Home Astrologie Saturnus Retrograde 11 mei 2020: ga jij de transformatie aan?

Saturnus Retrograde 11 mei 2020: ga jij de transformatie aan?

Door Karin en Danique Vergeer
saturnus retrograde

Deze week gaan de planeten Saturnus, Venus en Jupiter retrograde lopen en versterken elkaars uitwerking. Saturnus gaat retrograde lopen van 11 mei tot 29 september. Deze planeet loopt door het teken Waterman en komt op 2 juli weer terug in Steenbok. Dit betekent dat zijn uitwerking zal veranderen. Saturnus beweegt zich ook weer langzaam richting Pluto, waardoor de Pluto-Saturnus samenstand weer sterker voelbaar gaat zijn deze zomer. Dat betekent dat er opnieuw verschillende transformaties in gang gezet gaan worden: transformaties waar jij al een lange periode mee bezig bent.

Twee dagen hierna (op 13 mei) gaat Venus, de planeet van de liefde, harmonie en schoonheid, retrograde lopen, en de dag erop volgt de geluksplaneet Jupiter. Veel planeten zullen dus retrograde lopen en dit zorgt voor een remmende werking. De uitwerking van deze planeten zal vooral voelbaar zijn in onze innerlijke belevingswereld. Over Venus en Jupiter retrograde kan je een artikel lezen op onze website.

Kenmerken Saturnus

Saturnus geeft vorm en structuur aan ons leven en alles wat wij doen. Denk bijvoorbeeld aan hoe ons skelet structuur geeft aan ons lichaam. Saturnus staat ook symbool voor de vaderfiguur en autoriteit, zoals bijvoorbeeld regeringsleiders of de persoon die regels en wetten stelt. Hij staat voor iemand die serieus en betrouwbaar is en op wie je op kunt leunen. Saturnus maakt je verder ambitieus, voorzichtig en sober. Door de invloed van Saturnus kun je ook wat emotioneel afstandelijk zijn.

Deze planeet staat ook voor de remmende werking, de beperkingen en de levenslessen die we in ons leven kunnen ervaren. Zo kan het dat je door Saturnus tijdsdruk ervaart of een vertraging voelt in de tijd.

Andere sleutelwoorden voor Saturnus zijn pessimisme, kou, de dood, karma, schulden, het verleden, bouw en ouderen.

Saturnus retrograde

Nu Saturnus retrograde loopt, zullen we merken dat we beperkt en afgeremd worden in hetgeen we willen. Hier is de huidige situatie een mooi voorbeeld van, nu we strengere regels moeten volgen en beperkt worden. Misschien merk je dat je financieel zuiniger aan moet doen, of een plan moet bedenken om schulden af te betalen. Economische achteruitgang hoort ook bij Saturnus retrograde.

Regeringsleiders kunnen de regels weer wat gaan versoepelen, maar zullen nog voorzichtig zijn. We kunnen afstand voelen naar familie en vrienden toe, en vooral ouderen worden getroffen in deze situatie. Veel mensen kunnen zich eenzaam voelen.

Je kunt je meer willen richten op hoe je jouw ideeën met betrekking tot jouw werk kunt vormgeven. Misschien maak je nieuwe plannen om toch voor voldoende inkomen te kunnen zorgen. Het kan ook zijn dat je je veel zorgen maakt over jouw situatie.

Pallas

Doordat de astroïde Pallas (genoemd naar Pallas Athena, de godin van de oorlogsvoering, moed, wijsheid, rechtvaardigheid en strategie) samen staat met Saturnus, kan je nu tactische, strategische en creatieve oplossingen gaan bedenken voor problemen die je nu ervaart. Ook regeringsleiders proberen de crisis op een diplomatische en rechtvaardige manier aan te pakken.

Ook in jouw gezinssituatie kan je je gezinsleden of huisgenoten op een tactische manier door deze periode proberen te leiden. Voor je werk kan je een strategie uit willen denken om toch voldoende inkomsten te hebben.

Vorige levens en karma

Pessimistische gedachten kunnen sterker op de voorgrond treden; wellicht zie je meer beren op de weg voor jouw toekomst. Verschillende gevoelens zoals schuld-, depressieve of sombere gevoelens kunnen naar de oppervlakte komen. Ook verdriet, eenzaamheid en minderwaardigheidsgevoelens. Deze onverwerkte gevoelens kunnen te maken hebben met traumatische stukken uit jouw verleden en dus ook uit je vorige levens. Saturnus heeft namelijk ook betrekking op ons verleden en karma.

We kunnen in deze periode in situaties terecht komen waarin oude pijn uit ons verleden getriggerd wordt. Door de samenstand met Pallas kunnen dat situaties zijn uit een oorlogsverleden. Je kunt je bijvoorbeeld gevangen voelen of bang zijn dat er te weinig voedsel te krijgen is. Je kunt je opwinden over onrechtvaardigheid. Het kan ook dat je bang bent voor een dodelijke ziekte.

Wanneer deze emoties niet goed doorvoeld worden, kan dit zich gaan uiten in lichamelijke klachten zoals gewrichtspijn, botbreuken, tandproblemen, haaruitval of huidproblemen.

Oude patronen

Jouw jeugd (of in het bijzonder het contact met jouw vader) kan om je aandacht vragen in deze periode. Misschien had jij vroeger een drang naar vrijheid, maar werd je beperkt door de strenge opvoeding van je ouders. Wellicht was je eigenzinnig, voelde jij je een buitenbeentje en maakte het je onzeker als je moeilijk aansluiting kon vinden met anderen. Je kunt in deze retrograde-periode jouw verleden, en met name jouw vroegere gezinssituatie, eens onder de loep willen nemen. Je kunt tot het besef komen dat bepaalde factoren jou onzeker hebben gemaakt. De negatieve overtuigingen die gekoppeld zijn aan deze onzekere gevoelens kan je willen transformeren naar positieve overtuigingen. Dit kan een positieve uitwerking hebben op jouw zelfbeeld en zelfvertrouwen. Dat werkt ook op werkgebied en in relaties positief door.

Deze retrogradegang kan dan ook een transformerend effect hebben.

Liefs,

Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Reading/healing

Heb jij er behoefte aan om eens samen met ons te kijken naar blokkades uit jouw jeugd of vorige levens? Wil je samen met ons ontdekken hoe negatieve denkpatronen zijn ontstaan in jouw verleden, wat nog invloed kan hebben op jouw functioneren in relaties of in de maatschappij? Of zit jij in een moeilijk proces met jouw tweelingziel?

Dan kan je bij ons een reading of een healing aanvragen. Wij channelen alle antwoorden op jouw vragen en daardoor kan deze reading veel inzichten geven. Meer informatie over wat wij aanbieden kan je vinden op onze website: www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de sterren

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99

Lees ook deze artikelen:

2 comments

Avatar
Yvonne 10 mei 2020 - 11:22

Ik vind deze nieuwsbrieven altijd leuk en interessant om te lezen. Alleen vind ik dit stukje tekst echt enorm naief:
Ook regeringsleiders proberen de crisis op een diplomatische en rechtvaardige manier aan te pakken.
Hoe kom je erbij?
Dat wilde ik even zeggen.

Reply
Avatar
Shahira 13 mei 2020 - 13:53

Jaa , ik vind deze tekst ook heel negatief. Retrogrades is niet zo zeer negativiteit. Maar komt wel zo over. Retrogrades zijn er voor ons om te werken aan bepaalde zaken. Jammer. Verder vind ik jullie website erg leerzaam.

Reply

Leave a Comment