Home Spiritualiteit Pluto direct 28-09-2017: veel innerlijke transformaties

Pluto direct 28-09-2017: veel innerlijke transformaties

Door Karin en Danique Vergeer

Pluto liep retrograde vanaf 20 april en gaat weer direct lopen vanaf 28 september. In de Griekse mythologie is Pluto de God van de Onderwereld en pas weer in januari 2017 is hij weer in volledige werking. Pluto is de heerser van de Schorpioen en is een sterk transformerende planeet. Het is de planeet van dood en wedergeboorte: het einde van iets kan ook weer een begin zijn van iets nieuws.

Pluto retrograde

Je kunt door Pluto retrograde veel innerlijke transformaties hebben doorgemaakt. Ook kun je geconfronteerd zijn met intense emoties en verborgen angsten die vanuit jouw onderbewustzijn naar de oppervlakte kwamen. Waarschijnlijk heb je veel onderzoek gedaan naar wat er onbewust nog bij jou speelt en heb je angsten onder ogen gezien. Of je bent geconfronteerd met veel opgekropte boosheid. Je kunt onderzoek hebben gedaan naar eventueel (zelf)destructief gedrag en besloten hebben om aan dit gedrag een einde te maken. Je kunt te maken hebben gehad met obsessies, machtsmisbruik of geweld: Pluto is ook de planeet van psychologische oorlogsvoering.

Of je kunt te maken hebben gehad met de gevolgen van seksueel misbruik. Je kunt zelfs last hebben gehad van ‘zwarte magie’. Iemand kan boos zijn op jou of jaloers en om die reden wraak hebben willen nemen op jou, omdat deze persoon misschien zelf gekwetst is. Maar ook kan jij met boosheid reageren, als iemand jouw gekwetste pijn raakt. De angst om gekwetst te worden kan een rol spelen bij jezelf of bij anderen.

Pluto direct

Nu Pluto weer direct gaat lopen, kan jij de macht over jouw leven weer in eigen handen willen nemen. Destructief gedrag van jezelf of van anderen laat je geen invloed meer hebben op jouw leven. Door de innerlijke transformaties die je hebt doorgemaakt en bv. doordat je een angst hebt overwonnen, sta jij nu sterker in het leven. Machtsmisbruik heeft steeds minder invloed op je als jij meer voor jezelf gaat opkomen en het niet meer toe laat dat anderen uit boosheid of jaloezie jou niet met respect behandelen. Het ‘wraak willen nemen’ zal geen effect meer hebben. Integendeel: het kan zich zelfs tegen je keren!

Er kunnen de komende tijd veel (verborgen) zaken aan het licht komen. Situaties gaan duidelijker worden voor jou en je gaat steeds meer achter ‘de waarheid’ komen. Jaloezie, boosheid en destructief gedrag kunnen niet langer meer verborgen gehouden worden.

Stroomversnelling

Sinds de opening van de Leeuwenpoort op 8 augustus, ben je in een stroomversnelling gekomen en het kan lijken alsof je in een emotionele rollercoaster terecht bent gekomen. De komende tijd kan je veel situaties tegen gaan komen, waarin onderdrukte emoties getriggerd gaan worden. Dat kan bij jezelf zijn of bij anderen. Lichtwerkers hebben namelijk ook een taak om emoties bij anderen los te maken. Dus als anderen boos worden, probeer dan te begrijpen dat zij handelen vanuit de onmacht om hun gekwetste pijn te uiten en dat het nodig is dat deze emoties een uitweg vinden. Zodat deze onderdrukte pijn uiteindelijk getransformeerd gaat worden.

Ben je nog erg boos op iemand of is iemand nog boos op jou, probeer dan liefde en compassie uit te stralen en besluit voor jezelf hoe jij met deze situatie of persoon om wilt gaan. Wil je een gesprek aan gaan met deze persoon of wil je het contact verbreken?

Op 10-10-10 (10 oktober 2017) is er een opening van een Engelenpoort en een versterkte uitwerking van de Leeuwenpoort. Je kunt dan knopen willen doorhakken, situaties en relaties die niet meer bij je passen los gaan laten en je kan besluiten om een andere richting op te gaan.

Tweelingzielen

Voor tweelingzielen heeft Pluto direct ook een sterke uitwerking. Als jullie ego gekwetst is en jullie elkaars oude pijn hebben getriggerd, kunnen jullie elkaar weer afstoten. Maar doordat jullie energetisch met elkaar verbonden zijn en het samensmeltingsproces al gaande is, kunnen tweelingzielen elkaar maar moeilijk loslaten. Hierdoor kan je het gevoel hebben niet te kunnen vluchten voor de transformerende werking die twins hebben op elkaar. En het kan zijn dat een aantal tweelingzielen besluiten om de angst onder ogen te zien en het transformatieproces maar aan te gaan.

Dit transformatieproces kan nog met veel aantrekken en afstoten gepaard gaan. En als je merkt dat jouw tweelingziel (nog) geen transformatie wilt doormaken, kan dit je boos en gefrustreerd maken. Het kan je het gevoel geven dat je niet verder komt zolang jouw tweelingziel ervoor blijft kiezen om in oude situaties te blijven zitten. Ook kunnen een aantal vrouwelijke tweelingzielen, die graag kinderen zouden willen, besluiten om een kind te willen met iemand anders, als hun twin de relatie (nog) niet aan kan.

Het samensmelten van tweelingzielen gebeurt in fases en door de Engelenpoort op 10 oktober kunnen er weer verdere veranderingen komen. Er kunnen onverwachte wendingen komen in de situaties tussen tweelingzielen. Door de afstemmingen op elkaar, kan je weer veel last hebben van ascensiesymptomen, zoals bijvoorbeeld slecht slapen, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen en duizeligheid. Ook het zien van dubbele getallen en witte veertjes of andere tekens is een aanwijzing van jouw “hogere leiding” dat jij op de goede weg zit.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com.

Leave a Comment