Home Oefeningen Oefening: visualiseren over je leven

Oefening: visualiseren over je leven

Door Joyce Groot

Dit is een oefening, doe je mee? Ik neem je mee op een reis door de woestijn. 

Visualiseren

Stel je voor dat je in de woestijn staat en kijk zover mogelijk vooruit. In de woestijn staat en kubus. Stel je de kubus voor. Hoe ziet de kubus eruit? Hoe groot is de kubus? Waar is de kubus van gemaakt? En waar staat de kubus in de woestijn? Onthoud dit, er zijn geen goede of foute antwoorden. Dit is een spel die je niet kan verliezen! Neem de tijd om je voor te stellen hoe je uitzicht er uit ziet voordat je verder gaat. Je bent dus in de woestijn, waar een kubus staat. Je merkt op dat er een ladder staat. Hoe ziet de ladder er uit? Hoe groot is de ladder? Waar is de ladder ten opzichte van de kubus? Waar is de ladder van gemaakt? Neem nog een keer de tijd om het beeld scherp te krijgen. Er is geen limiet.

Je kijkt nu naar de woestijn waar een kubus en een ladder staan. Daar komt een paard (zonder naam) bij. Beschrijf de details van het paard. Waar is het paard? Wat is het paard aan het doen? Gaat het paard ergens heen of staat hij stil? We zijn bijna klaar… Nu zie je bloemen. Beschrijf de bloemen. Hoeveel zijn er? Hoe zien ze er uit? Waar bevinden de bloemen zich in het plaatje? Tot slot… In de woestijn zet een storm op. Wat voor een storm is het? Is het dichtbij? Is het ver weg? Hoe voelt de storm? En heeft de storm impact op de objecten in de woestijn?

Nu het grappige gedeelte: de resultaten

De kubus staat voor jouw ego

Als je een grote kubus zag, is dit een teken dat je een aardig grote ego hebt. Als de kubus kleiner is, is jouw ego fragieler. Als de kubus het zand raakte, ben je ‘down to earth’. Als de kubus in de lucht is, ben je vager. Een doorzichtige kubus staat voor transparantie, mensen kijken snel door jou heen. Een ondoorzichtige kubus betekent dat je moeilijk te lezen bent.

De ladder presenteert jouw vrienden

Als de ladder tegen de kubus leunt, zijn jouw vrienden afhankelijk van jou. Is de ladder kort of lang? Is de ladder zwak of sterk? Staat of ligt de ladder? Je kan je eigen conclusies hieruit trekken.

Het paard vertegenwoordigd je geliefde uit je dromen

Het paard vertelt wat je wilt. Sommige zien werkpaarden, de andere een eenhoorn. Je kan er van maken wat je wilt.

De bloemen zijn jouw kinderen

Het aantal bloemen geeft aan of je kinderen wilt en of je veel of weinig kinderen wilt. In mijn geval zag ik een aantal bloemen, maar ze waren heel onduidelijk..

De storm staat voor bedreiging

Is het onweer? Dan voel je waarschijnlijk dat er iets serieus gaat gebeuren. Is het een koude wind? Dan voel je je alsof je vastloop of ziek wordt. Is het een windhoos of een briesje? De grootte geeft aan of je voorbereid bent om hiermee om te gaan.

Boekentip Inspirerend leven: Creatief visualiseren

Zou je meer met visualisaties willen werken om je dromen te manifesteren? Bestel jouw exemplaar van Creatief visualiseren van Shakti Gawain voor € 18,50 bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com. 

Laat een bericht achter