Home Geen categorie Opruimtips voor kleinbehuisden

Opruimtips voor kleinbehuisden

Door Redactie

opruimtips Het is weer tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak! Heb je een klein huisje en ben je soms compleet het overzicht kwijt door alle stapels papieren? Kimberly Wilson geeft je opruimtips voor kleinbehuisden! paper-pile-298759_6401. Als je abonnementen op tijdschriften hebt, scheur de artikelen die je wilt lezen er dan uit, zodat er geen stapels ongelezen bladen ontstaan. Breng de nummers die je uit hebt naar een bejaardenhuis in de buurt of leg ze in de wachtkamer van je huisarts. 2. Berg je administratie op in mooie dossiers met etiketten. De tijd van saaie bruine mappen ligt achter ons: je hebt ze met allerlei thema’s, gemaakt van damast of met stippeltjes. Zo wordt administratie doen nog leuk! 3. Weersta de verleiding om elk plat oppervlak in je huis (boekenplanken, schoorsteenmantels, nachtkastjes, keukentafels) vol te gooien met zooi. Zorg voor zo veel mogelijk leegte. 4. Sorteer je toiletspullen. Ik heb een mandje voor lipglossjes en een mandje voor al mijn andere make-up musthaves, zoals doosjes oogschaduw, poedertjes, een puntenslijper, mascara enzovoort. In mijn badkamer heb ik vijf ingebouwde planken waar ik mijn crèmes, bodylotions, tandpasta, leave-in conditioner en parfum bewaar. 5. In veel kleine huizen verandert de keukentafel na verloop van tijd in een bureau. Probeer al het papierwerk op één stapel te houden (ook al wordt het een hele hoge), want dat is beter te overzien dan een tafel die is bezaaid met papier. 6. Ben je niet de gelukkige eigenaar van een groot huis vol hoekjes en nisjes om je spullen te herbergen? Probeer dan om dingen weg te doen en investeer in een mooie kast. Ik heb ooit een kast gekocht die je ook als bureau kunt gebruiken. Daar berg ik tegenwoordig mijn kantoorspullen in op, maar ook cadeautjes voor dierbaren, computerbenodigdheden en dozen met foto’s. Boven op de kast heeft mijn kat Bonnard zijn slaapplaats ingericht. Als er bezoek komt, verhuis ik de stapel papierwerk op mijn keukentafel gauw naar de kast en voilà, niemand die het ziet! *Fragment uit: Tranquilista – faboulous en mindful door het leven van Kimberly Wilson uitgegeven door Kosmos Uitgevers

Leave a Comment