Home Spiritualiteit Over de unieke weg van iedere ziel

Over de unieke weg van iedere ziel

Door Saskia Willockx

In het vorige artikel over de Michael Teachings schreef ik al dat iedere ziel uniek is en dat ze allemaal gelijkwaardig zijn. Ook gaf ik per zielstype aan wat enkele kenmerken zijn van hun zielspersoonlijkheid.

Zielsgelukkig?

Zijn zielen altijd positief, blij en liefdevol? Ze komen immers uit de Bron?

De reden dat zielen hier op aarde leven heeft te maken met het bewust willen worden van hun oorsprong, de Bron en de onvoorwaardelijke liefde die daar heerst. Dat bewust worden gaat beter in een wereld die heel anders is dan wat je gewend was. Je leert dus door het contrast.

Op aarde zit je dan goed want we bewegen ons hier in de polariteit. Denk maar aan het Tao-symbool, ook wel yin-yang symbool genoemd: dit toont een dynamisch evenwicht waarin steeds beweging is tussen de uitersten en alles er tussenin.

Aarde als leerschool

We leren door de verschillen en zo krijgen we steeds helderder wat onze ware natuur is. Onderweg maken we heel wat mee en niet alles is leuk, lief en aardig in deze wereld. We leren onderscheid te maken tussen wat wel bij onze normen en waarden past en wat niet. We leren keuzes te maken, steeds bewuster als het goed is. We leren dat een focus ons kan helpen om op koers te blijven. En nog veel meer…

De aarde is een leerschool waar je vele levens voor nodig hebt om die te doorlopen. Onderscheid maken is belangrijk en dat op een oordeelvrije manier doen is de uitdaging.

De ziel in mineur

Zielen kunnen gekwetst en angstig worden als ze hier op aarde van alles meemaken wat ze totaal niet gewend zijn. Ontrouw, verraad, misbruik, geweld, haat… Dat is echt schrikken, niet alleen voor ons als mens, ook op zielsniveau.

De ziel is dan ook in vele levens bezig haar verwondingen te helen. Sommige levens hebben een sterke focus op groei en heling. Tussendoor kiest de ziel voor levens die relatief rustiger en gemakkelijker zijn, voor de broodnodige balans en adempauze.

In je kracht

Kreten als “alles is goed” kunnen irritant overkomen als je ontzettende tegenslag hebt in je leven. Vanuit de persoonlijkheid gezien is het namelijk helemaal niet goed dat je je baan kwijtraakt, ernstig ziek wordt of misbruikt wordt in je relatie.

De ziel kijkt hier anders naar. Voor de ziel zijn dit kansen om via de menselijke ervaring te groeien in bewustzijn, kansen om je kracht te ontdekken en die te benutten. In je kracht staan – ook zo’n veelgebruikte uitdrukking – betekent: echt weten wat je ware aard is. Wie jij echt bent, is een eeuwig wezen vol compassie en creatiekracht. Dat je een ervaring meemaakt die je een hulpeloos en onmachtig gevoel geeft, doet aan je ware aard niets af.

Als je onderscheid kunt maken tussen je menselijke ervaring en je ware aard als spiritueel wezen dan komt er al wat ruimte. In die ruimte besef je: deze ervaring is niet wie ik ben, het is alleen wat ik als mens meemaak. Het definieert me niet, want ik ben en blijf een expressie van de Bron. Ik kan besluiten om er als mens het beste van te maken.

Liefde heelt

Dit neemt niet weg dat de menselijke ervaringen heftig kunnen zijn. Ga daar dan ook niet aan voorbij. Erken je gevoelens en emoties want ze willen gevoeld worden, ze willen stromen. Ze willen jouw acceptatie en omarming. Emoties die stromen zijn gezond, emoties die onderdrukt worden veroorzaken vroeg of laat problemen.

Als je je emoties durft te doorvoelen gebeurt er een wonder: je ziel heelt.

Saskia Willockx, Meer Innerlijke Vrijheid (voorheen Be Essence)

 

Boekentip Inspirerend leven: 
Troostrijke tranen van Marianne Williamson

Wil je meer lezen over het doorvoelen van je emoties en het helen van je ziel? Dan is Troostrijke tranen misschien iets voor jou. Marianne Williamson laat ons zien dat we echt alleen maar verder komen in ons leven als we de pijn aangaan en er de tijd voor nemen om uit te vinden wat we ervan kunnen leren. Het is een warm en liefdevol boek, dat je op een krachtige manier ondersteunt om door je pijn en verdriet heen te gaan, zodat je er als een veerkrachtiger persoon uit kunt komen en als herboren door kunt met je leven.

Ben je benieuwd naar het boek? Voor € 20,- met gratis verzending bestel je jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com.


 

2 comments

Avatar
Stephanie 24 augustus 2018 - 20:36

Hoi Saskia,

Interessant en duidelijk artikel. Echt blijft één vraag bij mij opkomen. Hoe kan het zijn dat mijn ziel dit leven zo bewust ervaart en de waarschijnlijk eerdere levens niet kan herinneren? Is het zo dat we na dit leven het volgende leven (indien reincarnatie plaatsvindt) net zo bewust zullen ervaren? Als dat zo is, zou ik me dus alles moeten kunnen herinneren. Of is dit bewuste leven op de aarde het laatste eindstation voordat we terugkeren naar de Bron?

Ik ben benieuwd wat je antwoord is!

Reply
Avatar
Saskia 27 augustus 2018 - 12:22

Hoi Stephanie, bedankt voor je interessante vraag. Er komt als antwoord al zoveel in me op dat ik er een hele nieuwe blog aan ga wijden :-). Ik weet niet wanneer die geplaatst gaat worden want er staan nog een paar andere artikelen in de wachtrij, maar houd mijn blogs in de gaten zou ik zeggen.

Voor nu alvast een voorschotje: ten eerste: kun jij je alles bewust herinneren van dit leven? Ook van je eerste 3 levensjaren bijvoorbeeld? We vergeten sowieso veel. Komt nog bij dat de ziel bewust voor een totaal andere persoonlijkheid heeft gekozen in dit leven, om op een andere, nieuwe manier naar alles te kijken. En last but not least: je hebt wel degelijk herinneringen aan vorige levens ook al ben je die niet altijd bewust, zoals in je dromen en bijv. als je ergens op vakantie bent waar je nog nooit eerder geweest bent en het voelt er toch heel vertrouwd, je weet er snel de weg, je pikt gemakkelijk de taal op, het voelt bekend …. dat zijn leuke dingen om op te letten. Kun je hier alvast wat mee?

Reply

Leave a Comment