Home Bewustzijn Positiviteit: help!

Positiviteit: help!

Door Patricia
Averie Woodard unsplash

Je hoeft tegenwoordig het internet of een magazine maar te openen en daar staat het woord: positief. We moeten allemaal positief blijven en gelukkig zijn. Je zou bijna denken: help, ik ben dat niet op dit moment, dus ik ben niet normaal; wie kan mij helpen? En gelukkig daar zijn de positiviteitsgoeroes die je allemaal wel willen helpen om je weer op het juiste padje te brengen en het geluk te vinden!

Maar is het dan zo dat wij gewoon niet even ongelukkig mogen zijn?

Het even niet zien zitten? Overal even tegenaan willen schoppen? Is het niet meer dan menselijk om deze gevoelens even te hebben? Mag het er alsjeblieft even zijn! ‘Ziek? Kom op schouders eronder, het wordt wel weer beter.’ ‘Ontslag? Niet bij de pakken neer gaan zitten hoor! Er komt wel weer wat op je pad.’ ‘Baaldag? Hup vooruit ga wat leuks doen!’ Dit zijn vaak gehoorde uitspraken. Dus eigenlijk mogen wij onszelf niet meer zijn. Mensen hebben geen zin om klaagverhalen van anderen aan te horen. Er wordt verwacht dat je op de vraag hoe het met je gaat, antwoordt met: ja goed. Waar is de echte interesse gebleven?

Maar laten we nou eens denken dat het niet meer dan menselijk is om je gewoon even niet prettig te voelen. Laat het er gewoon zijn. We kunnen niet 24 uur per dag 7 dagen in de week gelukkig door het leven gaan. Bovendien door het er te laten zijn in plaats van deze gevoelens weg te drukken zul je zien dat het veel sneller over is en jezelf wel een oplossing hebt gevonden of een inzicht hebt gekregen waar je wat mee kunt. En zeker is het zo dat je met een positieve instelling veel verder komt en je je gelukkiger voelt maar negatieve gevoelens horen nu eenmaal bij het leven. Dus blijf lekker jezelf, dan ben je op je mooist!


Inspirerend leven Pluk een roos 3d

Ook zin om even een keer lekker te balen? Met het Inspirerend Leven ‘baaldagboek’ kun je een dagje wegkruipen van alle ‘moeten’, ‘positiviteit’ en ‘verander je instelling’.  Het is een combinatie van inspirerende teksten en ruimte om je eigen ideeën op te schrijven. Met bijdragen van bekende auteurs waaronder Hannah Cuppen, Robert Bridgeman, Nina Elshof, Mai Flesseman, Maria Grijpma en Inge Jager, Mieke Lannoey, Jolijn Hendriks, Mjon van Oers, Jan Prins, Paul Loomans, Geertje Couwenbergh, Els Thissen, Hans Stolp, Helen Puperhart, Merel Boogaard, Ineke Koedam en Ellen Duim. 

Bestel hier jouw exemplaar! 

Leave a Comment