Home Bewustzijn Parkeer je angst en richt je op je taak

Parkeer je angst en richt je op je taak

Door Marielle Vaneman

Ben jij onzeker, dan kan dit je blokkeren. En dat terwijl je eigenlijk iets goed aan wilt pakken. Ontzettend onhandig, zeker tijdens het werk of in contact met anderen. Heb jij ook last van onzekerheid? Speciaal voor jou verschijnt deze blog bestaande uit 4 delen met praktische tips om jouw onzekerheid aan te pakken, geschreven door expert bij onzekerheid Sandra Hamming. Deze keer: parkeer je angst en richt je op je taak!

Deel 3: Parkeer je angst en richt je op je taak 

Oefenen…

Oké, je moet even oefenen, het kost even wat tijd en bewustwording en het zal je ook niet altijd even goed afgaan. Maar het kan… je angst parkeren en je onzekerheid negeren op het moment dat je iets moeilijks moet gaan doen.

Vechten tegen je onzekerheid heeft weinig zin

Enorm balen van die inspanning… Vechten tegen je onzekerheid en eisen van jezelf dat je echt niet angstig mag zijn, levert vaak nog meer stress op. Dus dat heeft niet zoveel zin.

Wat werkt wel voor mij?

Maar ik heb gemerkt dat je wel gewoon je angst en onzekerheid opzij kan zetten. Je negeert het niet, maar het is een kwestie van je focus verschuiven van die zenuwen naar hetgeen je moet doen. Gewoon even niet meer luisteren naar de onzekere stem in je hoofd en dan op dat moment heel snel aan die lastige taak beginnen, zodat je je niet meer kan bedenken.

Het resultaat

Voordat je het weet heb je het gedaan, een succeservaring in de pocket en dus meer zelfvertrouwen voor de lange termijn.

Sandra Hamming - onzekerheid aanpakken

Lees hier deel 2: 

Bewust van je onzekerheid? Aanpakken dan maar!

Beeld: Photo by Cecile Vedemil on Unsplash

Leave a Comment