Home Geen categorie Sexy combinatie

Sexy combinatie

Door redacteur
’Jij bent een sexy combinatie.’ Dat waren de memorabele woorden van mijn mannelijke collega, die een vrouwelijke makelaar als sexy ervaart, zeker als zij ook nog schrijfster is. Ik kon niet verhullen dat mijn mondhoeken zich trots omhoog krulden.

Sexy of niet, bij tijd en wijle verfoei ik de combinatie en ervaar ik haar als zeer onaangenaam. Ik voel me dan een chagrijnige clown die driftig probeert tien verschillende ballen in de lucht te houden. Tien verschillende ballen die allen even hard om aandacht schreeuwen. Tot nog toe is er geen gevallen, maar de clown in kwestie voelt zich zo nu en dan een losgeslagen tol die zonder enige snelheid te verliezen steeds harder om zijn eigen as gaat draaien…

Druk

Hoewel de makelaarswereld er niet bepaald rooskleurig bijstaat, draait ons kantoor wonderbaarlijk genoeg bijzonder goed. Mijn portefeuille spant daarbij de kroon en provoceert zich als belangrijkste broodwinner van het team. Tot mijn eigen verbazing zijn de resultaten uitmuntend en kijken klanten en collega’s mij soms aan alsof ik kan toveren. Fantastisch, dat is het zeker, maar de drukte van meerdere biedingen die agressief en met tijdslimiet door elkaar heen lopen is af en toe lastig te combineren. Zeker nu ook mijn eerste boek in aantocht is.

Verrassing

Mijn eigen boek ‘Op hoge hakken naar Santiago’ is als een kindje dat geheel onverwacht in mijn leven kwam. Nietsvermoedend stuurde ik een jaar geleden mijn verhaal op en nog steeds verbaas ik me over het feit dat er straks een boek van mij op de planken ligt. Zo onverwacht als het is, zo onbekend is het uitbrengen van een boek ook. Alles, maar dan ook alles is nieuw voor mij, ik voel me als een peuter die in de volwassen boekenwereld mag spelen. Zo had ik afgelopen zondag nog geen flauw idee van het ongegeneerde vragenvuur dat een gehaaide interviewster op me af zou vuren, de fotograaf van een ander blad die me als dressuuraapje verschillende thematische poses op straat liet innemen en het gecorrigeerde manuscript dat als klap op de vuurpijl woensdag op de deurmat verscheen met het verzoek deze voor het einde van de week goed te keuren.

Conflicterend

De ‘sexy combinatie’ van schrijfster en makelaar is conflicterend. Want, datgene waar ik het juist over heb in mijn boek, pas ik op dit moment niet echt toe in mijn eigen leven. In mijn boek schrijf ik over de kwaliteit van een simpel, puur leven en de gelukzaligheid die dat met zich meebrengt. En verbaas ik me juist over het feit dat mensen om mij heen zo aan het racen zijn, alles willen en zichzelf uit het oog verliezen. Terwijl ik daar zo gepassioneerd over schrijf, zie ik mezelf terug in de rol van iemand die meerdere dingen tegelijk nastreeft en op alle fronten succes wil behalen.

Begin of eind?

Hoe bijzonder het uitgeven van een boek ook is en hoe trots ik ook ben, de sexy combinatie laat ik de volgende keer aan me voorbijgaan. Ik heb een lesje uit eigen boek geleerd: volgende keer is het of-of en niet en-en. Tegelijkertijd denk ik terug aan wat oude pelgrims mij tijdens de tocht vertelden: een pelgrimage eindigt niet bij aankomst in Santiago. De echte pelgrimstocht begint dan pas. En daarvoor gebruik ik de handvaten die ik tijdens de tocht heb geleerd.

Leave a Comment