Home Hooggevoeligheid Sensi-therapie: een therapie voor hooggevoeligheid

Sensi-therapie: een therapie voor hooggevoeligheid

Door Jolanda Huijsmans
sensi therapie

In oorsprong is de Sensi-therapie bedoeld is voor behandeling van hooggevoeligheid. Inmiddels is er steeds meer behoefte  aan deze therapie. Wat dat betreft hoef je niet hooggevoelig te zijn!  En wie wil er niet het warme bad gevoel ervaren van Sensi-therapie? Zowel door kinderen en volwassenen vrouwen én mannen. Sensi-therapie is geschikt voor iedereen die daar behoeften aan heeft.

Hooggevoeligheid en Nieuwetijdskinderen

De Nieuwetijdskinderen Organisatie Nederland werd opgericht in 1999 (Nieuwetijdskinderen.org). Doel: de spiritualiteit van kinderen en volwassenen in het dagelijks leven zichtbaar te maken. Dit wilde deze organisatie vooral op een concrete wijze doen. Maar zonder zweverig over te komen. De Stichting wilde een neutrale, overkoepelende organisatie zijn.  Hierin moesten alle denkrichtingen en vormen naast elkaar kunnen bestaan. Daarom zijn ze aan de slag gegaan met vragen en behoeften die er waren bij ouders, onderwijzers en hulpverleners. Het symposium, “kind en nieuwe tijd” waarbij ik zelf in 2000 betrokken ben geweest, was een groot succes. De Sensi-therapie is ontstaan vanuit de Nieuwetijdskinderen organisatie.

Sensi-therapie bij overprikkeling

In onze huidige tijd staan kinderen en volwassenen bloot aan hoge belasting op zowel lichamelijk als psychisch gebied. Want we verwachten veel van onszelf. We leven in een tijd waar steeds minder ruimte is voor de zesjes cultuur.  En ook onze kinderen staan op jonge leeftijd al onder druk om te presteren, of raken overprikkeld. We zijn ons er niet altijd bewust van dat onze gezondheid negatief beïnvloed wordt door een ongezonde leefomgeving. En onverwerkte of weggestopte emoties en ongezonde voeding doen ons ook geen goed. Het aantal mensen die hoogsensitief zijn, neemt met de dag toe.

Allergieën, blokkades in onze energiebanen, emotionele disbalans, tekorten in ons lichaam… Ons lijf reageert, protesteert of blokkeert als de balans niet in orde is!

Weer in balans

Een goede energiedoorstroming is de basis voor onze gezondheid. Het is goed om stoffen te vermijden waarvoor men overgevoelig is. Daarom is het opruimen van gifstoffen in het lichaam van belang. Net als het opheffen van emotionele blokkades  voor een goede ‘energiehuishouding’.

De behandeling door een sensitherapeut is gericht op de mens in z’n totaliteit. Deze holistische visie zie je terug bij heel veel natuurlijke geneeswijzen, zoals ook de Bachbloesemtherapie. Ziektebeelden komen voort uit combinaties van blokkades. Dat betekend dat een klacht  maar al te vaak veroorzaakt wordt door een onderliggend probleem of combinatie van problemen. Want veel pijnen en chronische aandoeningen hebben een psychosomatische oorzaak.

Wat doet Sensi-therapie

Om oorzaken bloot te leggen en te behandelen, staan de Sensi-therapeut diverse eenvoudige en onschuldige behandelmethoden ter beschikking.

Daarom wordt de behandelingen  uitgevoerd volgens protocollen die op effectiviteit zijn bewezen. De behandelmethoden blijken ook zeer doelmatig om de balans tussen lichaam en geest te herstellen, zoals:

-het stimuleren van ontgiftingsproces van het lichaam,
-het opheffen van blokkades,
-het meten van mogelijke tekorten in het lichaam,
-het direct op gang brengen van het helingsproces.

Aanvullend worden naar behoeften bachbloesems voorgeschreven, die je na de behandeling nog een paar weken blijft gebruiken. De bachbloesemtherapie ondersteunt het proces dat tijdens de behandeling in gang is gezet.

Boekentip Inspirerend Leven: Overprikkeld

In ‘Overprikkeld’ geven Liesbeth Kamerling en Lieke Zunderdorp eerste hulp bij hoogsensitiviteit. Op luchtige en humoristische wijze laten ze zien wat hoogsensitiviteit nu eigenlijk inhoudt. Met eenvoudige tips & tricks waarmee je meer uit jezelf haalt en overprikkeling voorkomt. Door de vele uit het leven gegrepen voorbeelden is dit boek herkenbaar voor HSP-ers én mensen uit hun omgeving. Maak van je hoogsensitivteit je kwaliteit!

Ga aan de slag en bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 17,50

Leave a Comment