Home Geen categorie “Ondanks de crisis realiseer ik mijn doelen”

“Ondanks de crisis realiseer ik mijn doelen”

Door Olaf Rutten
Crisistijd 

Mijn behoefte aan versterking van mijn ondernemerschap na een sabbattical bracht me bij de jaartraining “Minder werken, meer verdienen” van Zoek en Leef bv. De training heeft me vooral geholpen om in deze crisistijd te blijven volharden in mijn promotie en acquisitie. En om door te gaan met mijn ingeslagen koers van vernieuwing van mijn aanbod. Olaf Rutten steunt me om te blijven vertrouwen op mijn ervaring van de afgelopen 17 jaar en de kracht van mijn eigen bedrijf. Dit alles geeft mij weer meer focus, het helpt mij om acties te ondernemen die langzaam meer structuur brengen in mijn dagelijkse bezigheden. Ik leer nieuwe dingen en krijg bevestiging van wat ik al weet. Mijn zelfvertrouwen groeit.

Dankbaar

De druk om snel geld te verdienen na mijn sabbattical maakte mij soms angstig, zeker in deze tijd met veel berichtgeving rondom de crisis. Bij mijn acquisitie naar opdrachten en mijn zoektocht naar samenwerking kwam ik ook nee tegen, omdat veel collega’s worstelen om het hoofd boven water te houden. Nee incasseren was moeilijk. Door mijn netwerk goed te benutten en door doorverwijzing van mensen die me goedgezind zijn heb ik nu voldoende werk en meer dan dat, ik heb een absolute droomopdracht binnengehaald. Alles klopt: de vraag naar integrale verandering, de complexiteit , de diepgang die men wil, de mensen en het tarief. Al mijn ervaring kan ik in gaan zetten. Dit maakt mij dankbaar.

Doelen

De stappen die tijdens de jaartraining worden doorlopen komen overeen met wat ik ervaar in mijn leven en in mijn werk. En het is voor mij heerlijk om één dag in de maand bij klooster ZIN samen te komen. Het contact met de medecursisten werkt inspirerend en ik vond in dit netwerk ook een nieuwe niche. Ik ga met een van de cursisten, een innovatief ondernemer, samenwerken op het gebied van mens en organisatie ontwikkeling. We hebben beiden het gevoel dat we samen succesvoller kunnen zijn. Al mijn doelen worden dit najaar toch gerealiseerd, terwijl ik er zelf bij aanvang van de cursus nog niet helemaal op vertrouwde dat dit zou gaan gebeuren. Lia van Opheusden

DRIE TIPS door Olaf Rutten van Zoek en Leef bv: 1. volhard aan je eigen visie, de volhouder wint 2. zorg voor periodieke ondersteuning in je ontwikkelingsproces 3. beschrijf je ideale klant en je droomopdracht

Wat zijn jou ondernemerstips op basis van Lia’s ervaringen?.

Leave a Comment