Home Boekentips 10 must-reads voor november

10 must-reads voor november

Door Redactie

November is een maand van overgang. Net wanneer we de herfst romantisch beginnen te vinden en we prachtige kleurenpaletten ontdekken in de bomen, moeten we weer afscheid nemen van die schoonheid wanneer een herfststorm de blaadjes over de aarde verspreidt. Dit is ook de maand dat we ons voorbereiden op de feesten in december – of je bent druk op zoek naar cadeaus, of je bent onrustig op zoek naar iets voor jezelf. Daarom hebben we de koppen bij elkaar gestoken op de redactie van Inspirerend Leven om je inspiratie te geven voor de wintermaanden.

WattsWeg van het denken – Alan Watts

Om de dingen helder te kunnen zien, moeten we soms weggaan van ons denken, is een bekende uitspraak van Alan Watts. Wat gebeurt er als doorkrijgen dat ons lichaam en ons ego slechts een illusie zijn? Hoe kan het omarmen van de chaos ons helpen om ons levensdoel te ontdekken? En welke wonderen kunnen we verwachten als we stoppen met alles zo serieus te nemen? Volg deze briljante denker op deze zoektocht en je zult tot antwoorden komen! Bestel hier jouw exemplaar en steun Inspirerend Leven. 

Vind je Ikigai – Héctor Garcia9200000079365959

Het praktische vervolg op de bestseller Ikigai. Een praktische gids waarmee je je ikigai kunt ontdekken en activeren, het concept uit de oude Japanse wijsheid die de wereld aan het veroveren is. Na het ontdekken van het geheim voor een lang en gelukkig leven in Ikigai, “de reden van je bestaan’ of je “levenspassie’, keren Héctor García en Francesc Miralles terug naar de duizend jaar oude Japanse cultuur om een praktische methode te ontwikkelen waarmee je je levensdoelen kunt realiseren… en onderweg naar deze bestemming geluk en welzijn zult ervaren. Bestel hier jouw exemplaar en steun Inspirerend leven. 

ik-geluk-jou-wilma-veen-boek-cover-9789043529129Ik geluk jou – Wilma Veen

Ga op zoek naar geluk met kunstenares Wilma Veen. Groot geluk zit vaak in kleine dingen, bijvoorbeeld in haar nieuwe boek ‘Ik geluk jou’. Je vindt er een inspirerende combinatie van kunst en poëzie, waarbij de creativiteit van de pagina’s spat. Bijzonder extraatje is het meegeleverde kleitablet, om out of the box op zoek te gaan naar je eigen creativiteit. Op www.wilmaveen.com/ikgelukjou vertelt Wilma waarom anderen gelukkig maken háár zo gelukkig maakt. Andere titels van Wilma Veen: ‘Ik lief jou’, ‘Ik vrolijk jou’, ‘Ik schrijf mij’. Bestel hier jouw exemplaar en steun Inspirerend Leven.

Steeds leuker – Jelle Hermussteeds-leuker-cover

In dit praktische boek presenteert Jelle Hermus de korte route naar een leuker leven. Hij laat zien hoe je – door het zetten van de juiste kleine stappen – je leven snel in een opwaartse spiraal kunt brengen. Want we weten vaak niet precies wat we willen doen met ons leven, maar we weten wél hoe we ons willen voelen: vrijer, blijer en meer voldaan. Als je steeds kleine stappen blijft zetten in de juiste richting, kom je vanzelf waar je wilt zijn. Jelle laat zien hoe je je leven leuker en leuker maakt, en tegelijkertijd je omgeving kunt verrijken. Met een liefdevolle aanpak en de nodige humor. Want alles wordt makkelijker als we het leven niet zo serieus nemen. Bestel hier jouw exemplaar en steun Inspirerend Leven. 

 

9789022581179_VCOVRDe moed om creatief te zijn – Doreen Virtue

Denk je dat creativiteit alleen is weggelegd voor kunstenaars? Dan is dit hét boek voor jou. Iedereen is creatief geboren! Als jij je niet creatief voelt of je creatieve ideeën niet uitpakken zoals je het graag zou zien, kan Doreen Virtue je daarmee helpen in haar nieuwe boek. Doreen laat je zien hoe je op verschillende manieren moed kunt verzamelen, waaronder de kracht om jezelf te zijn. Elk hoofdstuk bevat praktische oefeningen die je helpen met het ontdekken van je natuurlijke talenten, creatieve roepingen en interesses. Doreen deelt ook fascinerende onderzoeken over hoe iedereen met gemak een creatief, succesvol en tevreden persoon kan worden. De moed om creatief te zijn is een boek vol praktisch advies, wetenschappelijk onderzoek en waargebeurde verhalen, waarmee je het geloof in jezelf en je creativiteit vindt. Bestel hier jouw exemplaar en steun Inspirerend Leven. 

Spreken met liefde, luisteren met compassie – Thich Nhat Hanh9789025905712

Thich Nhat Hanh laat zien dat mindful communiceren bijdraagt aan een betere wereld. Aandachtig communiceren houdt in dat je vol begrip naar jezelf en anderen luistert, en met inzicht spreekt. Daarvoor is het nodig dat je opmerkzaam bent en bewust ademt. Mindful communiceren verzacht pijn en lijden; liefde en compassie nemen toe. Dat levert momenten van vreugde en geluk op. Aandachtige communicatie werkt helend in relaties, op de werkvloer en in de samenleving. Kortom: zo communiceren draagt bij aan een betere wereld. Bestel hier jouw exemplaar en steun Inspirerend Leven. 

gedichten-1506419523Gedichten van Rumi

De Perzische dichter Rumi (1207-1273) is een van de belangrijkste vertolkers van mystiek getinte poëzie. Hij is bekend van het gedicht ‘De herberg’, waarin hij emoties en gevoelens voorstelt als bezoekers die langskomen – en die je weer mag laten gaan. Toegankelijke poëzie die je doet nadenken, en die je raakt. Hij schrijft over onze levensweg, respect voor ieder individu, en menszijn. Bestel hier jouw exemplaar en steun Inspirerend Leven. 

De kracht van het nu – Eckhart Tollede-kracht-van-het-nu-eckhart-tolle-boek-cover-9789020210392

Om de weg te gaan die wordt beschreven in De kracht van het Nu dien je de identificatie met je analytische geest en het daardoor gecreëerde onechte zelf, het ego, te laten varen. We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. Je authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door je over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen. Als we volledig aanwezig kunnen zijn en iedere stap in het Nu kunnen zetten, kunnen we de werkelijkheid ervaren van zaken als ‘overgave’, ‘vergeving’ en ‘het onnoembare’. Zo kunnen we onszelf openstellen voor de transformerende ervaring van De kracht van het Nu.Bestel hier jouw exemplaar en steun Inspirerend Leven.  

cover-The-traveling-Yoga-family-DEFThe traveling yoga family

‘The Traveling Yoga Family’ is het boek van Linda en Jeroen van Kooij. De familie Van Kooij woont sinds januari 2017 in Chili voor het televisieprogramma ‘Helemaal het einde’. In het boek vertelt de familie wat hun belangrijkste inspiratiebronnen en gezinswaarden zijn, en hoe het is om zo lang en zo ver op reis te zijn. Is het mogelijk om ver van je vaderland een nieuw bestaan op te bouwen? En hoe ervaren de kinderen dat? Hoe moeilijk ook, het gezin Van Kooij laat zien dat in het nu zijn het beste perspectief biedt voor de toekomst. Hun gezamenlijke motto is: ‘Herinneringen voor later creëer je zelf in het nu’.Bestel hier jouw exemplaar en steun Inspirerend Leven. 

Welke is jouw favoriet? Welk boek kan in november niet in jouw kast ontbreken?


Beeld: Photo by Anthony Tran on Unsplash 

Leave a Comment