Home Geen categorie Om vrolijk van te worden!

Om vrolijk van te worden!

Door redacteur
Heb jij ook al eens een van die vrolijkmakende filmpjes op YouTube gezien waarop je mensen over de hele wereld een dansje ziet doen? Er is een reeks die is aangesticht door één man: Matt Harding, die hiervoor de hele wereld over reist, van Zanzibar tot IJsland en van Rwanda tot Lisse(!).

Where the hell is Matt?

Matt Harding uit Westport, Connecticut had als jongen maar één wens: het maken en spelen van videogames. Hij werd game designer. Toen hij 23 was begon hij eraan te twijfelen of dit echt zijn levensdoel was, zegde zijn baan op en besloot te gaan trekken in Zuidoost-Azië. Hij maakte een website zodat hij zijn familie en vrienden op de hoogte kon houden. In de straten van Hanoi deed Brad als grap zijn eerste dansje, wat zijn vriend opnam en op de site zette. Sinds die tijd bleef Matt zulke fimpjes maken, overal waar hij kwam. In 2005 belandde dit op YouTube en werd het miljoenen keren bekeken.

Van alleen tot samen dancing.jpg

De eerste jaren danste Matt gewoon in z’n eentje, in een kenmerkend landschap of voor een bekend gebouw of monument, in Australië, Antarctica, Peking, Moskou en op de Kilimanjaro. Die filmpjes uit 2005 en 2006 vond ik al leuk. Maar toen hij steeds vaker in landen zonder bezienswaardigheden kwam, ging hij dansen met de mensen die haar daar trof. Sinds 2008 maakt hij ontroererende filmpjes van ontmoetingen met mensen over de hele wereld, die hij bereid heeft gevonden met hem mee te dansen of hem een nieuw dansje te leren. Zo zie je hem nu in een balletstudio in Syrië, met jongens in Beirout, met kinderen in Kapong, met mooie meisjes op Bali, met duikers in de Great Barrier Reef, de Hoela dansend in Haïti en breakdancen in Irak.

Mensen samenbrengendancing-2012.jpg

Matt wil met zijn video’s mensen ervan overtuigen dat reizen je leven verrijkt. Het helpt je te leren waartoe je in staat bent, dat je andere wegen kunt kiezen dan die vóór je liggen en dat we niet bang te hoeven zijn voor elkaar. Hij gelooft niet in je bewapenen voor je veiligheid, maar in direct contact tussen mensen, een op een, oog in oog, in alle vrijheid, waarbij je ieders waardigheid erkent. Kijk naar zijn filmpjes en laat je raken. Je kunt ook een aantal van de groepjes mensen die je in de fimpjes ziet dansen, in weerwil van hun slechte omstandigheden, rechtstreeks steunen. Matt for worldpeace!

Leave a Comment