Home Geen categorie #PlukhetGeluk project: Omdat je eigen gras groen houden belangrijk is

#PlukhetGeluk project: Omdat je eigen gras groen houden belangrijk is

Door Sassie88

Een tijdje terug had ik het idee om een projectje op te zetten voor bloggers. Over positiviteit, geluk en hoe je het beste gelukkig kon zijn met wat je al hebt. Na veel brainstormen heb ik uiteindelijk een invulling kunnen geven aan dit project. Waarom dit project? pluk het geluk‘Het gras is groener aan de overkant’ Deze uitspraak ken je vast wel. Ik ben het hier niet mee eens. Ik denk dat je zelf al het geluk kan plukken wat je al bezit. Dit project is om mensen een positieve vibe mee te geven. Omdat ik vind dat tegenwoordig alles snel, mooier, duurder en beter moet. Omdat ik vind dat stil staan bij de kleine dingen in het leven het leven mooier maken. Ik hoop dat mensen bewuster gaan nadenken over wat ze al hebben en waar ze al gelukkig mee zijn. Kort gezegd: Pluk het Geluk. Wat houd dit project in? Het project bestaat uit 5 onderdelen die doorlopen gaan worden. Per week kan je 1 opdracht hieronder uitvoeren. Dit project heeft geen start of eind datum dus iedereen kan op zijn/haar manier mee doen. De onderstaande uitleg is een richtlijn, van hoe ik het project heb ingevuld. Uiteraard kan er ook een andere invulling aan gegeven worden. 1: Geluksvragenlijst Een vragenlijst met heel wat positieve, inspirerende vragen 2. Foto’s van Geluk Maak een collage met foto’s waar jij gelukkig van wordt 3. Omdat jij het hebt verdient  Zet iemand (of meerdere) in het zonnetje 4. De grootste glimlach Beschijf iets wat gelijk een glimlach brengt op je gezicht 5: Durven, dromen, doen! Beschrijf je toekomst(dromen) & wat je allemaal al gedaan/bereikt hebt In Januari ben ik ermee begonnen en inmiddels zijn er al heel veel bloggers (45) die eraan mee hebben gedaan. Elk, met hun eigen unieke en mooie invulling. Ik vind het hartverwarmend dat zoveel lieve mensen mee wilden doen met mijn blog project. Ik vond het een goed idee, maar wat nou als niemand mee zou doen? Na de eerste aanmelding was ik al in de wolken maar blogger na blogger melde zich aan en maakte dat ikzelf ook een beetje gelukkiger werd. Zelfs mijn inbox overstroomde met lieve emailtjes en geluksfoto’s van dit project. Mee doen? Uiteraard kan dit. Zoals ik al eerder aangaf dit project mag je zelf een invulling geven en zelf starten wanneer jij dit wilt. Ik hoop dat ik mensen door dit project wat bewuster maak van wat ze al hebben en wat geluk daadwerkelijk is. Het is om te motiveren en inspireren dat geluk hem zit in de kleine dingen en meestal bij je ‘eigen gras’ te vinden is. Laten we met z’n alle ons eigen gras groen houden Meer informatie over het #PlukhetGeluk project? Klik dan hier voor informatie & deelname

Leave a Comment