Home Spiritualiteit Planetaire Nieuwjaar 26-7 en opening van de Leeuwenpoort op 8-8-2017

Planetaire Nieuwjaar 26-7 en opening van de Leeuwenpoort op 8-8-2017

Door Karin en Danique Vergeer

Op 26 juli a.s. begint het “Planetaire Nieuwjaar”. Dat kondigt het begin aan van een nieuwe fase in je leven: een nieuw periode waarin je spirituele groei gaat doormaken. Op deze dag verschijnt Sirius, de blauwe ster, weer zichtbaar aan de hemel bij zonsopkomst, na 70 dagen niet zichtbaar te zijn geweest. Voor de Egyptenaren was dit een belangrijke gebeurtenis en het begin van het nieuwe jaar. Dit nieuwe jaar viel samen met de periode waarin het water van de Nijl buiten zijn oevers trad en de grond weer vruchtbaar werd. Nieuwe gewassen konden groeien en spiritueel gezien is dit bij de mens ook zo. De mens kan opnieuw spirituele groei doormaken en dit gaat dan ook in een versneld tempo gebeuren, doordat veel mensen toe zijn aan vernieuwing.

Leeuwenpoort 8 augustus

Deze nieuwe fase wordt geactiveerd tijdens de opening van de Leeuwenpoort op 8 augustus. Er wordt een vortex geopend waardoor er nieuwe energiefrequenties vanaf de planeet Sirius naar de aarde komen en waardoor de energie rondom de aarde gaat veranderen. Deze energiefrequenties activeren ons DNA, waardoor ons bewustzijn groter wordt en er oude kennis, opgeslagen in ons celgeheugen, naar boven kan komen.

Lichtwerkers

Velen van jullie hebben geleefd tijdens de periode van Lemurië en Atlantis en levens doorgebracht op verschillende planeten, waaronder Sirius en de Pleiaden en hebben daar soms nog herinneringen aan. Daardoor kan het zijn, dat je het gevoel hebt, dat je meer mogelijkheden hebt en dit “aardse” leven als beperkend ervaart. Je kunt daardoor (onbewust) “heimwee” hebben naar deze levens en je niet begrepen voelen. Veel mensen, afkomstig van Sirius, zijn hier met een speciale missie: het zijn lichtwerkers die de weg vrij maken voor de generaties die na hen komen. Zij komen vernieuwing brengen.

Omdat de opening van de Leeuwenpoort in de astrologische Leeuw-maand valt, lijken deze mensen vaak van karakter en uiterlijk op een Leeuw. Ze hebben vaak krullend, wat langer haar en/of bijzondere ogen. Ze kunnen “Leeuw” in hun naam hebben en zich aangetrokken voelen tot de kleuren turquoise en goud. Ze hebben vaak een sterke band met de natuur en hebben veel affectie met de indianen, maar ook met het oude Egypte. Meestal kunnen ze slecht tegen onrechtvaardigheid. Ook hebben ze dikwijls bijzondere talenten en zijn “hooggevoelig”. Door hun hooggevoeligheid hebben ze veel te kampen met vermoeidheid en ziektes. Door het zich niet thuis voelen in deze maatschappij en het hebben van onverwerkte emoties uit hun jeugd of vorige levens, hebben ze soms de neiging om te vluchten in verslavingen.

Activering van de Leeuwenpoort

De activering van de Leeuwenpoort kan gepaard gaan met veel ascensiesymptomen: je kunt veel oude emoties los gaan laten en je verdrietig voelen. Je kunt ook griepverschijnselen krijgen en je moe voelen. Last krijgen van hartkloppingen, onrustig slapen. Dit zijn allemaal tekens dat jij je “oude” jij aan het loslaten bent, zodat er ruimte kan komen voor vernieuwing. De nieuwe energiefrequenties afkomstig van Sirius proberen te integreren in jouw energiesysteem, waardoor je veel spanning in je lichaam kan ervaren. Ook in de fysieke wereld kan je veel veranderingen doormaken. Relaties die niet meer bij jou passen, omdat jij een groei hebt doorgemaakt, worden beëindigd en die betreffen voornamelijk relaties met soulmates, zielen van je zielsfamilie. Dit is om plaats te maken voor relaties met je tweelingziel. Veel tweelingzielen gaan dichter bij elkaar komen en dit kan letterlijk zo zijn, doordat er ook verhuizingen gaan plaatsvinden, zodat je ook in de fysieke wereld dichter bij elkaar komt.

Eigenschappen van de leeuw

Omdat de opening van de Leeuwenpoort in de maand augustus valt en valt in de Leeuw-maand, gaan de eigenschappen van de Leeuw versterkt worden. De Leeuw staat graag op de voorgrond en het kan zijn dat jij meer naar buiten gaat treden, meer op de voorgrond gaat staan. Maar het kan ook zijn dat de schaduwkant van de Leeuw steeds minder getolereerd wordt. De Leeuw heeft namelijk een sterk ego en kan dominant zijn. Ook kan hij anderen manipuleren om zijn zin te krijgen. Dingen doen met “verkeerde” bedoelingen gaat steeds minder effect hebben en niet meer werken. Terwijl alles wat jij wegzet met een positieve intentie, sneller worden gemanifesteerd.

Watermantijdperk

Het tegenovergestelde teken van Leeuw, de Waterman, wil juist vrijheid en gelijkheid. Door deze energie ga je steeds meer voor jezelf opkomen en dominant gedrag niet meer tolereren. Het is immers het “Watermantijdperk”, waarin mensen hun eigen weg willen gaan en nieuwe manieren gaan vinden om samen in harmonie te werken en te leven en relaties en samenwerkingsverbanden ontstaan op basis van gelijkwaardigheid. Veel mensen willen gaan samenwonen en werken in leefgemeenschappen. Mensen die jij in deze periode gaat ontmoeten of in de afgelopen jaren ontmoet hebt rond de Leeuwenpoort, met hen ga jij in de toekomst samenwerken. De vorm van relaties gaat veranderen: er wordt meer gekeken naar de behoefte van het individu en minder rekening gehouden met de verwachtingen van anderen en maatschappelijk gevormde ideeën.

Tweelingzielen

En steeds meer tweelingzielen gaan de weg naar elkaar vinden en hebben vaak samen een missie, met als doel de aarde naar een hoger plan te helpen. Zij ontmoeten elkaar en gaan samen een proces aan van heling en eenwording waarin de vrouwelijke en mannelijke energie in balans wordt gebracht. Zij spiegelen elkaar en laten elkaars schaduwkant zien. Dit zijn vaak moeilijke processen die gepaard gaan met veel aantrekken en afstoten waardoor er veel onverwerkte emoties los kunnen komen om verwerkt te worden. Deze emoties kunnen uit je verleden zijn, maar ook uit vorige levens, want je hebt vaak veel vorige levens met elkaar doorgebracht. Maar door de onvoorwaardelijke liefde voor elkaar worden zij toch steeds weer naar elkaar toe getrokken en kunnen samen een groei doormaken.

En voor veel tweelingzielen geldt dat zij na de opening van de Leeuwenpoort dichter bij elkaar gaan komen om samen weer een verdere groei door te maken. Veel tweelingzielen gaan in 2020 aan een gezamenlijke taak beginnen. Voor hen is de opening van de Leeuwenpoort een nieuw begin!

Fijn Planetair Nieuw Jaar!

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com

2 comments

Avatar
gouwepeer 7 augustus 2017 - 18:08

Zeer interessant artikel. Ik heb hem deels geplaatst op mijn forum, uiteraard met een link naar deze site om het gehele artikel te kunnen lezen.

Reply
Avatar
Kim 9 augustus 2017 - 06:45

Hai!
Ik vraag me af, geldt dit wat hierboven in het artikel staat dan alleen of in het bijzonder voor mensen die Leeuw als sterrenbeeld hebben?
Groetjes

Reply

Leave a Comment