Home Boekentips November must-reads: 10 boeken die je wilt lezen tijdens deze donkere en koude dagen

November must-reads: 10 boeken die je wilt lezen tijdens deze donkere en koude dagen

Door Chantal van Veen

De maand november is aangebroken en de klok is inmiddels alweer een uur achteruit gezet. De temperaturen dalen en het wordt vroeg donker. Heb jij zin om op de bank te genieten van een goed boek onder het genot van een warme kop thee? Lees dan snel verder, want in dit artikel raden we je 10 boeken aan om te lezen tijdens deze donkere en koude dagen.

10 must-reads die niet op je lijstje mogen ontbreken

1. Wakker zijn in de nacht

Met Wakker zijn in de nacht geeft Clark Strand een nieuwe, en verrassend verlichte kijk op die soms wanhopige nachtelijke uren. Want slapeloosheid kan je behoorlijk wanhopig maken, daar kunnen heel veel mensen over meepraten… Clark Strand ontworstelde zich aan zijn slapeloosheid door deze juist te omarmen. Hij ontdekte dat dit zijn ‘redding’ was.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 17,99.


2. Zal ik ooit genoeg goed genoeg zijn

Veel vrouwen worstelen met de relatie met hun moeder. Karyl McBride pakt deze relatie op een liefdevolle maar effectieve manier aan. Vaak kom je er pas later achter dat je misschien wel een narcistische moeder had, die er niet voor je kon of wilde zijn. Dit boek staat vol herkenbare verhalen en helende inzichten die je helpen te rouwen om de moeder die je zo graag gehad had.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,- in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.


3. Inspirerend Leven Winterboek

Het Inspirerend Leven Winterboek is een heerlijk lees-kijk-doe-en-inspiratieboek voor de lange donkere wintermaanden. In dit boek vind je lekker lange leesverhalen, winterse recepten, tips om het extra gezellig te maken in huis, spelletjes, leuke dingen om te doen, inspirerende quotes en korte verhalen om je te inspireren de winter goed en gezond door te komen.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 15,- in plaats van €17,50.


4. Eet om ziekte te verslaan

In Eet om ziekte te verslaan legt William Li uit hoe je lichaam dankzij je eetgedrag in staat is zichzelf te genezen van allerlei ziekten. Hij behandelt de wetenschap van genezing en preventie en geeft strategieën waarbij eten je gezondheid actief stimuleert. We hebben de kracht van ons lichaam om onze gezondheid te transformeren en te herstellen al te lang onderschat. Eet je een weg naar een betere gezondheid.

Reserveer nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending. Eet om ziekte te verslaan verschijnt 12 november 2019.


5. Ongetemde wijsheid

Aan de hand van de levens van inspirerende en mystieke vrouwen uit heden en verleden laat Mirabai Starr in dit boek zien wat vrouwelijke spiritualiteit is en wat de grote teksten van onder andere de Tao te Ching, de Koran en de Bijbel vanuit een vrouwelijk perspectief aan rijkdom te bieden hebben. Mirabai Starr toont dat we inzichten met elkaar mogen verbinden en dat we met deze vrije geest veel meer openstaan voor wat het leven ons te bieden heeft.

Bestel jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50  met gratis verzending.


6. Knetterlekker in je vel

Met dit boek ga je in vijf stappen naar een leven zonder drama en gedoe, oftewel: binnen no time zit jij knetterlekker in je vel! Wil jij ook leven zonder angsten, saboterende gedachten en beperkende negatieve gedachten? Heb je last van stress of ga je misschien zelfs richting een burn-out? Heb je behoefte aan meer energie? Dit boek zou je nog wel eens kunnen helpen.

Bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.


7. Eenzaamheid

eenzaamheid

Hans Stolp belicht in Eenzaamheid zijn bijzondere en tegelijkertijd hoopvolle visie op eenzaamheid.  Eenzaamheid kan zwaar drukken op een mens. De esoterische of spirituele traditie stelt dat eenzaamheid ook gezien kan worden als een noodzakelijke ervaring op onze inwijdingsweg en dat wij zonder eenzaamheid geen geestelijke groei kunnen ervaren.

Bestel jouw exemplaar voor € 13,50 in onze webshop Boekenwereld.com.


8. Leven zonder stress

Patrick Kicken geeft in dit boek antwoord op op de vraag hoe je meer rust krijgt in je leven. Patrick was succesvol radiomaker voor o.a. 3FM en Radio Veronica. Op een dag ging het mis, hij kreeg meerdere burn-outs en moest zijn ideeën over succes grondig bijstellen. In dit boek deelt hij zijn inzichten. Lees wat hij leerde over geluk, liefde, zelfvertrouwen, geld, angst, stress en rust.

Bestel jouw exemplaar op onze webshop Boekenwereld.com voor € 21,99 met gratis verzending.


9.  Het kleine boek over kleur

Hoe meer je leert over kleur, hoe meer je het kunt gebruiken om je leven te verbeteren. Het kleine boek over kleur zal je volop inspireren. Of je nou extra hulp wilt bij het samenstellen van outfits, je beter wilt focussen, je relaties wilt verbeteren of je gewoon beter wilt voelen: de psychologie van kleur kan je helpen om jezelf nog beter te leren kennen. Zo kan kleur je bijvoorbeeld helpen om meer in het moment te zijn, of om je zelfvertrouwen te vergroten.

Bestel jouw exemplaar voor € 17,99 in onze webshop Boekenwereld.com.


10. Minder moeten, meer leven

Minder moeten, meer leven is een persoonlijke zoektocht naar de oorzaken van onze burn-outmaatschappij. Op een ochtend realiseert journalist Annemiek Leclaire zich dat ze genoeg heeft van het gejakker in haar leven. Als ze wakker wordt, kijkt ze niet meer uit naar de dag, maar ziet ze een oneindige reeks ‘moetjes’. Dat geploeter ziet ze ook om zich heen. Willen we ons leven echt zo leiden?

Bestel jouw exemplaar voor € 17,99 in onze webshop Boekenwereld.com.


Heb jij nog leuke boekentips?

Deel ze hieronder in een reactie.

3 reacties

Marloes Aerts 7 november 2019 - 16:03

Boekentips

Waanzinnige boeken geschreven door prachtige vrouwen die ik zelf al heb gelezen en absoluut een must read zijn:

Omdat het kan – eva daeleman
De kunst van het verdwijnen – sarah domogala

Must reads die nog op mijn lijst staan om deze winter te lezen:

Woman up – eva daeleman
Ik moet nog even kijken of ik kan – liesbeth smit

Reply
Jaike Douwes 11 november 2019 - 11:40

Een verhaal over psychisch geweld.
Verrassend…
Kromme tenen als ik aan het begin van hoofdstuk één lees hoe hij in dat stadium al een gooi naar de macht doet met zijn eis dat lipstick niet gewenst is. En eigenlijk al eerder, als hij doodleuk een half uur te vroeg komt. Zo totaal respectloos! Dat was de eerste “test” al Ondanks dat ze in eerste instantie best sterk reageerde, stinkt ze er toch in en wordt ze uiteindelijk uitgehold en helemaal leeg getrokken. Afschuwelijk wat veel herkenning! Het proces van hoe je er steeds verder in zakt, en de voorgeschiedenis van voorgaande generaties, én de strijd om weer te herstellen, is heel duidelijk beschreven. Het is op een pakkende manier geschreven, je leest het in één ruk uit. Je kunt dit boek op deze manier alleen schrijven als je het zelf hebt meegemaakt. Wat een moed, wat een doorzettingsvermogen!! Dit boek zou verplicht moeten worden voor alle hulpverleners. Narcistisch misbruik wordt zo slecht herkend en de slachtoffers staan zo gruwelijk in de kou. Kortom, dit boek is een grote aanwinst! Ook de ontwikkeling van haar beeld van haar vader is zo mooi beschreven. Eerst geeft ze de indruk dat ze uit een prima gezin komt. Dan beschrijft ze dat bewustwordingsproces, en blijkt het toch héél anders te zijn. Jemig. Dank voor de auteur.

https://www.elikser.nl/loslaten-in-liefde.htm

Reply
Tanja 11 november 2019 - 21:39

De roman: ‘ Het zal nooit voorbij zijn’! Een spannend en ontroerend oorlogs-en liefdesverhaal dat laat zien dat trauma en liefde de dood kunnen overstijgen. Een verhaal over de invloed die een vorig leven op het huidige leven kan hebben en laat zien hoe groot de impact van een karmische relatie kan zijn. Kijk voor meer informatie op http://www.hetzalnooitvoorbijzijn.com
Daar is het boek ook snel en eenvoudig te bestellen.

Reply

Laat een bericht achter