Home Bewustzijn Onthaasten in alle hectiek

Onthaasten in alle hectiek

Door Vanessa

We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Klinkt deze melodie je bekend in de oren? Loop jij ook van hot naar her, zonder echt stil te staan bij wat je doet. Ben je plots op je bestemming, maar weet je niet hoe je er geraakt bent? Is je automatische piloot overuren aan het doen? Haast en spoed is zelden goed, luidt het spreekwoord. Een grote waarheid zit hierin verscholen. In onze haast verliezen we een aantal belangrijke zaken: het genieten, de aandacht en vaak ook de voldoening.

Rust & ruimte in je leven

Deze week viel de nieuwe Happinez in de bus en deze luidt ‘Take it slow’. Ze bevat een heuse 40 -daagse slowchallenge om terug te ‘leren’ onthaasten. Om terug aandacht te geven aan de dingen waar je mee bezig bent, om terug de volle aandacht te geven aan de persoon waarmee je een gesprek voert, om terug rust en ruimte te creëren in je hoofd, hart en leven.

“ Slow down and enjoy the simple pleasures in life.”

Omdat het mij boeiend lijkt hieraan mee te doen, roep ik even op tot mede-onthaasters. Het gaat niet om een grote opgave. Het gaat hoogstens om wat meer  aandacht voor de dingen van alle dag. Dat kan gaan van 10 minuten langer aan tafel blijven zitten na de maaltijd tot je hoofd erbij houden wanneer je aan het werken bent. Ik betrap mezelf er vaak op dat ik met iets bezig ben, terwijl mijn hoofd eigenlijk al bij mijn volgende taak of bij de maaltijd voor de avond is, of dat ik maar met een half oor naar de kinderen luister, omdat ik al denk aan de klussen die ik straks nog wil doen.

Onthaasten

De winterperiode is ook de ideale periode om te onthaasten. In de natuur is dit een normaal gegeven, ze komt tot stilstand: dieren doen een winterslaap, bomen en planten komen terug op krachten, de stilte is vaak voelbaar. Maar wij zijn dit natuurlijke ritme wat kwijtgespeeld, we draven maar door, rennen door het leven. Happinez daagt ons dus uit om een beetje te vertragen. Al lukt het maar een beetje, al wat lukt, is winst! Lijkt het je iets om met me mee te doen? Ik start hiermee op maandag 8 februari en heb hiervoor een facebookgroep aangemaakt waar we elkaar kunnen ondersteunen, maar waar ik je tevens ook de nodige tips en inspiratie deel om in deze opdracht te slagen.

Leave a Comment