Home Spiritualiteit Plan je leven bij Volle Maan: Do’s & Don’ts

Plan je leven bij Volle Maan: Do’s & Don’ts

Door Anouschka van Wettum
volle maan do's en don'ts

Volle maan is de tijd van vergeving en dankbaarheid: de maan is op haar volst en haar energie zorgt voor verhoogde emotionaliteit. Dit is ook hèt moment om jezelf moeilijke vragen te stellen. In Leven met de maan laat Yasmin Boland zien dat volle maan iedere maand plaatsvindt in een ander dierenriemteken. In een handig overzicht laat ze zien welke thema’s zich per maand het beste lenen voor overdenking. Hieronder geef ik een overzicht van do’s en don’t bij het plannen van je leven bij volle maan in het algemeen.

Wil je meer leren over hoe je de energie van de maan kunt toepassen in je leven? Bekijk dan Leven met de maan van Yasmin Boland in onze webshop Boekenwereld.com.

Do’s

Dankbaarheid en vergeving

Bij volle maan werken dankbaarheid en vergeving extra sterk. Door bij het plannen van je leven rekening te houden met waar je dankbaar voor bent en wat je in vergeving los mag laten, kun je je leven bewust plannen. Je kunt je hart beter verstaan wanneer het rustig is en geen nare gevoelens met zich mee draagt. Zowel vergeving als dankbaarheid dragen bij aan het ‘opschonen’ van je hart.

Richt je op je innerlijk

Uit Leven met de maan:

Volle maan is het hoogtepunt van de maancyclus. Het is een zeer gunstige tijd om te werken aan je innerlijk – aan introspectie, genezing, blokkades wegnemen en afschudden van het verleden: dingen die we allemaal regelmatig zouden moeten doen.

Door iedere volle maan je op je innerlijk te richten, geef je jezelf de kans om de rest van de maancyclus aan je droomwensen te werken zonder je last met je mee te slepen. Dit geeft je ook een helderder zicht op je leven in het geheel.

Don’ts

Teveel van jezelf vragen

Volle maan is een enorme climax van energie, ook wel ‘vollemaangekte’ genoemd. Je zult emotioneler zijn en daar is niets mis mee. Weet dat het leven intens is tijdens volle maan en maak hier gebruik van door jezelf eerlijke vragen te stellen zonder jezelf tot het uiterste te drijven. Het is mooi om aan de slag te gaan met het plannen van je leven, maar het moet niet ten koste gaan van jezelf.

Uitstellen

Als het om vergeving gaat, is het het beste om vlak vóór volle maan te vergeven dan erna. Dit is een les voor de lange termijn . We stellen graag uit wat onplezierig is of moeilijk is, maar weet dat volle maan zelf een emotioneel moment zal zijn. Je doet jezelf dus een plezier door voor die periode aan de slag te gaan met je negatieve emoties en met wat je dwars zit.

Boekentip Inspirerend leven: Leven met de maan

Wil je je leven plannen aan de hand van de volle maan en je verder verdiepen in de thema’s die zich per volle maan aandienen? Dan is Leven met de maan van Yasmin Boland echt iets voor jou! Bestel jouw exemplaar bij onze eigen webshop Boekenwereld.com.


 

Laat een bericht achter