt. Maar er is ook een weg die al uitgestippeld is en die een groter doel dient. Het is de weg die we collectief bewandelen en die uiteindelijk naar een betere wereld leidt. We zitten met z’n allenin dit proces, al zal niet iedereen dit zo zien. Het hangt allemaal af vanuit welk perspectief jij kijkt. Door welke bril laat jij je wereld kleuren?

We worden uitgedaagd om vertrouwen te hebben in het proces. Om vertrouwen te hebben in waar we in geloven, waar we voor staan, wat we hebben neergezet. We blijven vaak hangen aan de zekerheid die we voor onszelf gecreëerd hebben. Maar wanneer we geconfronteerd worden met uitdagingen, is die zekerheid er niet meer. We worden uitgenodigd om ‘out of the box’ te denken en creatief te worden. Om onze mind te stretchen en vertrouwen te hebben en te houden in wat er is en wat nog gaat komen.

Dit valt niet mee, want we willen problemen vaak met onze mind oplossen. Zo hebben we het toch altijd gedaan? Maar in uitdagende tijden word je gedwongen om anders naar de wereld te kijken en te vertrouwen op de universele wetten die gelden. De energie die je uitstraalt, heeft daar ook invloed op.

Alles onder controle

De wereld is te lang bezig geweest met geld, macht, aanzien en zekerheid – we willen alles onder controle houden. We laten niets meer over aan de flow van het leven. We proberen met man en macht de wereld te creëren vanuit onze mind. Daarmee zetten we de universele wetten en ons gevoel volledig aan de kant. Wij denken alles onder controle te hebben, terwijl er veel grotere energieën zijn die deze wereld in beweging brengen! En veel grotere machten die sturing geven aan alles wat er in het universum is. Alleen omdat ze niet tastbaar zijn, geloven we dit vaak niet. 

Nu is de mensheid al enige tijd niet meer tevreden met al dat geld, macht en aanzien. Velen voelen dat er méér moet zijn. Deze beweging is al enkele jaren gaande en zorgt ervoor dat er shifts op aarde zijn. Alles is één en alles werkt samen, dus als er collectief iets uitgezonden wordt, ga je dit in de buitenwereld zien. Natuurlijk werken ook hogere machten hieraan mee.

Shift in bewustzijn

Op dit moment zitten we in een grote shift: een shift in bewustzijn. Steeds meer mensen worden ‘wakker’. De sluier gaat af, waardoor we gaan zien hoe de wereld werkelijk in elkaar steekt. Wat klopt er wel? En wat klopt er niet? Velen zien in dat we zo niet langer kunnen doorgaan. We zenden dus collectief uit dat we verandering willen. Doordat steeds meer mensen dit uitzenden, zie je het ook gebeuren in het collectief: de wereld. Misschien niet op de manier zoals we hadden gehoopt of verwacht, maar uiteindelijk gebeurt het wel. En alles gebeurt precies zoals het moet gebeuren.

We zien dat in eerste instantie waarschijnlijk niet zo, doordat we in deze dualistische wereld nog steeds in termen als ‘goed’ en ‘fout’ denken. We willen vasthouden aan het ‘oude’ en controle uitoefenen. Maar het is juist de kunst om los te laten en in de overgave te gaan. Loslaten en vertrouwen op wat er gaat komen, in de wetenschap dat niets zomaar gebeurt.

Weet dat we allemaal continu aan verandering onderhevig zijn. We groeien in bewustzijn, waardoor we een ‘level up’ gaan. Dit is allemaal oké, je mag vertrouwen op het hele proces. Laat de controle eens los en zie waar de flow van het leven jou naartoe brengt. Hoe meer vertrouwen jij hebt, hoe meer alles naar je toe zal komen. Hoe meer flow er is, hoe meer alles in je leven vanzelf zal gaan. Geen weerstand meer, geen strijd meer, alleen maar overgave en vertrouwen. Hoe denk jij dat de wereld eruit zal zien als iedereen de strijd opgeeft? Durf jij te vertrouwen op het proces?

Heb je hulp nodig in deze tijden? Wil je terugkomen bij jezelf en vertrouwen in het leven krijgen? Diana Douma heeft een massage- en healing-praktijk waar ze mensen helpt om in balans te komen.
Informatie: www.buddhamassage.nl

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Laat een bericht achter