Home Geen categorie Op ontdekkingstocht in je innerlijke wereld

Op ontdekkingstocht in je innerlijke wereld

Door MarjanV

Op reis

De Padwerk Reisgids van Jan Roelofs is een ontdekking in je innerlijke wereld. Heel vluchtig begon ik in het boek te lezen, maar kwam gelijk mijn innerlijk tegen toen ik het boek weer dichtsloeg. Doordat ik zo nieuwsgierig was naar de tekst, had ik helemaal niet opgemerkt dat er op de kaft al zoveel te ontdekken viel. Je ziet een wereldkaart, maar dan van je innerlijke. Met landen, rivieren, gebergtes enz, met namen als “land van vervulling”, “ego eiland”, “golf van wanhoop” en zo nog veel meer. Ik begon gelijk te beseffen dat ik op reis ging. Op reis naar mijn innerlijk.

Een levensvisie

Het boek is een levensvisie dat beschreven is in 258 lezingen. Via Eva Pierrakas heeft “de gids” van dit boek, die een entiteit is, de teksten doorgegeven. De gids nodigt ons uit om op reis te gaan en jezelf de ervaringen te geven waar je van leert. Tijdens de reis kom je er vanzelf achter welke stukken van de kaart op welk moment voor jou belangrijk zijn. Soms ben je maanden onderweg met één lezing die je op een steeds beter en dieper niveau gaat begrijpen. Dan weer bevat een lezing allemaal puzzelstukjes die in elkaar passen. Door het hele boek heen zie je de lezingen die de basis zijn van het boek. Zelf vind ik de lezingen heel interessant. Het zijn kleine stukjes tekst, die zo veel inhoud bevatten. Jan Roelofs heeft in zijn eigen verhaal hier een heel mooi werk van gemaakt. Op de achterkant van het boek staat beschreven dat de padwerk reisgids je op een lichtvoetige en toch diepzinnige manier het pad door je leven wijst. Hier ben ik het helemaal mee eens.

Het was voor mij dan ook geen boek om in 1 zucht uit te lezen. Ik ben met dit boek op reis gegaan en een reis maak je ook niet in 1 dag. 

Ieder mens beschikt over een innerlijk kompas, maar dat wordt weinig gebruikt. Doordat we leren dat het goede van buiten komt en niet vanbinnen, raken we vervreemd van onszelf. Door een heel simpele vraag kunnen we ons kompas weer activeren: “wat voel ik werkelijk, op dit moment?” Neem eens waar wat je voelt. Je hoeft er niks mee te doen, alleen maar te kijken. Laat je emotie in de pure, oorspronkelijke vorm toe, dan wordt het een brug die je bij je gevoelens brengt.

Leave a Comment